Datalogi boomer på Aarhus Universitet

I modsætning til datalogi i eksempelvis København er der på Aarhus Universitet tale om et decideret boom i antallet af nye 1. prioritetsansøgere. Samarbejde med Google på vej.

Datalogi bliver efter al sandsynlighed for første gang det største fag under Naturvidenskabeligt Fakultet på Aarhus Universitet. Det oplyser kommunikationschef Arne Vollertsen til Version2.dk.

Ifølge de foreløbige tal bliver der i 2008 optaget 179 studerende på datalogistudiet på Aarhus Universitet, hvilket er en fremgang på 47 i forhold til sidste år, hvor 130 studerende blev optaget på studiet.

»Vi er meget spændte på at høre, hvad de studerende giver som begrundelse på, at de har søgt optagelse på datalogi, men vi har allerede nogle ideer,« siger Arne Vollertsen til Version2.dk.

Han peger blandt andet på, at der sidste år blev etableret en ny bachelor-uddannelse, og der til denne uddannelse i år også har været en betydelig fremgang.

»Men det forklarer ikke hele fremgangen, men det er jo sådan, at vi på datalogi på Aarhus Universitet har et meget tæt samarbejde med både forskerparken Katrinebjerg og erhvervslivet generelt, så der er mange 'real life' udfordringer, som de studerende kan forholde sig til,« siger Arne Vollertsen.

Google

En af de virksomheder, der netop findes i forskerparken Katrinebjerg er amerikanske Google, og Arne Vollertsen kan afsløre, at det er lykkedes datalogi at få etableret et samarbejde med netop Google, men samarbejdet er først kommet i stand efter ansøgerne har afleveret deres ansøgninger, så Arne Vollertsen afviser, at der er tale om en Google-effekt, men understreger, at datalogi netop gør meget ud af at 'brande' samarbejde med Katrinebjerg, hvor du studerende ofte er med i udviklings- og uddannelsesforløb i de virksomheder, der er tilknyttet Katrinebjerg.

Med de seneste tal bliver datalogi det største fag under Naturvidenskabeligt Fakultet på Aarhus Universitet, oplyser Arne Vollertsen, der endvidere kan fortælle, at for ti år siden var datalogi bare en afdeling under Matematisk Institut, men i dag langt har distanceret sit oprindelige ophav.

Arne Vollertsen oplyser endvidere, at der på datalogi på Københavns Universitet har været tale om en tilbagegang fra 101 til 92 i antallet af ansøgere.

Er du interesseret i at læse nærmere fra datalogi-studiet på Aarhus Universitet, så blogger Version2-blogger Therse Hansen jævnligt om emnet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere