Data om ansatte lækket efter ransomware-angreb på nordiske hoteller

9. december 2021 kl. 10:04
Data om ansatte lækket efter ransomware-angreb på nordiske hoteller
Illustration: Pressefoto/Skt. Petri.
Nordic Choice Hotels bekræfter, at medarbejderoplysninger er lækket efter ransomwareangrebet mod hotelkædens mere end 200 hoteller.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Data om ansatte i Nordic Choice Hotels er blevet lækket som et led i ransomwareangrebet mod hotelkæden. Det bekræfter kommunikationsdirektør Bettina Flatland over for Digi.no.

»Vi arbejder stadig på at kortlægge omfanget og konsekvenserne af angrebet. Vores undersøgelser på nuværende tidspunkt viser, at hændelsen indebærer en risiko for, at angriberne har skaffet sig adgang til medarbejderoplysninger, og at dele af disse data er kommet på afveje,« skriver hun blandt andet i en mail til Digi.no.

I en e-mail til de ansatte skriver Nordic Choice Hotels, at undersøgelser på nuværende tidspunkt viser, at dele af dataene er kommet på afveje.

Data kan være navn, telefon, e-mail og eventuelle »øvrige oplysninger« om det enkelte medarbejderforhold, ligesom personnumre på lønsedler også indgå i lækket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Efter hackerangreb på stor hotelkæde: Gæster advares om muligt datalæk

Det er endnu uvist, om der også er lækket data på gæster.

Det er ifølge Digi.no ransomwaren Conti med russisk ophav, der er blevet brugt i angrebet. Conti er kendt for »dobbelt afpresning« ved at kræve løsesum for en dekrypteringsnøgle og for ikke at sælge eller lække stjålne data.

De danske hoteller Comfort Hotel Vestbro, Skt. Petri, Clarion Hotel Copenhagen Airport, Comfort Hotel Copenhagen Airport, Villa Copenhagen er en del af angrebet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger