Dataforbrug eksploderer, men teleselskabers omsætning falder: Det er en spildt mulighed

Teleselskaberne har ikke formået at omsætte et voksende dataforbrug til reel indtjening.

Mobildata er stadig i eksplosiv vækst. Men teleselskaberne har stsadig ikke fundet en måde at tjene penge på udviklingen.

Mens dataforbruget er sprunget i vejret har teleselskabernes omsætning langt fra fulgt med, fremgår det af et Ritzau-telegram, som Information bringer.

Læs også: Ericsson-analyse: Internetopkoblede ‘things’ overhaler mobiltelefonen i 2018

»Jeg kan ikke se noget teleselskab i Danmark, der har fundet en måde at tjene penge på det stigende dataforbrug. Det er lidt industriens store hovedpine. For data belaster netværkerne voldsomt. Samtidigt har du en abonnementsstruktur, der gør det svært at tage penge for servicen,« siger TDC-analytiker hos Sydbank, Morten Imsgaard, til nyhedsbureaet.

Ifølge Energistyrelsen er databrug via mobilt bredbånd 14-doblet over de sidste fem år. Samtidig er TDC’s omsætning per mobilkunde faldet fra 132 kr i 2012 til 114 kroner i 2016.

Læs også: Rapport: Mobil datatrafik vil eksplodere over de næste 6 år

Udviklingen i dataforbruget faldt i høj grad sammen med den årelange priskrig mellem teleselskaberne, som hurtigt sørgede for, at data blev smidt med i abonnementerne så godt som gratis.

Det er et eller andet sted med grædende øjne og ondt i maven, at man står her og kigger på en spildt mulighed for telebranchen, siger privatkundedirektør hos teleselskabet Telia, Christoph Nørgaard, hvor andelen af omsætning, der bliver til driftsoverskud er faldet til 12,6 procent i 2015 fra 14,7 procent i 2013.

Læs også: Telia: Nu bliver 4G brugt mere end 3G

Selvom dataforbruget ventes at stige yderligere, har Morten Imsgard svært ved at se, hvordan det skal omsættes til overskud for telebranchen, fortæller han til Ritzau.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Bent Jensen

"Mobildata er stadig i eksplosiv vækst. Men teleselskaberne har st(s)adig ikke fundet en måde at tjene penge på udviklingen."

Og det gør de ikke, og hvis de gør bliver det lukket og erklæret uloveligt af EU.

Mobilselskaberne er ISP og taletidslevendøre, og ikke andet, de må se at optimere og få det meste ud af det.

Hvis så deres store investeringer ikke kan betales sig hjem, så er der bare nogen som har lavet en dårligt foretning, og forentning af kapital. Det sker mange gange både for private og erhverv.

At mange teleannelytiker så måske ikke har set skriften på vægen, eller have håbet på noget andet ! Dårlig rådgivening, eller stolet lidt for meget på samme anelyse firmaer som mente at windows nu sad på 60% af markedt, og android var tværet ud :-) Det er synd og skam for dem.

Den gylden chance ?

At med et mere frit og åben telemarked i EU og sikkert snart i hele verden, med untagelse af de steder hvor koruption og administration holder det tilbage. Vil give gylden muligheder for firmaer til at komme ud over stepperne. Og give et større bust til smartphone, tabelet, data i skyen samt meget andet. Udover at man ikke får smæk eller dummebøder som privat ved brug af mobil i EU.

Er der nogen som ved om den planlagte skatteforhøjelse i Odensekommune kan betale hele Bøjes telefonregning i Tyrkiet, hvor han hvis så for meget porno eller andet streminng på borgens regning, for næsten en halv million ?

  • 1
  • 3
#2 Lasse Mølgaard
  • 0
  • 0
#3 Bent Jensen

Der bor næsten 200.000 i Odense kommune, så befolkningen skal betale cirka 2,5 kroner ekstra i skat.

Tror nok du skal lede et HELT andet sted efter hvorfor skatten stiger.

Hvis det fast kotyme at have sådan nogen data og telefon regninger i kommunalbestyrelsen og administrationen så er det sikkert lidt flere penge. Hvis man først får advarsel ved 100.000,- kr " Så da borgmesteren på sin ferie i Tyrkiet i oktober 2011 fik en sms om, at han nåede sin 100.000 kroner-grænse, skrev han automatisk ja til sms'en der spurgte ham om han ville hæve den. "

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere