Datalæk af patientdata ved amerikanske Boys Town Healthcare

31. juli 2018 kl. 09:395
Datalæk af patientdata ved amerikanske Boys Town Healthcare
Illustration: Solar22 / BigStock.
Patienter og medarbejdere ved Boys Town National Research Hospital har fået lækket følsom persondata. Tilsyneladende al den information, hospitalet lå inde med.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

105.309 patienter og medarbejdere ved Boys Town National Research Hospital har fået lækket følsom persondata i endnu en lækagesag.

Det skriver The Hacker News

Artiklen fortsætter efter annoncen

På firmaets hjemmeside erkender Boys Town Healthcare, at det først opdagede hacket den 23. maj 2018, hvor en medarbejders email-konto var blevet kompromitteret og benyttet af en ukendt hacker.

Stort set alle tilgængelige data er blevet lækket, herunder: navn, fødselsdato, Social Security-nummer (USA's pendant til CPR), diagnose- og behandlingsinformationer, identifikationsnummer til Medicare eller Medicaid, identifikationsnummer på patientjournal, betalings information, sundhedsforsikrings information, fødselsattest, information fra pas og kørekort, kontonumre og både kodeord og brugernavne til hospitalets IT-tjenester.

Hospitalet kender ikke til misbrug af informationerne, men anbefaler alle berørte at være opmærksomme på mistænkelige overførsler og eventuel efterfølgende kreditkortsvindel.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
2. august 2018 kl. 14:03

Kjeld Flarup Christensen: Tak for svar.

Ja, det er ikke helt til at vide, om der er nogen ko på isen i dette tilfælde. Det er stadig ikke nogen rar tanke, hvis data er leverede over Atlanten på cd, eller ligger på private computere. Disse samarbejder over landegrænser eksploderer i øjeblikket. Det gør det jo i praksis helt umuligt at holde styr på data - det er derfor, det er så vigtigt at indhente samtykke, omhyggeligt orientere patienterne om alle formål, og indhente nyt samtykke ved ny anvendelse. Måske er alle regler overholdt i dette tilfælde, og ingen danske data har ligget i de lækkede data - jeg håber, at Niels Møller Kjemtrup kan grave noget frem.

4
2. august 2018 kl. 13:56

Om det så også betyder, at danske følsomme data har passeret Atlanten, det er ikke så let at finde ud af. Men det kunne man jo formode, da forskerne fra Boys Town vel også skal have adgang til data, hvis de skal bidrage?

Spørgsmålet er så om danske data har ligget i det hackede system, eller blot har lagt på forskernes private PC'er. Umiddelbart har data ikke noget at gøre i det amerikanske hospitals system.

Det er også et spørgsmål om de datasæt der er sendt over atlanten, har været anonymiseret.

De danske regler foreskriver også at data skal gemmes i en pengeskab, og må egentligt ikke ligge på en PC, i hvert fald ikke i et personidentificerbart format. Da min kone lavede et forskningsprojekt, fik hun data på en CD.

Og forskerne skal slette/makulere data når de er færdige med dem.

2
31. juli 2018 kl. 10:46

Denne forskningsartikel er skrevet af danske forskere og forskere fra Boys Town i fællesskab. Der er anvendt data og materiale fra danske og norske patienter:https://nebraska.pure.elsevier.com/en/publications/effects-of-relative-and-absolute-frequency-in-the-spectral-weight

Om det så også betyder, at danske følsomme data har passeret Atlanten, det er ikke så let at finde ud af. Men det kunne man jo formode, da forskerne fra Boys Town vel også skal have adgang til data, hvis de skal bidrage?