Datalæk i Texas afslører millioner af vælgeres stemmehistorik

7 kommentarer.  Hop til debatten
Datalæk i Texas afslører millioner af vælgeres stemmehistorik
Illustration: Wikipedia.
Fil med omkring 14,8 millioner poster lå på usikret server uden password.
24. august 2018 kl. 12:25
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En fil med oplysninger om millioner af texanere, inklusive navn, adresse, køn og stemmehistorik til blandt andet præsidentvalg, som går flere år tilbage, er blevet fundet ubeskyttede online.

Det skriver det amerikanske medie TechChrunch, der har fået tilsendt en kopi af filen. Filen blev fundet af en newzealandsk 'datalæk-jager', som går under pseudonymet Flash Gordon.

Filen indeholder omkring 14,8 millioner poster og lå på en usikret server uden password.

Ejeren af den usikrede server er ikke fundet, skriver TechCrunch, men en analyse af dataen viser, at den blev indsamlet af virksomheden Data Trust, der blev skabt af det Republikanske Parti for at skaffe stemmedata i forbindelse med valgkampagner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En talsperson fra Data Trust har ifølge TechCrunch nægtet at kommentere til citat.

Filen er tæt på 16 gigabytes og indeholder adskillige felter, heriblandt personoplysninger som navn, adresse, køn og stemmehistorik.

Derudover var der felter om individers syn på indvandring, abort og retten til at bære våben, samt hvorvidt de stoler på Hillary Clinton.

En væsentlig mængde oplysninger om individers stemmehistorik er allerede offentligt tilgængelige i Texas mod betaling, dog ikke oplysninger om eksempelvis individers politiske tilknytning og partimedlemskab.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
7
26. august 2018 kl. 22:21

Techchrunch skriver om voter records, hvilket er noget andet end stemmehistorik Når man læser Techchrunch tyder det på at det drejer sig om voter records som er blevet suppleret med gætværk om de pågældende personers syn på forskellige emner, sikkert opnået ud fra samme fremgangsmåde som Facebook benytter til profilering.

6
26. august 2018 kl. 11:29

Hvordan i al hulan er sådan en fil kommet til at eksistere? En direkte sammenkædning mellem navn/adresse og deres valgstemmer?
...
Syng det med mig, folkens: "Never voting machines!"

Det er højest sandsynligt ikke data fra selve valghandlingen, men data fra vælger registreringen. (Næsten lige så slemt) I Danmark udskrives valgkortene fra CPR registeret, hvis man er berettiget til at stemme ved det pågældende valg. I USA skal man registrere sig som vælger op til hvert valg, også Dem/Rep primærvalg. I Danmark kan man forestille sig at informationer om hvem der har stemt bliver lækket fra valg liste computerne. Det er lidt nemmere at holde styr på hvad der sker med en fysisk bog efter valget, end filer på disk.

5
25. august 2018 kl. 07:38

Er der tale om en fil der indeholder angivelse af hvem de HAR stemt på eller hvem de i en opinions undersøgelse har sagt hvem de har stemt på?

Ikke at det ikke er galt at den liste findes uanset men hvis det er data fra "stemmeboksen" så er det da et noget mere alvorligt problem i forhold til "frie og hemmelige valg" end hvis det er fra en "gallup" rundspørge.

4
25. august 2018 kl. 01:19

En fil med oplysninger om millioner af texanere, inklusiv navn, adresse, køn og stemmehistorik til blandt andet præsidentvalg, som går flere år tilbage, er blevet fundet ubeskyttet online.

Hvordan i al hulan er sådan en fil kommet til at eksistere? En direkte sammenkædning mellem navn/adresse og deres valgstemmer?

Det her er gået galt langt, langt tid før en tosse lagde denne fil på en usikret PC. Det faktum at denne fil overhovedet eksisterer er en skamplet på USA som demokrati, og på Texas som stat.

Gud fader bevares, godt jeg ikke bor i USA. Fy for den, da!

Syng det med mig, folkens: "Never voting machines!"

3
24. august 2018 kl. 23:31

Blev han reelt valgt af vælgere?

2
24. august 2018 kl. 14:05

... blev Trump valgt i Texas...

1
24. august 2018 kl. 13:22

En væsentlig mængde oplysninger om individers stemmehistorik er allerede offentligt tilgængelige i Texas mod betaling, dog ikke oplysninger om eksempelvis individers politiske tilknytning og partimedlemsskab.

Skal det forstås som om at dette datasæt indeholder politisk tilknytning og partimedlemskab? TechCrunch-artiklen er heller ikke helt klar. Såfremt det er tilfældet kan det vel kun være et kvalificeret gæt ift. Demokraterne (Republikanerne kan have givet Data Trust deres medlemslister).

Den data som man kan få fra delstatsadministrationen fortæller kun hvorvidt man har stemt eller ej. For de almindelige valg mener jeg ikke det er noget problem, men deltagelse i primærvalg er også bogførte, hvilket kan være med til at afsløre politiske tilhørsforhold.