Datahub for danskernes elforbrug skal på nye hænder

Energinet leder efter en ny leverandør til at hoste den store Datahub med data om alle danskeres elforbrug Illustration: Energinet.dk
Energinet har sendt opgaven med at drive den samlede el-datahub i udbud til en forventet pris af omkring 90 millioner kroner

Energinet er på jagt efter en ny leverandør til hosting af data centre til det store dataknudepunkt Datahub, der registrerer alle måledata og forretningsprocesser for de ca. 3,3 mio. danske elforbrugere.

Det viser et nyt EU-udbud.

Frem til i dag har det været CGI, tidligere kendt som Logica, der har haft opgaven med at skabe en infrastruktur til Datahub. Selskabet vandt opgaven tilbage i 2010.

Energinets Datahub gik første gang i luften tilbage i marts 2013. Anden udgave af Datahub, også kendt som Engrosmodellen blev lanceret 1. april 2016.

Læs også: El-datahub til 114 mio. er en strategisk vigtig ordre for Logica

Prisen på engrosmodellen af Datahub var oprindeligt 110 millioner kroner, men endte på en forventet slutpris på 250 millioner på grund af uforudsete udgifter.

I 2016 var der omkring 9 milliarder måleraflæsninger i databasen. Når alle målere i 2020 er fjernaflæst vil dette tal vokse til 42 milliarder måleraflæsninger vurderer Energinet.

I det nye udbud er værdien af opgaven estimeret til 90 millioner kroner.

Læs også: El-sektorens kæmpe data-knudepunkt går live

Opgaven med at drive Datahub løber over en fire-årig periode,med mulighed for to års forlængelse, og indebærer en Platform as a Service-Løsning, inklusiv drift af virtualisering, server, og netværk, samt data center services.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere