Datalæk afslører Apples kommende gadgets og features

Illustration: the_lightwriter/Bigstock
Kun et par dage før Apple selv ville afsløre deres kommende telefon, styresystem og nye features, er det hele blevet lækket online.

Et læk afslører en række nye ting fra Apple, der bl.a. inkluderer en ny iPhone, nyt iOS og et ansigtsgenkendelsessystem.

Apple holder en launch-begivenhed i morgen, hvor det meste alligevel forventes at blive offentliggjort, skriver BBC

Det forventes ikke, at datalækket vil få betydning for Apples salgstal, men det viser desværre endnu en gang, hvor lidt der skal til, før firmahemmeligheder ender frit tilgængeligt på internettet.

Apple forsøger forgæves at holde deres ting skjult

På trods af, at Apple er kendt for at holde kortene tæt på kroppen, så har siderne 9to5Mac og MacRumors fået adgang til noget, der mere ligner et bevidst læk fra en ansat hos Apple end et uheld.

Ingen af siderne har opgivet, hvor de har deres information fra, men BBC fortæller, at begge sider har fået et link fra en anonym kilde, der gav dem direkte adgang til at downloade iOS11 (der endnu ikke er udgivet) fra Apples egne servere.

Læs også: IOS 11 sætter AR og machine learning i øjenhøjde

Det er anden gang på under tre måneder, at Apple bliver ramt af et læk, da de i juni kunne se, at der var frigivet en timelang optagelse om - sjovt nok - at undgå lækager.

Her er, hvad vi ved indtil videre

Omfanget af lækket er stadig ikke helt fastlagt, da der stadig er folk, der leder gennem al materialet, men indtil videre er de nye afslørede features bl.a.:

 1. En reference til en iPhone X, der forventes at annonceres snart

 2. Billeder af et nyt Apple Watch og AirPod-headset

 3. Ansigtsgenkendelse, der bl.a. kan bruges til at låse telefonen op

 4. 'Animoji' - en ny feature, hvor telefonen kan fange brugerens ansigt og lave en emoji ud af det.

Læs også: iPhone 8 kan muligvis kende dit ansigt, selv når du lægger den fra dig

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Jakob Damkjær

Og alle medierne er så forhippet på at rapportere det...

Der var et vedvarende rygte i de gamle dage under jobs da han lige var kommet tilbage at han gav versioner af de nyheder der ville komme den næste uge med små variationer. Så når der kom lækkager frem i nyhederne vidste han hvem man ikke kunne stole på...

Så når man løber med rygter så er man måske med til at sikre sikkerheden om de ting Apple virkelig prøver at holde hemmelige... bare en tanke til at skrive sig bag øret...

 • 1
 • 1
#4 Povl Hansen

"der mere ligner et bevidst læk fra en ansat hos Apple end et uheld" Hvad hvis den anonym kilde var en fra Apples PR afdeling, ?

Sådan en email er jo meget billigerer end en avis annonce,

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere