Danskudviklet Dynamics AX kommer i skyen til april 2014

Microsoft er på vej med en cloudversion af sit enterprise ERP-system. Store dele er udviklet i Vedbæk nord for København.

BARCELONA Fra april 2014 får også virksomheder i enterprise-klassen mulighed for at få deres ERP-system hostet i skyen.

Det bekræfter Microsofts øverste chef for forretningsløsninger Kirill Tatarinov i et interview med Version2.

Kirill Tatarinov demonstrerer alvoren bag "Devices & Services"-strategien fra Microsoft. Det eneste stykke papir i hans mappe er en backup-udskrift af hans flybillet, som ellers ligger som QR-kode på telefonen. Illustration: Morten K. Thomsen

»Dynamics AX kommer til at køre på Microsoft Azure i første kvartal af 2014, nærmere betegnet april,« siger Kirill Tatarinov

Dermed går Dynamics AX 2012 fra R2 til R3.

»Du kan godt sige, at R3 svarer til R2 'done right',« siger Kirill Tatarinov til Version2.

Hostet løsning i Azure

I lighed med Dynamics NAV, der allerede er kommet i cloud-udgave, er der ikke tale om et helt nyt produkt, hvor koden er genskrevet specifikt til at blive afviklet i skyen. I stedet har Microsoft valgt at lade installationerne køre i virtuelle maskiner, der så bliver hostet i Azure-skyen.

»I første omgang går vi efter en model, hvor partnerne kan flytte AX-installationen ud i skyen. Men arbejdet med at få AX fuldt og helt som Platform-as-a-Service fortsætter, og vi regner med at have det klar i 2015,« siger Kirill Tatarinov til Version2.

Læs også: Microsoft rykker Dynamics CRM ud på "any device"

Store dele af arbejdet med at udvikle Dynamics AX 2012 R3 er lavet i Microsofts udviklingscenter i Vedbæk nord for København, og både Kirill Tatarinov og Microsofts øverste ERP-chef Hal Howard tager efter Convergence-konferencen i Barcelona flyet til København for at mødes med de vigtige Dynamics-udviklere.

Men rent faktisk er Vedbæk-udviklerne angiveligt ved at lægge allersidste hånd på Dynamics AX 2012 R3

AX 2012 R3 så godt som færdig - og dog

Hal Howard, Corporate Vice President for Microsoft Dynamics ERP Illustration: Morten K. Thomsen

»Produktet er så godt som færdigt. vi sender en release ud om to uger, der er fuldt funktionsdygtig. Resten af tiden frem til april kommer blandt andet til at gå med test og integrationer,« siger Hal Howard i et interview med Version2.

Version2 erfarer dog fra kilder tæt på processen, at en fuldt funktionsdygtig release inden for 14 dage nok er et idealiseret billede, der ikke helt stemmer overens med virkeligheden.

Hal Howard er heller ikke meget for at løfte sløret for, hvad de næste udfordringer for udviklerholdet i Vedbæk så er, ud over, at man næppe skyder helt forbi, hvis man gætter på "noget med cloud".

»Det ligger naturligvis helt i tråd med vores transformation på vejen til at blive en devices & services-virksomhed,« siger Hal Howard og nævner det andet Dynamics-produkt med danske rødder, NAV:

»Vi kan se på NAV-siden, hvor vilde kunderne er med at deploye direkte som Infrastructure as a service (Iaas) på Azure. Infrastruktur er bare bøvl for kunderne, og så behøver de heller ikke bekymre sig om backup og den slags,« siger Hal Howard til Version2.

Version2 er inviteret til Concergence-konferencen af Microsoft.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere