Dataanalytikere: Rutinearbejdet fylder mest

Illustration: wasja, BigStock
På trods af mange fremskridt er pukleri med data fortsat en stor del af analytikernes arbejdsdag.

For dataanalytikere er rutinearbejde det, der fylder mest i arbejdsdagen. Det fremgår af undersøgelsen 2020 State Of Data Science udført af firmaet Anaconda, som producerer Python-distributionen til dataanalyse, der går under samme navn.

Det skriver mediet Infoworld.

Besværet med indsamling og rengøring af data, problemer med modeller med bias, datasikkerhed og vanskeligheder med at finde kandidater med erfaring og tekniske færdigheder rangerer blandt de største udfordringer, som dataanalytikere og softwareudviklere står over for i de datavidenskabelige discipliner.

På trods af mange fremskridt i de seneste år i datavidenskab, er pukleri med data fortsat en stor del af analytikernes arbejdsdag.

Når det kommer til at flytte datavidenskabeligt arbejde til produktion, er den største samlede hindring for både datavidenskabsfolk, udviklere og system-administratorer at opfylde organisationens sikkerhedsregler.

Virksomheder leder mest efter data-kvalifikationer, som der kun sjældent undervises i, samt avancerede matematikfærdigheder, som studerende ofte ikke får.

Undersøgelsen er gennemført med 2.360 respondenter fra 100 lande, hvor lidt over halvdelen var uden for USA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Knud Larsen

DTU bliver ved med at bruge KU uddannede, der underviser i teoretisk statistik i stedet for at finde nogen der kan undervise i anvendt statistik. dEt virker som om man slet ikke kender forskellen selvom de rer masser af amerikanske lærebøger, der skelner. Six sigma kræver stor indsigt i statistik men ikke MARKOV og andre lidt besynderlige begreber. Taguchi har man aldrig hørt om osv.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere