Datalogisk moderapport: Danske it-folk er generelt velklædte

Det står ’ikke så grelt til’ med danske udvikleres tøjvaner, lyder vurderingen fra ung, modeinteresseret datalogistuderende. Hun brugte udviklerkonferencen Goto til feltstudier.

Søger man i de tweets og blog-skriverier, der blev lagt online under udviklerkonferencen Goto i Aarhus, vil én af deltagernes observationer skille sig ud. De handler nemlig ikke så meget om sprog, kode og syntaks, men om oplægsholdernes tøjstil.

Men hvorfor har Mathilde Hoeg Boisen, datalogistuderende og kvinden bag bloggen Programming and the City, valgt at vurdere talernes velklædthed?

»Jeg gjorde det, fordi jeg selv synes, at det er spændende at høre om, hvad folk har på. Men også på grund af Trine Bramsens indlæg om, at it-folk kun har tennissokker på og ikke kan tale om andet end it. Det synes jeg er et dybt fejlagtigt indtryk af it-branchen,« siger hun til Version2.

Dermed blev blogindlæggene om påklædning i it-branchen også en mulighed for at give et andet billede af it-folk.

»Hvis man ser på min blog, er der mange forskellige eksempler. Det er meget varieret. Selvfølgeligt kan man finde dem, der sidder i en kælder og ikke laver andet end at programmere - men kan også finde meget udadvendte mennesker med superflot tøj på, der forstår at formidle og fortælle, hvad de laver. Det er så måske bare ikke dem, folk forbinder med datalogi,« siger hun til Version2.

Hvordan var så dit indtryk på Goto-konferencen, hvor der var samlet 1.100 softwareudviklere?

»Jeg synes slet ikke, det står så grelt til, som nogen mennesker påstår. Nogle render rundt i reklame-t-shirts og praktiske sko, men der er rigtig mange i pænt tøj, og i moderne tøj og i smart tøj. Jeg spottede ikke særlig mange reklame-t-shirts og tennissokker,« fortæller Mathilde Hoeg Boisen.

Hvordan reagerede talerne på, at du spurgte dem om deres påklædning?

»Nogle blev meget ’åh, nej, det tænkte jeg ikke over, da jeg tog tøj på i morges’, men det var selvfølgeligt også et meget uventet spørgsmål. Nogle havde sjove historier, personlige historier, om det de havde på. På den måde lærte jeg dem også lidt at kende. Det var en god indgangsvinkel til at tale med nogle personer, som jeg beundrer fagligt. Men jeg blev også opfattet som lidt fjollet - men det var jo også et lidt fjollet spørgsmål,« siger hun.

Du interesserer dig også for, hvordan der kan komme flere kvinder i it-branchen. Vil det være en hjælp, hvis der generelt var mere fokus på pæn påklædning?

»Nogle kvinder på datalogistudiet går meget op i, hvad de har på, men der er så sandelig også bare dem, der kommer for at nørde. Og der skal ikke være nogle krav - hverken for mænd eller kvinder - om hvad for noget tøj, man har på. Der er plads til alle, og man bliver ikke set ned på, uanset om man går op i tøj eller ikke gør,« siger Mathilde Hoeg Boisen.

Problemet er primært, at det indtryk ikke er nået ud bredt i offentligheden.

»Man bliver vurderet meget på sin faglighed og sin interesse, og det er det, der er så fedt ved datalogiens verden. Der er enormt mange mennesker, som læser datalogi, fordi de er så passionerede omkring det. Det er det vigtige. Man er ikke delt op i ’de seje’ og ’dem med tennissokkerne’. Vi mødes alle sammen omkring, at vi synes, at det her er helt vildt fascinerende. Og der er selvfølgeligt også plads til kvinder i det univers - de skal bare vide, at det er sådan.«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Casper Bang

Pudsig og interesant vinkel på GOTO jeg ikke lige havde set komme. Så er jeg da glad for jeg valgte at tage skjorte på. :)

Går bestemt ikke op i mode, men føler ligesom at man bliver taget en smule mere seriøst når man taler med oplægsholdere i en professionel ramme... men det er jo op til folk selv.

 • 4
 • 1
Cristian Ambæk

Men også på grund af Trine Bramsens indlæg om, at it-folk kun har tennissokker på og ikke kan tale om andet end it.

Det som hun skrev om i sin tid havde jo absolut intet med virkeligheden at gøre. "Nørder" er lige så velklædt som andre dele af erhvervslivet. Hvis ikke mere.

Men der er jo lige den 1 ud af 1.000 der går med en udvikler t-shirt, og måske lidt for langt hår i shorts og sandaler i midten af september måned. Fordi han rendte fra sit hjem i kvickly (eller w/e) for at købe en Cola. Og så må resten sku også være sådan.

Man bliver vurderet meget på sin faglighed og sin interesse, og det er det, der er så fedt ved datalogiens verden. Der er enormt mange mennesker, som læser datalogi, fordi de er så passionerede omkring det. Det er det vigtige. Man er ikke delt op i ’de seje’ og ’dem med tennissokkerne’. Vi mødes alle sammen omkring, at vi synes, at det her er helt vildt fascinerende.

Fra tennissokker til habit.

 • 1
 • 0
Jesper Lund

Så er der de langsomme af os, der stadig ikke har forstået, hvad der er galt med tennis-strømper - og som aldrig har prøvet/overvejet at kigge på, hvad andre mænd har på af strømper :p

Der er kun noget galt med hvide tennissokker hvis du vil lade andre diktere hvordan du går klædt.

Eventuelt maskeret bag udtalelser som "han har slips på, så det må være fornuftigt det han siger".

 • 2
 • 0
Casper Bang

"han har slips på, så det må være fornuftigt det han siger".

Man skal så bare huske at den går begge veje hvis man vælger at generalisere sådan. Bare fordi nogen møder op i en laset t-shirt der hænger uden for bukserne; betyder ikke nødvendigvis, at vedkommende har noget interesant at sige.

Heldigvis er de fleste af os i stand til at vurdere sagligt upåagtet af beklædning.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere