Datatilsynet giver alvorlig kritik for manglende sletning af medarbejder-billeder

Illustration: Datatilsynet
Billeder og video af tidligere medarbejdere skal slettes, siger tilsyn i sag om Dansk Miljørådgivning.

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Dansk Miljørådgivning (DMR A/S) for manglende sletning af videooptagelser og billeder af en tidligere medarbejder på internettet, efter at den pågældende havde trukket sit samtykke tilbage.

Tilsynet har truffet afgørelse i sagen, hvor en tidligere medarbejder klagede over Dansk Miljørådgivnings (DMR A/S) manglende sletning af videooptagelser og billeder af medarbejderen, som indgik i en række film på virksomhedens hjemmeside, virksomhedens Facebookside og Youtube.

Datatilsynet fandt, at DMR ikke uden unødig forsinkelse havde slettet oplysningerne om den tidligere medarbejder, da den tidligere medarbejder ved sine henvendelser om sletning til firmaet måtte anses for at have trukket sit samtykke til behandlingen tilbage, og da DMR ikke umiddelbart herefter slettede oplysningerne.

I afgørelsen lagde Datatilsynet vægt på, at den tidligere medarbejder over for DMR oplyste, at han ønskede videomaterialet slettet, og at firmaet efterfølgende tilkendegav, at det på den baggrund ville klippe ham ud af alle film. Endvidere lagde Datatilsynet vægt på, at den tidligere medarbejder fremgik af DMR-film på Youtube og firmaets hjemmeside efter, at det havde oplyst over for medarbejderen, at han nu var klippet ud af medarbejderfilmen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Povl Hansen

Hvor langt går reglen for samtykke ?

Hvis Jes Dorph-Petersen trækker sit samtykke tilbage, skal TV2 så slette alle udsendelser med Hvem vil være Millionær ?

Hvis Mads Mikkelsen trækker sit samtykke tilbage skal Blinkende Lygter så slettes ?

  • 5
  • 4
#2 Simon Kamber

Hvor langt går reglen for samtykke ?

Den går ca. (ikke præcis, men ca.) lige så langt som du har brugt samtykke som din begrundelse overfor medarbejderen da du sendte videoen ud i første omgang.

I den her sag har DMR sagt til medarbejderen at det var fuldstændigt frivilligt om han ville deltage, og at han til enhver tid kunne trække sit samtykke tilbage. Dét løfte hænger DMR på.

Jes Dorph-Petersen har forhåbentlig aldrig fået at vide at det var fuldstændigt frivilligt om han ville lade TV2 offentliggøre "hvem vil være millionær".

  • 10
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere