Data fra over 3.800 telekunder blev fejlagtigt udleveret til politiet i Telenor-sagen

Illustration: Javier Pierini / Digital Vision / Getty Images
Erhvervsstyrelsen har besluttet at teleselskaberne ikke behøver at oplyse de berørte kunder om udleveringen af deres data.

Politiet brugte fejlagtigt og i strid med dommerens kendelse teledata fra næsten 4.000 telekunder. Det er Jyllands-Posten nået frem til efter at have gennemgået alle akterne i den såkaldte Telenor-sag.

Gennemgangen viser også, at hverken de berørte kunder hos TDC, Telenor eller Telia er blevet oplyst om dataudleveringen. Erhvervsstyrelsen har nemlig besluttet at undlade at påtvinge teleselskaberne til at oplyse kunderne. Det vækker undren hos IT-politisk Forening.

»Det er selvfølgelig rigtigt, at man ikke har videregivet oplysninger til kriminelle hackere, men man har videregivet oplysninger til politiet, som man ikke måtte give, og som normalt kræver en dommerkendelse for indgreb i meddelelseshemmeligheden. Kunderne kan jo ikke vide, om politiet er kommet til at kigge på sagerne og har truffet beslutninger, der vedrører dem,« siger Jesper Lund formand i IT-politisk Forening.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere