Danskudviklet mobil-database runder én milliard brugere

Realm.io udgiver ny version af mobil-database med én milliard brugere om bord. De store it-selskaber har sovet i timen, fortæller CTO.

Danske Realm.io har sluttet sig til en eksklusiv kreds af it-virksomheder: Mere end én milliard slutbrugere anvender nu virksomhedens database - Realm - der er designet specifikt til mobile platforme, via en række apps til iOS og Android.

Data fra Realm.io viser, at det danske startup vokser markant hurtigere end konkurrenter som Googles Firebase og det nu hedengangne Parse fra Facebook. Udviklingen er ikke mindst drevet af nye store virksomheder i folden som Nike, Cisco og NFL, der har sluttet sig til de i forvejen flittige Realm-brugere hos Twitter, Homeland Security og Starbucks.

Læs også: Klar til iPhone: Danskudviklet database er målrettet mobiltelefoner og kører uden SQL

De to år, der er gået, siden Realm blev lanceret, er fløjet af sted, fortæller stifter Alexander Stigsen i en meddelelse.

»Det er spændende at se, hvor hurtigt vi er vokset, og den kaliber af selskaber, som bruger Realm til at understøtte deres mobile infrastruktur. At nå en milliard slutbrugere - en milesten, som få virksomheder når - illustrerer det behov, der er for vores innovative tilgang til mobil datalagring,« forklarer han.

It-giganter har sovet i timen

Den gratis open source-database har skrottet lange SQL-strenge, og udviklere kan i stedet interagere med dataen via et objektorienteret abstraktionslag. Kombineret med et simpelt API og en hastighed, der er 1.000 gange hurtigere SQLite, har Realm ramt en nerve hos app-udviklere - ikke færre end 100.000 udviklere arbejder nu aktivt med databasen.

Og det er et atypisk sted for et startup at dominere, medgiver CTO Brian Munkholm.

Læs også: Startup-land: Sådan kom danske Realm med i eksklusiv amerikansk iværksætterklub

»Det plejer at være de store firmaer, der sætter sig på database-markedet. Det er bemærkelsesværdigt, at der ikke er nogen, der har rykket på mobilsiden, men jeg tror egentlig bare, de har sovet i timen,« siger han til IDA Universe.

I 2020 vil antallet af mobile enheder ramme 1,5 pr indbygger, vurderer Cisco. Alligevel er stort set alle databaser bygget fortrinsvist til serversiden - noget, som de første investorer også foreslog Realm.io at kigge på.

Kritisk fundament

Bedre gik det hos den amerikanske inkubator YCombinator, som troede på ideen, selvom Realm-stifterne ikke havde nogen prototype at vise frem.

Hos Scale VP, der er en af investorerne bag det danske startup, har man fortsat høje forventninger til projektet.

»Efterhånden som den fortsætter med at blive mere moden, tror jeg, Realm vil lægge et kritisk fundament for fremtiden for mobil-udvikling,« siger Andy Vitus, der er partner hos Scale VP.

I anledning af den nye milepæl frigiver Realm nu sin 1.0-version, der blandt andet lover fuld support af Apple-sproget Swift.

Se her, hvordan Realm fik overtalt YCombinator til at støtte projektet:

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Sune Marcher

hvis jeg tror at realm er en database til at ligge lokalt på mobil telefonen. Og i så fald er den vel ikke konkurrent til nogen af de andre der er nævn.

Det er måske ikke en oplagt konkurrent til Oracles skrammel, men SQLite bliver i høj grad brugt som et universelt datastore (SQLite folkene anbefaler selv den anvendelse, i stedet for at rulle sine egne ad-hoc løsninger), og i høj grad på mobile enheder.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere