Danskernes tillid til NemID falder

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Danskerne er generelt tilfredse med NemID, men tilliden til systemet er faldet ifølge en ny undersøgelse.

Oven på et år med afsløringen af, hvordan en medarbejder hos IBM lækkede data fra Nets' systemer med kreditkorttransaktioner til Se og Hør, er tilliden til et andet Nets-system faldet. Lidt færre danskere har i dag tillid til NemID end for et år siden, fremgår det af en undersøgelse, Digitaliseringsstyrelsen har fået udført.

Tilliden er fra 2013 til 2014 faldet fra henholdsvis 79 procent til 72 procent. Det er et yderligere fald i forhold til 2012, hvor tilliden lå på 85 procent.

Et tilsvarende fald finder man på spørgsmålet om, hvorvidt borgerne opfatter NemID som en sikker adgangsløsning.

Den højeste tillid til systemet finder man blandt de ældre brugere, men det er samtidig den gruppe, hvor der er sket det største fald i tilliden i forhold til 2013.

Digitaliseringsstyrelsen påpeger, at der ikke har været tilfælde af, at selve NemID-systemet er blevet kompromitteret. Selvom der har været sager om phishing og identitetstyveri, så indebærer to-faktorautentificeringen i NemID, at det som udgangspunkt er vanskeligere at misbruge systemet end tidligere løsninger.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kristian Sørensen

Jeg så gerne en undersøgelse af folks opfattelse af digitaliseringen, hvor folks IT kundskaber indgik som en parameter.

Hvad er f.eks. tilliden til NemId hos folk der har arbejdet som programmører eller netværksadministratorer i mindst 10 år, hvad er tilliden hos folk der har mindst en bachelor grad i datalogi, osv.?

Hvem tør stille det ubekvemme spørgsmål?

  • 12
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere