Rejsekort beregner forkerte priser på hjemmesiden

Man kan ikke regne med priserne på hjemmesiden for rejsekort. En fejl i dataene giver nemlig i øjeblikket for høje priser.

Vil man tjekke, om det er billigst at bruge klippekort eller det nye rejsekort, kan det i disse dage være en opgave, der grænser til det umulige.

Siden weekenden har prisberegneren på Rejsekorts hjemmeside nemlig regnet galt, så priserne i nogle tilfælde bliver sat for højt, fremgår det af billetsystemets hjemmeside.

»I øjeblikket vil nogle af priserne i prisberegneren være en anelse højere end de priser, du reelt betaler,« siger Thomas Boe Bramsen, markedschef hos Rejsekort, til Version2.

Problemet er ifølge markedschefen, at der er kommet forkerte grunddata i it-systemet, der bliver brugt til prisberegneren på hjemmesiden.

»Vi justerer løbende med nye data, men nu er vi så ude for, at vi regner for højt, på grund af nogle af de data, der er lagt ind,« forklarer han.

Besøgende på hjemmesiden bliver derfor mødt af en advarsel, hvis de klikker sig videre til prisberegneren. Her står der, at man får en forkert pris med prisberegneren, og at fejlen også gælder Rejseplanen.dk.

Men da fejlen altid giver for høje priser på hjemmesiden i forhold til den pris, der faktisk bliver trukket for en rejse, mener Thomas Boe Bramsen ikke, at det er et voldsomt problem.

»Hvis vi regnede for lavt på hjemmesiden, ville det være slemt. Men nu får folk en positiv overraskelse, når de finder ud af, at en rejse kostede lidt mindre i virkeligheden,« siger han.

Rejsekort er et nyt elektronisk billetsystem, der er pilotdrift i Nordjylland og i hovedstaden, samt i fuld drift på resten af Sjælland og på Lolland og Falster.

Selvom der ikke er lagt op til store ændringer af priserne og zonesystemet til den offentlige transport, vil der være tilfælde, hvor det er billigere eller dyrere at bruge rejsekortet, sammenlignet med klippekort og andre billetter.

For eksempel vil der med rejsekortet blive gjort op med fænomenet, hvor prisen for ud- og hjemrejse kunne være forskellig.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
Lars Christensen

Jeg tror, at jeg ville blive endog meget mopset hvis jeg lige skulle tjekke prisen for en given rejsen for hele familien og her finde ud af, at der ikke var penge nok på mit rejsekort ooog at der IKKE er tid nok til at sætte flere penge ind på kontoen før rejsen skulle starte - og det så efterfølgende viser sig at jeg kunne have sparet mig for alle mine frustrationer, fordi det hundredemillioner kroners IT-system hos Rejsekort A/S ikke virker.

Det er selvfølgelig rigtig fint at man har valgt at indsætte en disclaimer om at systemet regner for højt. Det giver dog ikke en plausibel undskyldning hos kunden for at have for lidt penge på kontoen!

Til gengæld virker det totalt åndsvagt at have designet et system, hvor det er så svært at finde tilbage til indtastede fejl-informationer.

Det er lige til at krumme tæer over, at en dansk udviklingsvirksomhed, som Rejsekort A/S må anses at være (ihvertfald det første produkt her) at de har haft så dårlig projektledelse og projektstyring, at et sådant design overhovedet har kunnet få lov til at blive ved med at leve!

Jeg kunne forstå fejlen hvis produktet (softwaren) var udviklet i Indien eller et andet land i Langbortistan samt at udviklingsvirksomheden (Rejsekort A/S) var hårdt pressede på økonomien - men det har jo ligesom ikke været tilfældet!

Spørgsmålet er, hvorfor er systemet så svært at have med at gøre og HVORFOR har man ikke set det før nu, eller grebet ind?

Der må (øhh burde) være ansvarlige hos Rejsekort A/S der kan give et kvalificeret svar, der også afspejler at kundegruppen har positiv betydning for monopolets adfærd.

Mvh Lars plbrake.dk

Peter Stensgaard

Jeg deler naturligvis opfattelse med de mange, der mener, at dette projekt er blevet voldsomt dyrt og voldsomt meget dyrerer end nødvendigt. Omvendt har jeg også medlidenhed med Rejsekortet som virksomhed idet man (blåøjet kunne nogen mene) er gået ind på at programmere et system, der afspejler den danske takststruktur på de mange transportudbydere, der findes på det danske marked.

Jeg hæfter mig ved, at man nu (et tæt på) at have et system, der kan afregne en rejse gennem registrering af rejsestart (sted, tidspunkt og bruger) og rejseslut (sted, tidspunkt og bruger). Forhåbentlig kan det give et fornyet lys på tåbelighederne i den nuværende takststruktur, og skabe politisk vilje til at få det simplificeret. Den helt store gevinst ligger i at ændrede vilkår lader sig implementere med den hast, som de lader sig programmere ind i systemet. Der er ikke en masse månedskort, der skal skiftes, en vongfuld klippekort, der skal annulleres eller accepteres et tab på.

Det er ganske vist lidt flot at sige "at nu må vi videre", men ikke desto mondre prøver jeg det. Metroen i København var også meget udskældt i starten, men stort set alle, der benytter den idag vil ikke være den foruden. Jeg tror på, at noget tilsvarende kommer til at ske med Rejsekortet.

Ernst Enevoldsen

"For eksempel vil der med rejsekortet blive gjort op med fænomenet, hvor prisen for ud- og hjemrejse kunne være forskellig."

Med et klippekort kan du tage 2 zoner til Københavns centrum, gå lidt omkring og returnere på samme billet. Sidste rejse skal bare være påbegyndt inden 1 time 15 minutter.
Med rejsekort skal sidste rejse være afsluttet inden 1 time 15 minutter ellers koster det efter et ret ukendt system, som ingen gang findes på rejsekortets hjemmeside.
Læg dertil at de forudbetalte 300 kr. altid trækkes uden kvittering til betaler.
Klart gennemskueligt system for brugeren.

Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017