Mens nogle danskere stadig drømmer om at få en internetforbindelse på bare én megabit pr. sekund, vokser mængden af fiberforbundne hjem kraftigt.
Faktisk gik 11.2 procent af alle faste internetforbindelser eller knap 8 procent af samtlige internetabonnementer gennem et fiberkabel i midten af 2012. Det viser Erhvervsstyrelsens telestatistik for 1. halvår 2012.
Mere præcist fik 245.000 danske hjem internet gennem fiber, og det er en stigning på 30,4 procent i forhold til året før. Og ikke overraskende er det høje hastigheder, fiberkunderne typisk har bestilt.
Medianhastigheden ligger på 35 megabit pr. sekund downstream og 34 megabit upstream, men pudsigt nok er der også fiberkunder, der har en - i fibersammenhæng - langsom forbindelse. 3,9 procent af dem får således under 4 megabit pr. sekund igennem fiberet.
Også mobile bredbåndsforbindelser har fået større udbredelse, så der nu er 980.000 dedikerede abonnementer kun til data, altså typisk i form af et USB-modem til computeren, eller et SIM-kort til iPad’en. Det er en stigning på knap 15 procent i forhold til året før.
IP-telefoni i stedet for traditionel fastnetforbindelse (PSTN) er også en tendens, der har bidt sig fast. Faktisk er antallet af traditionelle fastnetkunder faldet så meget, og IP-telefonien vokset tilsvarende, at der nu næsten er lige mange af hver slags i Danmark.
1,025 millioner danskere har et gammeldags fastnetabonnement, mens 957.000 kan ringe op via IP-telefoni. Hvor mange af IP-abonnementerne, som reelt bliver brugt, er dog ukendt, da mange internet- og tv-pakker også rummer telefoni.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.