Datatilsynet får flere sager – men færre penge

16. december 2014 kl. 16:05
Datatilsynet får færre penge på den nye finanslov, mens antallet af sager vokser. Tilsynet må afvise anmodninger om vejledning, siger direktør.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Flere og flere sager havner i indbakken hos Datatilsynet, der samtidig har fået færre penge at arbejde med. Tilsynet må sige nej til forespørgsler, skriver Information.

I 2009 havde Datatilsynet omkring 4.800 nye sager. Det tal var i 2013 vokset til 6.100. Dertil kommer at tilsynet skal udføre mere lovforberedende arbejde. Samtidig vil Datatilsynets bevilling med den nye finanslov falde med 800.000 indtil 2015, som Version2 berettede i sidste måned.

Fejlforholdet mellem sager og ressourcer har betydning for, hvilke opgaver Datatilsynet kan påtage sig.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Konsekvensen af yderligere besparelser er, at vores svartider på henvendelser fra borgere, virksomheder og myndigheder– der allerede er lange – bliver endnu længere, og at vi også er nødt til at sige nej til at yde rådgivning og vejledning, selv om det efterspørges af både offentlige myndigheder og private virksomheder,« vurderer tilsynets direktør Janni Christoffersen over for Information.

Direktøren understreger dog, at finanslovens besparelser ikke forhindrer tilsynet i at udføre sit arbejde.

Justitsministeriet henviser til, at Datatilsynet som alle andre statslige institutioner skal leve op til effektiviseringskrav. Nedskæringen i tilsynets bevilling kaldes desuden en korrektion af en midlertidig bevillingsforhøjelse mellem 2012 og 2014.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger