Datalogi bliver et sprogfag

For at få amerikanske studerende til at vælge datalogi, overvejer flere delstater at lade faget tælle som et sprogfag, så det kan bruges til at komme videre i uddannelsessystemet.

Sprogkundskaber tæller blandt en række optagelseskrav, når man søger ind på højere uddannelser i USA. Antallet af sprogfag kan gøre udslaget i forhold til, om man kommer ind på en uddannelse eller ej. Det skriver Slahsdot.org.

Derfor har den amerikanske delstat Washington holdt en offentlig høring om, hvorvidt Datalogi skal tælle som et fremmedsprog. Det vil sige, hvis en studerende er blevet undervist i datalogi i to år, så tæller det som to års sprogundervisning i et fremmedsprog, når de studerende kommer fra Highschool og skal søge ind på en højere uddannelse.

Det er blandt andet løftet fra flere højtstående Microsoft-medarbejdere, som – den nu fyrede – Audrey Sniezek, om flere programmeringsjobs, som har fået staten Kentucky til at overveje at indføre en lignende lov.

»Computerprogrammering er i sandhed et sprog, og lad os være ærlige, det er et fremmed sprog for mange af os,« siger en republikaner fra Greensburg, Kentucky, skriver USA Today.

Kritikere frygter, at man ved at gøre datalogi til et fremmedsprog, ofrer andre fag, der er lige så vigtige i forhold til at konkurrere i den internationale økonomi.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere