Datatilsyn efterlyser fælles mailkryptering til alle nordmænd

19. august 2010 kl. 10:075
Datatilsyn efterlyser fælles mailkryptering til alle nordmænd
Illustration: Yakobchuk.
Markedskræfterne har ikke ført til tilstrækkelig sikker e-mail-kommunikation, og derfor vil det norske datatilsyn nu have det offentlige til at finde en fælles løsning, som kan sikre alle nordmænds e-mails.
Artiklen er ældre end 30 dage

Datatilsynet i Norge vil have en fælles løsning, som gør det let for alle nordmænd at sende krypterede e-mails. Det skriver norske Computerworld.

Ifølge det norske Datatilsyn har markedskræfterne ikke formået på egen hånd at sikre borgerne adgang til fortrolig kommunikation via e-mail. Derfor opfordrer tilsynet nu det norske direktorat for forvaltning og it, Difi, til at gå ind i sagen.

»Vi har ventet på det ganske længe, og mens vi afventer, at markedet kommer med en løsning, så kan det være, at en statslig aktør kan skubbe på,« siger seniorrådgiver Leif Aanensen fra Datatilsynet til norske Computerworld.

Han peger på, at der i dag bliver sendt information via e-mail, som burde være krypteret, fordi den kan være følsom eller fortrolig. Derfor bør der laves en løsning, som ikke er ejet af én bestemt leverandør, og som kan kobles sammen med de mest anvendte e-mailklienter. Samtidig skal det være en løsning, som fungerer sammen med spamfiltre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Faktum er, at e-mails passerer gennem mange servere og opbevares i klartekst. Man kan forestille sig en situation, hvor en stor postserver blev hacket, og de e-mails, der ligger midlertidigt lagret, kunne få store konsekvenser. De fleste store internetudbydere har jo e-mailtjenester, hvor man i praksis samler alle æggene i én kurv,« siger Leif Aanensen til norske Computerworld.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger