Data om ansatte lækket efter ransomware-angreb på nordiske hoteller

Data om ansatte lækket efter ransomware-angreb på nordiske hoteller
Illustration: Pressefoto/Skt. Petri.
Nordic Choice Hotels bekræfter, at medarbejderoplysninger er lækket efter ransomwareangrebet mod hotelkædens mere end 200 hoteller.
9. december 2021 kl. 10:04
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Data om ansatte i Nordic Choice Hotels er blevet lækket som et led i ransomwareangrebet mod hotelkæden. Det bekræfter kommunikationsdirektør Bettina Flatland over for Digi.no.

»Vi arbejder stadig på at kortlægge omfanget og konsekvenserne af angrebet. Vores undersøgelser på nuværende tidspunkt viser, at hændelsen indebærer en risiko for, at angriberne har skaffet sig adgang til medarbejderoplysninger, og at dele af disse data er kommet på afveje,« skriver hun blandt andet i en mail til Digi.no.

I en e-mail til de ansatte skriver Nordic Choice Hotels, at undersøgelser på nuværende tidspunkt viser, at dele af dataene er kommet på afveje.

Data kan være navn, telefon, e-mail og eventuelle »øvrige oplysninger« om det enkelte medarbejderforhold, ligesom personnumre på lønsedler også indgå i lækket.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Efter hackerangreb på stor hotelkæde: Gæster advares om muligt datalæk

Det er endnu uvist, om der også er lækket data på gæster.

Det er ifølge Digi.no ransomwaren Conti med russisk ophav, der er blevet brugt i angrebet. Conti er kendt for »dobbelt afpresning« ved at kræve løsesum for en dekrypteringsnøgle og for ikke at sælge eller lække stjålne data.

De danske hoteller Comfort Hotel Vestbro, Skt. Petri, Clarion Hotel Copenhagen Airport, Comfort Hotel Copenhagen Airport, Villa Copenhagen er en del af angrebet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger