170.000 borgeres data om eksempelvis diagnoser, indlæggelser og kommunale oplysninger skal sammenlægges i et nyt projekt, som skal undersøge, om dataanalyse kan bruges til at at forudsige, hvilke patienter, som vil blive indlagt akut indenfor et år.
I forskningsprojektets første fase gennemføres et registerdata-studie fra primær- og sekundærsektoren, mens projektets anden fase er rettet mod udvikling og evaluering af tværsektorielle interventioner. Forventningen er, at projektet resulterer i en afprøvet model for vurdering af den enkelte patients risikoprofil og for tilbud om en tværsektoriel indsats, der kan udbredes til flere klynger. Den tværsektorielle populationsbaserede forskningsdatabase, som anvendes i projektet, har ligeledes perspektiv til at bibringe viden om patientforløb og forbrugsmønstre på tværs af sektorer, som rækker ud over det konkrete projekt.Stadier i dataanalysen
Det fremgår af en pressemeddelelse, som Region Midtjylland har fremlagt.
Projektet er døbt Tværspor, spænder over fire kommuner i "Horsens-klyngen". Her sammenlægges kommunedata, data fra områdets praktiserende læger og hospital.
Lille gruppe har mange indlæggelser
Udgangspunktet for Tværspor er, at 0,7 procent af borgerne i Horsens-området står for knap 30 procent af de akutte indlæggelser på hospitalet.
Og, som det fremgår af pressemeddelelsen, skulle Tværspor gerne besvare nogle spørgsmål om, hvorfor det netop er disse borgere, som indlægges, og om der kan gøres noget for at forebygge det.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.