Datatilsynet om corona: Det må arbejdsgivere registrere om deres ansatte

Se Datatilsynets guide til, hvordan arbejdsgivere skal forholde sig til registrering og videreformidling af oplysninger om deres ansatte i lyset af corona-situationen.

Corona-virus har sat Danmark på den anden ende, og ifølge Datatilsynet har det affødt en række henvendelser fra arbejdsgivere, der er i tvivl om, hvad de må registrere og videregive af oplysninger om deres ansatte i forbindelse med corona-krisen.

Det skriver tilsynet i en pressemeddelelse.

Det afhænger ifølge Datatilsynet af, hvilke ansættelsesretlige regler, der gør sig gældende i en given situation.

Men derudover er der ingen GDPR-mæssige problemer med, at en arbejdsgiver i vidt omfang registrerer og videregiver oplysninger, der er mindre konkrete.

Det kan for eksempel være, at en ansat er vendt hjem fra et risikoområde, at en ansat er i hjemme-karantæne, eller at en ansat er syg.

Desuden kan corona-situationen også betyde, at en arbejdsgiver har ret til at registrere og videregive oplysninger, der er så specifikke, at de må opfattes som helbredsoplysninger.

»For eksempel at en medarbejder er smittet med ny coronavirus. Hensynet her kan fx være, at ledelsen og kollegaer kan træffe de nødvendige forholdsregler,« skriver Datatilsynet.

»Det er imidlertid vigtigt at holde sig for øje, at registreringen eller videregivelsen skal være saglig, ligesom de oplysninger, der registreres og videregives, skal begrænses til det nødvendige. Arbejdsgiveren bør derfor overveje:«

  • om der er en god grund til at registrere eller videregive de pågældende oplysninger
  • om det er nødvendigt at specificere oplysningerne, herunder om formålet kan opnås ved at ”fortælle mindre”
  • om det er nødvendigt at nævne navne – f.eks. navnet på den person der er smittet og/eller i hjemmekarantæne
Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere