Darpa efterlyser AI til at opdage sårbarheder før hackere af kød og blod
Darpa, det amerikanske forsvarsministeriums forskningsfond, hvis forgænger havde en vigtig finger med i skabelsen af internettet, har givet syv hold en udfordring, som de skal løse til august: Skab et fuldautomatiske system, der kan finde sikkerhedshuller i it-systemer. Det skriver The Guardian.
De syv hold er udtaget som finalister i Darpas Cyber Grand Challenge. Her vil de skulle dyste direkte mod hinanden både som forsvar og angreb.
Det vil sige, at deres system skal være i stand til at finde og angribe sikkerhedshuller i modstandernes systemer, men skal også kunne finde og udbedre sikkerhedshuller i holdets egne systemer. Alt sammen mens systemet selv er under angreb.
Holdene vil gøre brug af machine learning og kunstig intelligens til at automatisere hackingen, og tanken er, at erfaringerne kan bruges til at udvikle nye sikkerhedssystemer ved hjælp af de samme teknikker.
En af fordelene ved sådanne automatiske systemer vil være muligheden for at analysere meget større mængder kode, end det er muligt at undersøge for de white hat hackere, der hjælper softwarefirmaer med at finde sårbarheder.
Flere sikkerhedsfirmaer arbejder for tiden med at benytte machine learning som en del af deres arsenal. Microsoft vil eksempelvis bruge machine learning på de driftsoplysninger, selskabet indsamler fra Windows-pc'er, som kan afsløre angreb under opsejling.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.