Datatilsynet giver alvorlig kritik for manglende sletning af medarbejder-billeder

12. juni 2020 kl. 11:573
Datatilsynet giver alvorlig kritik for manglende sletning af medarbejder-billeder
Illustration: Datatilsynet.
Billeder og video af tidligere medarbejdere skal slettes, siger tilsyn i sag om Dansk Miljørådgivning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af Dansk Miljørådgivning (DMR A/S) for manglende sletning af videooptagelser og billeder af en tidligere medarbejder på internettet, efter at den pågældende havde trukket sit samtykke tilbage.

Tilsynet har truffet afgørelse i sagen, hvor en tidligere medarbejder klagede over Dansk Miljørådgivnings (DMR A/S) manglende sletning af videooptagelser og billeder af medarbejderen, som indgik i en række film på virksomhedens hjemmeside, virksomhedens Facebookside og Youtube.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Datatilsynet fandt, at DMR ikke uden unødig forsinkelse havde slettet oplysningerne om den tidligere medarbejder, da den tidligere medarbejder ved sine henvendelser om sletning til firmaet måtte anses for at have trukket sit samtykke til behandlingen tilbage, og da DMR ikke umiddelbart herefter slettede oplysningerne.

I afgørelsen lagde Datatilsynet vægt på, at den tidligere medarbejder over for DMR oplyste, at han ønskede videomaterialet slettet, og at firmaet efterfølgende tilkendegav, at det på den baggrund ville klippe ham ud af alle film. Endvidere lagde Datatilsynet vægt på, at den tidligere medarbejder fremgik af DMR-film på Youtube og firmaets hjemmeside efter, at det havde oplyst over for medarbejderen, at han nu var klippet ud af medarbejderfilmen.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
12. juni 2020 kl. 13:02

Hvor langt går reglen for samtykke ?

Den går ca. (ikke præcis, men ca.) lige så langt som du har brugt samtykke som din begrundelse overfor medarbejderen da du sendte videoen ud i første omgang.

I den her sag har DMR sagt til medarbejderen at det var fuldstændigt frivilligt om han ville deltage, og at han til enhver tid kunne trække sit samtykke tilbage. Dét løfte hænger DMR på.

Jes Dorph-Petersen har forhåbentlig aldrig fået at vide at det var fuldstændigt frivilligt om han ville lade TV2 offentliggøre "hvem vil være millionær".

1
12. juni 2020 kl. 12:53

Hvor langt går reglen for samtykke ?

Hvis Jes Dorph-Petersen trækker sit samtykke tilbage, skal TV2 så slette alle udsendelser med Hvem vil være Millionær ?

Hvis Mads Mikkelsen trækker sit samtykke tilbage skal Blinkende Lygter så slettes ?