ITU's softwareuddannelse tredobler antallet af kvindelige studerende på to år

Illustration: TBWA
ITU oplever hele 24 pct. flere nye studerende, mens resten af landets universiteter tilsammen oplever et fald.

Mens det samlede optag på universiteterne faldt, så oplever it-uddannelserne stor vækst, skriver Politiken.

ITU har optaget 24 pct. flere nye studerende end samme tid sidste år, og også it-uddannelserne på SDU har oplevet en stigning på 20 pct. Samtidig er andelen af kvindelige studerende vokset markant. 22 pct. af de kommende studerende på bacheloruddannelsen Softwareudvikling er kvinder. På den nye uddannelse Data Science er det 24 pct.

»Jeg tror, at flere og flere unge har fået øjnene op for de gode jobmuligheder i it-branchen. Vi kan ikke bevæge os nogen steder uden at være afhængige af, at der er gode it-løsninger, der fungerer,« siger studiechef på ITU Lene Rehder.

Læs også: Stor søgning til IT-Universitetet: Det glæder tech-branchen

Hun er særligt glad for, at andelen af kvinder på de mest tekniske linjer er steget. Det samme er rektor Mads Tofte:

»Vi har en målsætning om, at vi gerne vil have flere kvinder ind på vores bacheloruddannelse i softwareudvikling, og vi glæder os over at se, at vores tiltag på dette område nu bærer frugt,« siger han i en meddelelse.

Pind: Det måtte jo komme

Mens it topper listerne, oplever teologistudiet sammen med humanistiske og kunstneriske linjer et fald i antal nye studerende. Udviklingen er naturlig, lyder det fra uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V).

»Det er positivt. Det måtte jo også komme, al den stund unge mennesker i dag udvikler en langt større grad af fortrolighed med nettet og de elektroniske virkemidler, man anvender i den sammenhæng,« siger han til Politiken. Ministeren glæder sig samtidig over en mindre stigning i optaget på ingeniøruddannelserne.

Læs også: Juraprofessor: Politiets bilovervågning går for vidt

Mette Fjord Sørensen, der er uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv, mener, at de unge skal roses for deres valg.

»Det er rigtig godt, men det er ikke sådan, at jeg har armene helt oppe over hovedet,« siger hun. Hun savner, at endnu flere søger uddannelse indenfor it og henviser til tal fra Erhvervsministeriet, der forudser, at der i år 2030 vil mangle 19.000 it-specialister.

Læs også: Her er optagelsestallene for it-uddannelserne 2016

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

På KU er der ikke adskilte optag for Data Science og "ren" datalogi (som er det, der kommet tættest på ITUs softwareudviklingslinje) -- det er specialiseringer, men vælger efter et fælles første år. På Datalogi har vi i år optaget 242, som er en smule mere end ITUs Softwareudvikling og Data Science tilsammen. Andelen af kvinder er også steget, men er ikke nær så høj som på ITU -- vi har optaget 30 kvinder, altså 12,4%.

KU har en uddannelse Kommunikation og IT, som minder lidt om ITUs Digitale medier og design. På den har vi optaget 69, altså en smule mindre end ITU. Til gengæld er andelen af kvinder 62%, altså højere end på ITU. Vi har ikke nogen uddannelse, der svarer til Global Business Informatics.

  • 1
  • 0
Jens Hansen

Og ser det også som at nogle af barriererne i forhold til it uddannelserne er ved at blive brudt ned.. At dem der ønsker at være kreative og arbejde med sprog, og leg i højere og højere grad ser It som et værktøj til at lege med disse ting, i stedet for noget der sker ved siden af..

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere