Datatilsynet går ind i sag om it-fejl på udrejsecenter: »Kan potentielt have alvorlige konsekvenser for beboerne«

Illustration: artmagination/Bigstock
Det kan have haft alvorlige konsekvenser for borgerne på Udrejsecenter Kærshovedgård, at der har været en fejl i centrets it-system, der bruges til at registrere beboernes færden. Nu vil Datatilsynet til bunds i sagen.

En it-fejl på i et logningssystem på Udrejsecenter Kærshovedgård har sat politiarbejde og retssager på pause og skabt bekymring om mulige justitsmord.

Nu træder Datatilsynet også ind i sagen på eget initiativ. Det skyldes, at it-fejlene ifølge tilsynet kan have alvorlige konsekvenser for de beboere på Udrejsecentret, som bliver registreret i systemet.

»Vi går ind i sagen på grund af de potentielt alvorlige konsekvenser, som hændelsen kan have - især for beboerne på udrejsecenteret. Vi vil gerne finde ud af, hvad der er op og ned. Grundlæggende skal man kunne stole på, at det, der danner grundlag for afgørelser eller bruges som beviser i retten, er korrekt,« siger jurist og it-sikkerhedsspecialist i Datatilsynet Allan Frank i en pressemeddelelse.

Beboere bliver registreret

Udrejsecenter Kærshovedgård fungerer som bosted for afviste asylansøgere, personer på tålt ophold og udviste kriminelle.

Personerne er forpligtet til at bo på udrejsecentret, og derfor bliver der hver dag lavet registreringer af, om beboerne lever op til deres såkaldte opholds- og meldepligt.

Men tidligere i år kom det frem, at der har været fejl i det it-system, der bruges til at lave registreringerne.

Det har skabt bekymring for, om der potentielt kan være beboere på centret, der er blevet dømt for at overtræde deres pligter, selvom personerne rent faktisk har levet op til dem.

Siden da har alle anmeldelser og retssager om overtrædelser af pligterne været sat i bero, og Udlændingestyrelsen er gået i gang med at undersøge sagen.

Datatilsynet meddelte torsdag, at tilsynet af egen drift har valgt at åbne en sag på området. I den forbindelse har Datatilsynet kontaktet Udlændinge- og Integrationsministeriet med en række spørgsmål, som skal kaste lys over sagen. Udlændinge- og Integrationsministeriet har tre uger til at besvare Datatilsynets spørgsmål.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Gert Madsen

at gå ned i Søstrene Grene og købe en bog og en kuglepen til kr. 20,- og heri notere, når beboerne melder sig ?

Der kan selvfølgelig være en årsag, men de på foreliggende oplysninger tyder det ikke på, at verden behøver at stå stille fordi et IT-system fejler.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere