Databrud i Forsvaret har ramt over 3.000 medarbejdere

Medarbejdere, der har været udsendt til Mellemøsten i perioden 2012-2016, kan have fået kompromitteret navn, cpr-nummer, pasnummer og billede, oplyser Forsvaret.

Et sikkerhedsbrud i Forsvaret har ramt flere end 3.000 medarbejdere, der tidligere har været udsendt til Mellemøsten.

Det skriver Forsvaret i en pressemeddelelse.

Ifølge Forsvaret er der tale om et brud på persondatasikkerheden for medarbejdere, der har været udsendt til Mellemøsten i perioden fra slutningen af 2012 til udgangen af 2016.

Udover Forsvarets egne medarbejdere kan personer udenfor Forsvaret, såsom besøgende delegationer ved Forsvarets missioner i regionen, også være omfattet af sikkerhedsbruddet.

I alt vurderer Forsvaret, at flere end 3.000 medarbejdere kan have fået kompromitteret deres personlige oplysninger - eksempelvis navn, cpr-nummer, pasnummer og billede.

Oberst Michael Hyldgaard er chef for Operationsstaben i Forsvarskommandoen. Han beskriver det som en beklagelig sag.

»Som konsekvens er der rettet op på procedurerne, men muligt berørte bør udvise opmærksomhed” siger obersten, der af sikkerhedsmæssige årsager ikke kan give flere detaljer,« siger han i meddelelsen.

Forsvaret Efterretningstjeneste har også været inde over sagen. Her vurderer man, at kompromitteringen af personlige oplysninger kan øge risikoen for spionageforsøg og hvervning samt chikane i forbindelse med blandt andet rejser i regionen.

Ifølge Forsvarets Efterretningstjeneste er der dog lille risiko for, at medarbejdere skulle opleve noget negativt på denne baggrund, og der er ikke kendskab til hændelser, der kan relateres til sagen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere