Datakonvertering lukker sygedagpengesystemet ned i halvanden uge

Illustration: STAR
Kommunerne skal implementere et nyt it-system til håndtering af sygedagpengesager, der blandt andet skal automatisere en del af sagsbehandlernes arbejde. Det betyder dog en omfattende datakonvertering, der lukker hele systemet ned i 11 dage - og udskyder udbetalinger for visse borgere.

Kommunerne skifter it-system til håndtering af sygedagpengesager, og den omfattende datakonvertering fra det gamle til det nye betyder, at sygedagpengesystemet vil være lukket ned i halvanden uge fra på fredag og frem til 3. juni.

Det fremgår af en orientering til Folketingets Beskæftigelsesudvalg fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard

Dermed vil der ikke blive behandlet sager om sygedagpenge i perioden, og det vil specifikt ramme de borgere, der får udbetalt sygedagpenge på ugentlig basis. Deres udbetaling vil blive skubbet frem til systemet åbner igen.

»Det betyder, at de få borgere, som får udbetalt sygedagpenge på ugentlig basis, ikke kan få deres normale udbetaling i uge 22, men i stedet i uge 24 eller ved en straksudbetaling i uge 23,« skriver ministeren, der samtidig lover, at overgangen ikke vil påvirke flertallet af sygedagpengemodtagere.

Hverken KOMBIT eller Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) kan dog svare på, hvor mange mennesker det drejer sig om, da det nuværende system ikke giver mulighed for at trække de data ud.

Kommunerne har dog mulighed for at udbetale pengene gennem en straksudbetaling i uge 23, hvilket betyder, at udbetalingen kun forsinkes en uge.

Automatisering af afgørelser

Ifølge KOMBIT skal systemet, der leveres af KMD, automatisere en del af sagsbehandlernes arbejde, og KOMBIT regner med en effektivisering på omkring 40 % af arbejdstiden.

Systemet skal blandt andet foretage automatiske afgørelser i de mere simple sygedagpengesager, samtidig med at det introducerer en højere grad af selvbetjening, hvor ansøgerne selv skal indtaste oplysninger. Dermed skal systemet gøre det muligt at give borgerne flere straksafgørelser og sagsbehandlerne mere tid, som de kan bruge på de avancerede sager.

Det nye it-system er allerede i brug i 7 kommuner, der har testet implementering af KSD, inden de resterende 91 kommuner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jan Vennike

Det var da en fantastisk dårlig timing - de fleste skal vel betale husleje d. 1. og hvis der så ikke er gået penge ind på kontoen, så kan det da hurtig give en farlig ballade - det burde nok være gjort midt i en måned.

  • 9
  • 0
#2 Christian Nobel

Husk på at borgerne er til for systemet, og ikke omvendt!

hvilket betyder, at udbetalingen kun forsinkes en uge.

Javel ja, og hvordan reagerer en bank hvis man siger at der først kommer penge på kontoen om en uge?

Utrolig arrogant holdning, men vel meget typisk i djØFistan.

  • 4
  • 0
#4 Jesper Blynel

Det betyder, at de få borgere, som får udbetalt sygedagpenge på ugentlig basis, ikke kan få deres normale udbetaling i uge 22, men i stedet i uge 24 eller ved en straksudbetaling i uge 23,

Hvorfor får de ikke bare en dobbelt udbetaling i uge 21? ?

Det havde da være den enkle løsning, der samtidig ikke kræver ekstra sagsbehandling i forbindelse med straksudbetalinger.?

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere