Datatilsynet beder Postnord om redegørelse for ulovlig dataindsamling

Illustration: Datatilsynet
Proffessor i IT-ret, vurderer at den indsamlede data skal slettes, og datatilsynet er nu gået ind i sagen om Ønskeskyen.

Efter afsløringen af Postnords ulovlige indsamling af data på børn under 13, beder datatilsynet nu om en redegørelse fra selskabet. Det skriver Jyllands Posten, der stod bag afsløringen.

Via internettjenesten Ønskeskyen indsamlede Postnord navne, e-mailadresser og ønskelister fra brugerne, men tjenesten havde ingen nedre aldersgrænse. Det betød at Postnord indsamlede data på børn under 13 år, hvilket strider imod de danske databeskyttelsesregler.

Læs også: Postnord indsamler ulovligt data på børn

Efterfølgende har Postnord rettet fejlen, men ifølge professor i it-ret Søren Sandfeld Jakobsen fra Copenhagen Business School, er det ikke nok. Den indsamlede data skal også slettes.

»Vi arbejder lige nu på at få kortlagt samtlige data i Ønskeskyen og sikre, at kun lovligt indsamlet data bliver overført, og at overførslen til de nye ejere kommer til at foregå efter alle gældende regler. Vi kan i den forbindelse bekræfte, at vi er i dialog med Datatilsynet og Forbrugerombudsmanden,« Skriver postnord til Jyllands Posten.

Ifølge Jyllandsposten er der over 300.000 brugere på Ønskeskyen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henning Wangerin

Det betød at Postnord indsamlede data på børn under 13 år, hvilket strider imod de danske databeskyttelsesregler.

Og hvordan vil Postnord - og mange andre for den sags skyld sikre at deres brugere rent faktisk ER over 13 år?

Jeg kender da mange som pludseligt er blevet yngre efter at de har nået en alder som diverse tjenester har som mindste alder.

Og jeg opgiver nu heller aldrig korrekt fødselsdag til tilfældige services. Det rager ikke dem. Men +/- 20 år er stadigvæk inden for rammerne ;-)

/Henning

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere