Datatilsynet går ind i sagen om britisk firmas data-handel

Illustration: weedezign, BigStock
Det britiske firma Tamaco har handlet med nordmændenes lokationsdata, og nu vil datatilsynet undersøge, om det også er sket i Danmark.

Det danske datatilsyn har besluttet at undersøge om der også bliver handlet med danske borgeres data, efter at det norske medie NRK har afsløret, hvordan nordmændenes lokations data videresælges. Det skriver DR.

»I en sag som denne her, hvor vi får mistanke om, at der indsamles oplysninger om danskere, så kan vi godt frygte, at oplysningerne bruges på en måde - og til formål - som ligger langt udover, hvad almindelige brugere kan forvente. Og derfor vælger vi at gå ind i sådan en sag her,« siger Frederik Siegumfeldt, tilsynschef i Datatilsynet, til DR.

For at dokumentere handelen med nordmændenes data opkøbte de norske journalister for 35.000 norske kroner lokationsdata fra 140.000 norske mobiltelefoner af det britiske firma Tamoco.

Mange apps på telefoner kræver, at brugeren slår lokationsdata til. Efterfølgende sælger de oplysningerne om brugerens bevægelses mønstre videre til firmaer som Tamaco. Det er dog ikke lykkedes de norske journalister at finde frem til de apps, som oprindeligt har opsamlet de oplysninger de købte af Tamaco.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Tommy Calstrup

Vil Datatilsynet sende en medarbejder under cover, som data broker, der så køber for 30.000,- skattekroner blandede oplysninger?

Er det overhovedet lovligt, med under cover aganter i DK?

Eller vil man sende en mail, med en høflig forespørgsel på hvilke data der forhandles?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere