Datatilsynet er underbemandet - organisationer kræver flere kræfter

28. august 2017 kl. 08:00
I forhold til de opgaver, som Datatilsynet har, så er de underbemandet. Tre organisationer kræver flere penge til Datatilsynet, særligt når persondataforordningen snart vil rulle ind over landet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis Datatilsynet skal fungere, særligt når persondataforordningen træder i kraft, skal vagthunden have langt større kræfter, end det på nuværende tidspunkt er tilfældet. Det udtaler flere organisationer til Finans.

Det drejer sig om Ingeniørforeningen, IDA og Forbrugerrådet Tænk.

»Tager man den hastige digitale udvikling i betragtning, er det helt åbenlyst, at Datatilsynet længe har haft brug for flere kræfter,« udtaler seniorjurist ved Forbrugerrådet Tænk Anette Høyrup. Og der er ifølge hende simpelthen for mange ting, som man forventer, at Datatilsynet skal være i stand til med den nuværende bemanding.

»Datatilsynet har haft svært ved at håndhæve loven over for de offentlige myndigheder. Samtidig er sagsbehandlingstiderne urimeligt lange, og Datatilsynet har ikke haft ressourcer til at vejlede virksomheder eller kigge på det, der foregår på store sociale medier som Google og Facebook,« siger Anette Høyrup.

De løber for stærkt

Birgit Kleis, som er komitteret efter Lena Andersen, er enig i, at Datatilsynet har travlt og kun får travlere til maj næste år, hvor persondataforordningen træder i kraft:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi kommer til at få væsentlig flere opgaver med den nye persondataforordning, og så må vi se, om vi kan løfte de mange nye opgaver med den nye bemanding,« siger Birgit Kleis.

Og adspurgt, hvorfor Datatilsynet ikke får de midler, som der er brug for, svarer justitsminister Søren Pape Poulsen (K) i et skriftligt svar til Jyllands-Posten:

»I den højteknologiske verden, vi lever i, bliver databeskyttelse kun mere og mere aktuel. Til foråret træder den nye databeskyttelsesforordning i kraft, som generelt forbedrer datasikkerheden. Med de nye regler får Datatilsynet en række nye opgaver at udføre, når myndigheder og private virksomheder bl.a. skal til at anmelde brud på datasikkerheden til dem. Derfor vil regeringen give Datatilsynet et stort økonomisk løft, så tilsynet fremover har ressourcerne til at løse de nye, vigtige opgaver.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger