Database fra Yahoo hack blev skambudt - og solgt!

Illustration: Virrage Images/Bigstock
2016 har været særdeles hårdt for Yahoo. To gange har de fået oplevet enorme hack af deres brugeres kontooplysninger. Nu er hele molevitten fra sidste hack blevet solgt til spotpris.

Som om 2016 ikke har været hårdt nok for Yahoo, hvor firmaet to gange har slået rekord for, hvor mange brugere der fik hacket deres kontooplysninger, bliver det nu værre.

Først fik 500 millioner brugere hacket deres kontooplysninger og efterfølgende en milliard brugere.

Nu kan New York Times rapportere, at oplysningerne fra det seneste angreb er blevet solgt i August på 'The Dark Web' for 300.000 dollars (2,1 millioner kroner).

Det skriver The Next Web.

Ifølge Andrew Komarov, der er chef i sikkerhedsfirmaet InfoArmor, drejer salget sig om tre opkøbere, hvor to af opkøberne er prominente spammere, og den sidste er mistænkt for taktisk spionage.

The Next Web bemærker, at det er meget iøjnefaldende, at det kun koster 300.000 dollars at true en milliard brugeres online eksistens.

Det betyder, at hver enkelt konto kun er 0,0003 dollars værd for hackere, der kan ruinere de ramtes onlineliv på kun få minutter.

Yahoo ved stadig ikke hvem der har fået fingrene i dataen, der er det største databrud nogensinde.

Udover at den stjålne database indeholder navne, kodeord, fødselsdatoer og telefonnumre, indeholder databasen også sikkerhedsspørgsmål og backup-mailadresser, der kan bruges til at nulstille glemte kodeord.

Og det er foruroligende, fordi de oplysninger meget vel kan være en nøgle til andre online services og konti, hvilket gør brugerne ekstra udsat for phishing angreb.

Statsansatte blandt ofrene

Andrew Komarov har fortalt Bloomberg, at blandt de mange hackede brugere er 150.000 amerikanske medarbejdere fra regeringen og militæret, hvilket kan gå ud over den nationale sikkerhed.

Yahoo siger, at de ikke har været i stand til bekræfte Andrew Komarovs påstand. FBI har sagt, i en offentlig meddelelse, at de er i gang med at undersøge sagen.

Andrew Komarov noterer i øvrigt, at databasen stadig er til salg, men nu er prisen helt nede på 20.000 dollars (140.000 kroner).

Yahoo er for tiden i gang med at blive solgt til Verizon. Inden det første datalæk var prisen på 4,8 milliarder dollars (33,5 milliarder kroner), efter det første datalæk ville Verizon have barberet en milliard dollars af prisen.

Det bliver derfor interessant at se, om Verizon vil have yderligere rabat, eller om de slet og ret vælger at forlade forhandlingsbordet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Frithiof Andreas Jensen

Det betyder, at hver enkelt konto kun er 0,0003 dollars værd for hackere, der kan ruinere de ramtes onlineliv på kun få minutter.

Det er formodentligt mest Huma Abedins berömte "life insurance folder", samt alle cc-kopierne af Hillary's mails, der driver prisen i vejret. Alle de almindelige brugere er bare bifangst.

Guf for Daily Mail og Bildzeitung, i bedste fald.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere