Danskudviklet mobil-database runder én milliard brugere

25. maj 2016 kl. 15:003
Realm.io udgiver ny version af mobil-database med én milliard brugere om bord. De store it-selskaber har sovet i timen, fortæller CTO.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Danske Realm.io har sluttet sig til en eksklusiv kreds af it-virksomheder: Mere end én milliard slutbrugere anvender nu virksomhedens database - Realm - der er designet specifikt til mobile platforme, via en række apps til iOS og Android.

Data fra Realm.io viser, at det danske startup vokser markant hurtigere end konkurrenter som Googles Firebase og det nu hedengangne Parse fra Facebook. Udviklingen er ikke mindst drevet af nye store virksomheder i folden som Nike, Cisco og NFL, der har sluttet sig til de i forvejen flittige Realm-brugere hos Twitter, Homeland Security og Starbucks.

De to år, der er gået, siden Realm blev lanceret, er fløjet af sted, fortæller stifter Alexander Stigsen i en meddelelse.

»Det er spændende at se, hvor hurtigt vi er vokset, og den kaliber af selskaber, som bruger Realm til at understøtte deres mobile infrastruktur. At nå en milliard slutbrugere - en milesten, som få virksomheder når - illustrerer det behov, der er for vores innovative tilgang til mobil datalagring,« forklarer han.

It-giganter har sovet i timen

Den gratis open source-database har skrottet lange SQL-strenge, og udviklere kan i stedet interagere med dataen via et objektorienteret abstraktionslag. Kombineret med et simpelt API og en hastighed, der er 1.000 gange hurtigere SQLite, har Realm ramt en nerve hos app-udviklere - ikke færre end 100.000 udviklere arbejder nu aktivt med databasen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Og det er et atypisk sted for et startup at dominere, medgiver CTO Brian Munkholm.

»Det plejer at være de store firmaer, der sætter sig på database-markedet. Det er bemærkelsesværdigt, at der ikke er nogen, der har rykket på mobilsiden, men jeg tror egentlig bare, de har sovet i timen,« siger han til IDA Universe.

I 2020 vil antallet af mobile enheder ramme 1,5 pr indbygger, vurderer Cisco. Alligevel er stort set alle databaser bygget fortrinsvist til serversiden - noget, som de første investorer også foreslog Realm.io at kigge på.

Kritisk fundament

Bedre gik det hos den amerikanske inkubator YCombinator, som troede på ideen, selvom Realm-stifterne ikke havde nogen prototype at vise frem.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Scale VP, der er en af investorerne bag det danske startup, har man fortsat høje forventninger til projektet.

»Efterhånden som den fortsætter med at blive mere moden, tror jeg, Realm vil lægge et kritisk fundament for fremtiden for mobil-udvikling,« siger Andy Vitus, der er partner hos Scale VP.

I anledning af den nye milepæl frigiver Realm nu sin 1.0-version, der blandt andet lover fuld support af Apple-sproget Swift.

Se her, hvordan Realm fik overtalt YCombinator til at støtte projektet:

Artiklen fortsætter efter annoncen

Remote video URL

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
26. maj 2016 kl. 13:19

hvis jeg tror at realm er en database til at ligge lokalt på mobil telefonen. Og i så fald er den vel ikke konkurrent til nogen af de andre der er nævn.

1
25. maj 2016 kl. 15:20

Hmm, nu er de jo i samme branche som Oracle, så mon de tæller brugere på samme måde?