Dark Souls-udgivere holder servere lukkede efter farlig bug: Lover bedre sikkerhed i et af årets mest hypede spiltitler

11. februar 2022 kl. 10:35
Dark Souls-udgivere holder servere lukkede efter farlig bug: Lover bedre sikkerhed i et af årets mest hypede spiltitler
Illustration: Bandai Namco, FromSoftware.
En sikkerhedsbrist har fået spiludgiver Bandai Namco til at holde deres Dark Souls-servere lukkede - i hvert fald indtil Elden Ring er udkommet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

For nylig måtte spiludgiver Bandai Namco tage deres player-versus-player (PvP) servere i alle Dark Souls spil ned. Det gjorde de efter, at der blev fundet en alvorlig svaghed i de tre spil i serien, der er udviklet af det japanske spilstudie FromSoftware. Sikkerhedsbristen tillod, at andre kunne eksekvere kode på din enhed gennem spillet.

Efterfølgende påpegede en reddit-bruger, at problemet også ville gøre sig gældende for FromSoftwares kommende titel fra spilstudiet, Elden Ring.

Nu har Bandai Namco besluttet, at de vil holde deres Dark Souls-servere lukkede, indtil de har udgivet deres nye titel. Det skriver de på Twitter.

»Vi har udvidet vores efterforskning til også at inkludere Elden Ring [...] og har taget de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger for at sikre denne titel på alle platforme,« skriver Bandai Namco på Twitter.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det ser dermed ud til, at det meget imødesete action-rollespil vil lande med online-funktionalitet, når det udkommer d. 25. februar. Indtil da må Dark Souls-spillere vente tålmodigt på, at serverne åbner op igen.

»Vi vil lave en bekendtgørelse, så snart der er planlagt en genoptagelse af online services,« skriver Bandai Namco på Dark Souls Twitterside.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger