Danskerne vilde med SMS-reminder

Lige ved halvdelen af danskerne mener, det er en god ide, at blive husket på aftale med sundhedsvæsenet ved hjælp af SMS.

Den fælles offentlige sundhedsportal, sundhed.dk, er på vej med det første SMS-tilbud til danskerne.

Og tidspunktet ser ud til at være velvalgt. Sundhed.dk har netop undersøgt danskernes indstilling til at blive SMS-klappet på skulderen, når en aftale med sundhedsvæsenet er nært forestående, og 49 procent vil gerne have det digitale klap. Det er ifølge sundhed.dk et nøk opad i forhold til en tilsvarende undersøgelse sidste år, hvor 46 procent meldte positivt tilbage.

Men det er dog stadig ikke lige så mange som blandt de unge, der er vilde med SMS-huskekagen. Her oplyser 63 procent, at SMS-reminderen er en god ide, hvor det tilsvarende tal sidste år var 60.

De ældre rykker

Den største stigning er dog sket i aldersgrupperne 40 til 49 og 60 til 69, hvor antallet af interesserede er steget med 10 procentpoint ? i aldersgruppen 40 til 49 fra 48 til 58 procent. Det glæder kommunikations- og netværksmedarbejder i sundhed.dk Morten Godiksen, for det betyder, at SMS'er ikke kun er for de unge.

»Det er vores oplevelse, at flere er blevet tryg ved at bruge mobilen, og det er blevet noget, som ikke kun de unge anvender. Når man ser på vores kernebrugere i sundhedsvæsenet, så er de jo ofte netop personer, der er lidt oppe i årene, så det betyder, at hvis vi etablerer nogle tilbud om SMS-remindere, så vil der også være nogen, der kan bruge dem,« siger han til Version2.dk.

Som det første sted i Danmark vil Region Midtjylland nu tage seriøst hul på brugen af SMS-påmindelser, forudsat at de sidste tilpasninger og test går efter planen. Efter pilotprojektet i Region Midtjylland er det tanken at øvrige hospitaler og eventuelt praktiserende læger, tandlæger med flere kan koble sig på løsningen, oplyser sundhed.dk.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere