DARPA vil udvikle computersystem, der ikke skal opdateres i 100 år

Det amerikanske militærs forskningsagentur vil sætte skub i udviklingen af software, der ved egen hjælp kan tilpasse sig tidernes skiften frem for at være afhængig af eksterne opdateringer.

DARPA, der er det amerikanske militærs forskningsagentur, er kendt for at være førende inden for lyssky våbenteknologier og spillede desuden en afgørende rolle i udviklingen af internettet, som vi kender det i dag.

Læs også: Glem dommedagsprofetierne om kunstig intelligens

Nu vil agenturet sætte skub i udviklingen af en ny type af software, der i stedet for at afhænge af eksterne opdateringscyklusser, vil være i stand til at opdatere selv ved at tilpasse sig skiftende omstændigheder, såsom nye hardware-standarder. Det er målet, at softwaren skal være ‘selvforsynende’ i mindst 100 år. Det skriver ZDNet.

Læs også: Kunstig intelligens-projekt skal overtage dine kedelige arbejds-e-mails

Projektet er døbt ‘Building Resources Adaptive Software Systems’ (BRASS) og skal løbe over en fireårig periode. DARPA erkender, at systemet formentlig vil kræve nye ‘sproglige abstraktioner’ samt en ‘bevidsthed’ om de ressourcer, der er til rådighed.

DARPA’s programchef Suresh Jagannathan indrømmer over for ZDNet, at udfordringen kan virke uoverkommelig, men fastholder samtidig, at software, der ikke selv er i stand til at følge med tiden, i fremtiden vil være kompromitterende for sikkerheden.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Christian Nobel

Kan god lide navnet i den danske fortolkning, men amerikanerne (der jo i øvrigt ikke fatter ironi) kan nok næppe se det morsomme.

Men lad os da endelig bruge en masse penge til ugavn for menneskeheden.

(ifald vennerne fra NSA læser med).

Styresystemer (computersystem) er da umådeligt ligegyldige, det der er vigtigt er at tilsikre at historisk vigtige data ikke går tabt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere