Danskerne orker ikke langsomme upload-hastigheder til skyen

62 procent af danskerne mener, at det tager for lang tid at uploade deres data til skyen, og det er en barriere for anvendelsen.

Det går for langsomt, mener 62 procent af danskerne, når de vil lægge billeder eller video på nettet for at tage backup eller dele dem med andre via cloud-baserede tjenester. Det fremgår af en ny undersøgelse lavet af Userneeds, skriver Børsen.

Undersøgelsen er betalt af Dansk Energi, som selv har en interesse i at sætte fokus på begrænsede upload-hastigheder i de fleste danskeres bredbåndsforbindelser.

Dansk Energi repræsenterer energiselskaberne, som står bag flere fibernetværk, og de fleste fibernetudbydere tilbyder væsentligt højere upload-hastigheder end andre typer bredbånd.

Ifølge undersøgelsen har halvdelen af danskerne taget cloud computing i brug i én eller anden form, selvom mange endnu ikke er klar over, at begrebet også dækker tjenester som Dropbox og Picasa, skriver Børsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (161)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#2 Martin Kofoed

... og TDC kommer frem til andre svar i deres polls.

Men det ændrer ikke på, at Apples nye TV kan optage uden lokal storage. Optagelserne sendes direkte i skyen. TDC's svar: "Alle kan få 40 mbit via kobber (men husk at læse det med småt)."

Det med småt: 2 mbit upstream.

 • 8
 • 0
#4 Thorbjørn Andersen

@Thomas Brodersen Det ville da være alle tiders hvis der kom lidt fokus på upload-hastighedsproblemet. Hos yousee skal man betale helt urimelige beløb for at få en 50/5 linje - og jeg skal ikke bruge de 50 ned - blot de 5 op .... (og så kan man sammenligne prisen med waoo - og være ked af jeg kan få skyline uden mærkbar upload - og ikke fiber)

@Martin Kirk Det er vel underordnet - og din kommentar om hans fejl får (desværre) ikke min SpiderOak til at køre perfekt .... Upload hastigheder hos TDC er simpelthen latterligt dårligt.

 • 5
 • 0
#7 John Strand

Nu er det sådan at man skal tage det som Dansk Energi siger og skriver med et gran salt.

Jeg glemmer ikke denne pressemeddelse http://www.danskenergi.dk/Aktuelt/Arkiv/2009/September/09_09_25A.aspx fra Dansk Energi hvor de skrev at de sammen med Dansk Metal have regnet sig frem at højhastigheds bredbånd vil skabe 45.000 arbejdspladser.

Den pressemeddelse resultered i i en artikel i Berlingske I artiklen i Berlingske fortalte Dansk Energi at de har brugt Danmarks Statistiks ADAM model til at beregne effekten af langsigtede investeringer

Hvis man går ind på Danmarks Statistiks hjemmeside så kan man læse om ADAM modellen her: http://www.dst.dk/Vejviser/ADAM/Dokumentation/ADAM_model.aspx her kan du læse følgende:

ADAM betegnes som en mellemfristet model, hvilket betyder at den dækker det kort sigt svarende til 1 år og det mellemlange svarende til en 5-årsperiode, men endnu ikke det lange sigt, det der rækker udover 5-året. Der mangler stadig centrale sammenhænge mellem investeringer og kapitalapparat, som er vigtige effekter, når man vil lave beregninger, der rækker længere ud i fremtiden

Jeg ved ikke om det er mig der er dum men der er et eller andet jeg slet ikke kan få til at hænge sammen når jeg ser det Dansk Energi skrev i deres pressemateriale og det som de siger i medierne.

Tilsvarende kan jeg ikke forstå at de brugte en model som ADAM til at vurdere effekten af en langsigtede investering som fiber – ja listen over spørgsmål er meget lang.

Det komiske var at Dansk Energi ALDRIG har kunnet vise undersøgelsen, de beregninger de påstod der der lå til grund for den og det viste sig at Dansk Metal ALDRIG hvade set nogle tal eller beregninger fra Dansk Energi side,

Ovenstående siger vel lidt om kvaliteten af de ting som Dansk Energi forsøger at fodre pressen med.

 • 3
 • 12
#10 Anonym

I en anden (og meget lang) debat på cw.dk kommer du selv ind på jeres egne undersøgelser og konklusioner på det mobilebredbånd. Ser man på din hjemmeside, så syntes jeg at man skal spejde længe efter negative ord om telco's. Derfor undre det mig heller ikke at du her ytre dig mistroisk overfor for telco konkurrenterne, og deres undersøgelser (eller de tilsvarende EU/tyske undersøgelser).

Jeg skal ikke gøre mig klog på ADAM beregningerne, men jeg ved dig at vi to ser ret så forskelligt på statistik ;-)

 • 4
 • 0
#11 John Strand

Kære Peter

Tak for din kommentar - i den debat du henviser til bruger jeg tal fra de undersøgelser som IT & Telestyrelsen løbende offetliggøre og dem kan du se på deres hjemmeside.

Desuden henviser jeg til de undersøgelser som teleselskaberne selv laver (og som bliver lavet af klassiske analysevirksomheder som Gallup etc.) det er ikke undersøgelser vi laver.

Jeg lever af at forhold emig objektivt til telenmarkedet, forholde mig til de tal der bliver leveret af kilder som man bør stole på og vi sølger vor viden til operatører rundt om i verden.

Jeg ved godt at Dansk Energi i 2005 udsendte en pressemedelse hvor de påstod at jeg så spøgelser fordi jeg sagde at fiberinvesteringerne ville udvikle sig til et økonomisk marridt. Og jeg ved også at der er mange der forholder sig til telemarkedet ud fra det de selv tror på og selv oplever.

Det er ikke mig der er skyld i at fiberselskaberne har været dårlige til at drive deres forretning og det er ikke min skyld at så mange danskere har mobilbredbånd som deres primære internetforbindelse - sådan er det bare.

Når ovenstående er sagt så er jeg verdens kendt for at sige min mening onm telebranchen og de mange fejl de begår og har begået omvendt det har du vist ikke lagt mærke til.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 6
#12 Rene Andersen

Det kan godt lade sig gøre at få en upload > 5 mbit. Det kræver blot at man skifter til VDSL2. Den kan trække 40/10 mbit, hvis betingelserne er opfyldt. Kører selv med en VDSL2 forbindelse fra fullrate på 40/10 mbit, den kan snildt uploade med > 1 MB/s i gennemsnit. Da jeg havde TDC var den højeste hastighed jeg kunne vride ud af dem 20/1 mbit. Har pt. ikke mulighed for at komme på fiber ..endnu.

 • 0
 • 0
#14 Anonym

Og hvor lang tid har du så den hastighed indtil du rammer deres forbrugsloft? Og hvor mange aktive brugere kan cellerne håndtere før du ikke har den hastighed? Og hvor langt skal du bevæge dig væk fra Rådhuspladsen i Kbh, eller de andre 4 storbyer, før LTE bliver til 3G (bedste fald) eller Edge (som nok er den typiske Telia standard)

Mobildata er fint on the go - ikke som fast primær forbindelse, selv om du bliver ved med at tale mobilselskabernes sag. Hvis teleselskaberne dropper deres forbrugsgrænser, så kan vi begynde at snakke om mobildata som værende andet end et convenience produkt (hvor salgstallene også er hårdt pumpede af store aftaler som SKI, bærbare med tilskudsbredbånd som en måde at sænke indkøbsprisen på en bærbar osv.).

Det vil svare til at man siger at det slet ikke kan betale sig at føre vandledninger rundt til husstandende - der er langt flere penge at tjene på at sælge vandflasker i den lokale Føtex (vel og mærke for Kildevæld og Føtex).

 • 3
 • 0
#15 John Strand

Kære Peter

Tak for dine spørgsmål - jeg er meget langt fra deres forbrugsloft omvendt så er jeg ikke en af dem der deler film med andre på nettet.

Når det er sagt så virker det ikke kun i fire byer som du skriver, måske skulle du prøve løsningen - for få dage siden sad jeg i Åbenraa og fik 26 /11 og Telia dækker faktisk i temmelig mange byer her i landet - ifølge Telia 75% af befolkningen.

Måske skulle du en dag prøve hvordan det er at kunne tage en bredbåndsforbindelse med sig lige gyldigt hvor man er. Rent faktisk så har jeg brugt løsningen i temmelig mange byer i Danmark. Vi taler ikke om fire byer som du skriver men løsningen virker i byer som:

Aabenraa, Aabybro, Aalborg, Aarhus, Aars, Assens, Beder, Bellinge, Billund, Birkerød, Bjerringbro, Brande, Brønderslev, Børkop, Dragør, Ebeltoft, Esbjerg, Faaborg, Farum, Fensmark, Fredensborg, Fredericia, Frederikshavn, Frederikssund, Frederiksværk, Galten-Skovby, Gilleleje, Grenaa, Grindsted, Gråsten, Haderslev, Hadsten, Hammel, Haslev, Hedehusene-Fløng, Hedensted-Løsning, Hellebæk-Ålsgårde, Helsinge, Helsingør, Herning, Hillerød, Hirtshals, Hjørring, Hobro, Holbæk, Holstebro, Hornbæk-Dronningmølle, Hornslet, Horsens, Hovedstadsområdet, Humlebæk, Hundested, Hørning, Hørsholm, Ikast, Jyllinge, Jægerspris, Kalundborg, Kolding, Korsør, Klarup, Køge, Langeskov, Lillerød, Lynge-Uggeløse, Lystrup, Løgten-Skødstrup, Maribo, Middelfart, Munkebo, Måløv-Smørumnedre, Mårslet, Nakskov, Nibe, Nivå, Nyborg, Nykøbing F., Nykøbing S, Næstved, Odder, Odense, Padborg, Randers, Ribe, Ringe, Ringkøbing, Ringsted, Roskilde, Ry, Rønne, Skive, Skjern, Silkeborg, Skanderborg, Skælskør, Slagelse, Slangerup, Solrød Strand, Sorø, Strib, Struer, Støvring, Svendborg, Svenstrup, Svogerslev, Sæby, Taastrup, Thisted, Tune, Tønder, Varde, Vejen, Vejle, Viborg, Videbæk, Vodskov, Vojens, Vordingborg, Værløse og Ølstykke-Stenløse og mange flere….

Der er noget der tyder på at du ikke har opdateret din viden på dette område. Måske skulle du læse denne test:

http://www.mobilsiden.dk/mobiltest/4g-testen-hvem-er-bedst-tdc-vs-telia,...

Mellem os to så er mobilt bredbånd stadig i sin barndom og selskaberne bygger hver dag og mange tusind af private danskere køber en LTE forbindelse hver måned. Spørgsmålet er ikke om LTE overhaler fiber i antallet af kunder men om det allerede sker i 2012 eller vi skal ind i første eller andet kvartal 2012.

Hilsen

John Strand

PS: Du skulle måske opdatere din viden på dette område - det er vist ikke gået op for dig at mobiloperatørerne har opgraderet deres netværk og der kommer til at ske meget på dette omdråde i Danmark.

 • 0
 • 4
#16 Anonym

Tja så må jeg godt nok være uheldig hvad angår mobildækning.

Med forskellige abonnementer på forskellige typer telefoner, så skal jeg være mere end glad for at få 3G dækning. Det er uanset om det er 3, Telenor eller TDC.

Tusindvis af private køber LTE, right.... Min omgangskreds består af en ret stor koncentration af IT nørder/specialister og ikke én eneste af dem bruger LTE eller 3G som deres primære forbindelser (og de vil alle skifte til fiber i det sekund det blev tilgængeligt i deres område). Og jeg vil godt vædde med at de tusindvis du snakker om ikke er private abonnenter, men erhvervs abonnementer til medarbejdere der er på farten.

Og du skriver at du ikke bruger fildeling - ok så ikke forbrugsafregnede abonnementer er det samme som pirat linjer? Video on demand ved de større distributions selskaber, Spotify, DR/Tv2/Viasat streaming, backup - alt dette trækker pænt meget mere end hvad selv de største abonnement ved Telia LTE tillader. Du snakker om et forbrugsmønster til folk der er på farten, ikke dem der sidder hjemme i privaten.

Men lad os da lave en lille rundspørger her på V2. Hvor mange bruger LTE som deres primære internet forbindelse, og hvor mange bruger fiber (lad os bare holde DSL, Kabel, Wimax osv ude af regnskabet)?

 • 5
 • 0
#17 Jens Lund

Kære John Strand

Denne artikel hansler om en undersøgelse, der viser at 62% mener upload går for langsomt.

Har du data der modbeviser denne undersøgelse?

Hold venligst din Telia-reklame ude fra denne diskussion.

 • 2
 • 1
#18 John Strand

Kære Peter

Jeg syntes at du skulle bruge lidt tid på at sætte dig ind i hvad der sker på det mobiile område. Kunne forstå at du troede at Telia primært kørte EDGE og at de havde dårlig 3G dækning - der er sket meget siden du fik den oplevelse.

Rent faktisk så går det mobile udvikling meget hurtigt. Når det er sagt så vil jeg sige til Jens Lund at jeg ikke laver reklame for Telia, fortæller blot at LTE kan give meget store upload hastigheder og at det kan give det til temmelig mange danskere og at det gør det allerede idag.

Jeg syntes at når folk sammentligner DLS med fiber så skulle de måske tage den mobile udvikling med specielt når der er så mange danskere der køber og bruger mobile bredbåndsløsninger og specielt nu hvor LTE fra de forskellige operatører begynder at eksplodere på alle områder.

På den anden side så ved jeg godt at der er folk der helst ikke vil forholde sig til fakta og deres holdninger basere sig på hvad de tror og ikke på hvad markedet ved.

Tro mig LTE kommer til at gøre livet meget hårdt for fiberudbyderne, det får priserne på bredbånd til at falde og de skaber en konkurrence hvor rigtig mange danskere slet ikke kan se fordelen ved at få fiber.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 5
#19 Mads Bendixen

Tro mig LTE kommer til at gøre livet meget hårdt for fiberudbyderne, det får priserne på bredbånd til at falde og de skaber en konkurrence hvor rigtig mange danskere slet ikke kan se fordelen ved at få fiber.

Sagde man ikke også det om 3G bredbånd - blot med henvisning til ADSL/kobber? - Dækningen er stadig ikke landsdækkende og udenfor byområderne er den ikke eksisterende. Specifikt for Telia er roamingen under transport heller ikke imponerende. Telefonsamtaler falder ud, kvaliteten svinger. Og så havde jeg fornøjelsen af at skulle (forsøge) at være produktiv via 3g-modem under en 2 timers biltur gennem det vest-nordvestjyske i sidste uge. Det var håbløst.

Dine fine rapporter siger måske noget andet. Men virkeligheden modsiger dig.

 • 4
 • 0
#20 Anonym

Jeg går bare ud fra at Telia har lige så dårlig dækning som de andre. Jeg har lært ikke at stole på de dækningskort de forskellige selskaber kommer med, for min egen erfaring med forskellige mobiltyper viser at de holder yderst sjældent stik (jeg har prøvet TDC, 3 og Telenor).

Jeg tror ikke at LTE udgør nogen speciel trussel mod Fiber, for LTE kan stadig ikke levere IPTV, tilfredsstillende on demand video. Der er alt alt for lavt forbrugsloft til at kunne erstatte en fast linje hvis det er hastigheden der er årsagen til at man gerne vil skifte.

Næh hvis LTE kunne levere de samme services (tripleplay) som fiber uden forbrugsgrænser, så kunne LTE være interessant, men bestemt ikke som det er nu. Mobildata er rigtig gode supplement produkter, men ikke primære produkter. Specielt ikke når de ikke kan tilbyde det samme som kablede forbindelser kan.

Der ligger rigtig mange 3G dongles ubrugte hen i skrivebordsskuffer og computertasker - nu bliver det LTE sticks der får den skæbne.

 • 2
 • 0
#21 Jens Lund

Kære John Strand

I næstsidste afsnit skriver du man skal forholde sig til fakta, ikke tro. I sidste afsnit skriver du jeg skal tro. Du må bestemme dig for tro eller fakta.

Og jo, dine indlæg kan ikke opfattes på anden måde end reklame for Telia. Man kan godt skrive om LTE uden at flette Telia ind konstant. Mrn sikkert ikke når man får penge fra Telia.

Jeg har dog så enormt dårlige erfaringer med både Telias dækning samt kundeservice, at der skal mere end John Strands forgerligelser til at få mig tilbage til Telia.

 • 2
 • 0
#22 John Strand

Kære Jens Lund

Nu er det sådan at Telia og TDC har lanceret LTE kommercielt i Danmark og de andre spiller følger efter.

Artiklen handler om uploiad hastigheder og folk skriver om hvad de kan få på DSL løsninger.

Jeg gør bare opmærksom på at flere danskere har adgang til høj upload hastigheder via LTE end der er danskere der har adgang til høje upload hastigeder via nogen som helst anden teknologi.

På trods af det er kort tid siden at LTE blev lanceret så sælger det i store mængder og hvis man vil have høj upload hastighed så er der markant større sandsynlighed for at man kan få det via LTE end man kan få det via fiber.

Jeg vil ikke kalde det reklame hvis man fortæller at hvis man vil have høj upload hastighed så er der nok større sandsynlighed for at man kan få det via LTE end der er for at man kan få det via fiber.

Når det er sagt så er det rigtigt at Telia´s net havde et dårligt ry, men det er ikke gået op for folk at mobilindustrien hvert år invistere milliarder af kroner i deres mobilnet og at langt den største del af samtlige basestationer i Danmark er blevet skiftet ud med nye de sidste to år.

Lad so tale om hvad danskerne kan få og ikke mindst hvad de køber - udviklinhgen på bredbåndsområdet (pris / teknologiske udvikling) gjorde livet rigtig svært for fiberselsakberne - nu er det den mobile udvikling der kommer med 100 Km/t ...

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 4
#23 Flemming Jacobsen

@Thorbjørn Andersen

Jeg har da en 25/5 fra Yousee til "kun" 299,- i måneden. Ville jeg ikke just synes var en horribel pris :p. Går så godtnok og venter på en 30/30 Fiber når ellers at Waoo gider at tage sig sammen....

@Rene Andersen

Nu kender jeg så flere med problemer med FullRate, deriblandt deres kundeservice, eller manglen på samme. Skal jeg vælge vil jeg hellere have en bedre kundeservice og så et lidt lavere hastighed end hastighed op til skyerne og ingen kundeservice og ustabil linie.

@John Strand

Er med dig der. Brugte selv sådan en USB Dongle til MobilBredbånd. Men nu bruger jeg min mobil istedet da der ikke er grund til at slæbe 2 dimser rundt hele tiden. Og der er sq noget befriende ved at smække bærbaren til bilen og så hoppe på nettet hvorend man nu lige er (forudsat at der er dækning)

 • 1
 • 0
#24 Jens Pedersen

Kære John Strand

WAOO: 30/30mbit/s: 700kr i oprettelse, 268kr (efter intro-periode) Telia bredbånd: "Op til" 16 Mbit/s: 249kr pr mnd Fullrate: Op til 30/2 Mbit: 249kr/mnd

Man skal være mere end almindelig farvelind hvis man ikke kan se forskel på disse priser.

De danske teleselskaber sylter i den grad de danske forbrugere og sælger dyre og dårlige løsninger for med vold og magt at pine så mange kroner til aktionærerne ud af den infrastruktur som danskerne allerede én gang har betalt for.

Den danske mobildækning er endnu så elendig at der stadig er flere steder hvor almindelig mobildækning til tale er umulig og dataoverførsel er mange steder ubrugelig til andet end simpel mail-brug.

LTE er fint som en sekundær løsning, men det ville være i alles interesse at der blev udrullet fiberløsning overalt der kan tage det "tunge" læs (herunder via wifi) og at at mobil-dækning bruges som supplement...

 • 4
 • 0
#25 John Strand

Kære Jens Pedersen

Tak for din kommentar - nu bør man nok se på priserne ud fra hvad det koster at producere de forskellige vare - formoder også at i gør det der hvor du arbejder.

Hvis jeg ser på de danske bredbåndspriser så er de faldet markant de senere år og vi har nogle af de laveste bredbåndspriser i Europa.

Når du ser på Waoo´s priser så skal du lige huske at der er meget stor forskal på hvad det koster at få fiber ind i huset - nogle af selskaberne gør det gratis mens andre tager 5.000 kroner eller mere.

Med hensyn til at de danske teleselskabr malker kunderne så kan jeg konstatere at samtlige fiberselskaber har tabt adskillige milliarder kroner, det gælder også 3 og Telia og de fleste teleselskaber i Danmark har megrt svært ved at forrente de investeringer de har foretaget.

Med hensyn til mobildækningen så er den ikke så ringe men folk giver ofte nettene skylden for at deres telefoner er dårlige til det med mobilnettene - bla. iPhonen er der store radio problemer med og mange af de dækningsproblemer folk oplever skylde sikke nettene men deres telefoner - specielt smartphones er der store problemer med.

I dette land er der mange mennesker med fordoomme om hvordan telemarkkedet ser ud - så er der folk som mig der forholder sig til fakta - beklager men dit indlæg er fyldt med foredomme og du glemmer at se på fakta.

Hilsen

John Strand

PS: Når der er problemer med din computer giver du så også din internetudbyder skylden og får Shell eller Statoil skylden for de problemer der er med din bil... :-)

 • 0
 • 3
#26 Anonym

I dette land er der mange mennesker med fordoomme om hvordan telemarkkedet ser ud - så er der folk som mig der forholder sig til fakta - beklager men dit indlæg er fyldt med foredomme og du glemmer at se på fakta.

Sjov som det så er os andre der tager fejl når vi kan bekræfte at mobildækningen ikke er som selskaberne selv oplyser om, eller at det er mere sjældent end almindeligt at få ret meget mere end 5-10mbit ud af ADSL.

200.000 kunder ved Waoo (http://epn.dk/teknologi2/computer/article2632027.ece) er det rene vand i forhold til de "tusindvis" af kunder der køber LTE (hvem end de så er).

Når du ser på salgsgas fra telefanterne er det fakta, når vi andre gør det om fiberselskaberne eller folks ønsker til fiber, så er det fordomme eller fantasi.

 • 2
 • 0
#27 Bjarke Kringelhede

Jeg kører dagligt i tog mellem Holbæk og KBH. På turen har jeg et 3g modem fra 3 med mig. Forbindelsen bliver først mere eller mindre sikker når man når roskilde og selv derfra kommer der jævnligt huller indtil kbh. I mit hjem kan jeg ikke få mere end edge ud af dyret.

Derudover har vi problemet som mange andre er inde på med forbrugsloft. Mobilt bredbånd bliver ALDRIG den primære forbindelse hos nogen før det loft er væk.

Her er en lille liste over vigtige parametre ved en primær bredbåndsforbindelse: - Høj hastighed begge veje - Stabil forbindelse med konstant hastighed - Lav svartid - Kan let deles ud på mange enheder (TV, harddiskoptager, flere computere, spilkonsoller osv.)

Ingen af disse kan en mobil forbindelse leve op til.

 • 3
 • 0
#28 John Strand

Kære Bjarke

Er det ikke dejligt at der er fire mobilnet at vælge mellem og jeg vil blive overrasket hvis et af dem ikke kunne levere dig en god mobilbredbåndsforbindelse der hvor du bor - det kan de til temmelig mange danskere.

Formoder at det var dig jeg så i morges hvor der kom et f de der DSB toge med et langt fiber hængende ud af vinduet ... LOL.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 4
#30 Flemming Madsen

@John Strand

Nu må jeg lige blande mig i debatten her. Mener du seriøst at jeg kan udskifte min fine fiber-forbindelse (30/30 mbit) til en mobil løsning (f.eks. LTE) og så få nøjagtig lige så god hastighed, latency og generel ydelse?

Ingen tvivl om at de mobile løsninger er rigtige dejlige at have og noget som vi får mere brug for i fremtiden, men at påstå at en krævende internet-bruger som mig kan flytte sin primære forbindelse over til en mobil løsning er nok lige at overdrive kvaliteterne ved mobile løsninger.

For mig bliver mobile løsninger kun en sekundær løsning. Jeg flytter ikke væk fra fiber før der kommer en bedre kabel type.

@Topic

Diskussionen omkring fiber har altid været "høne eller ægget". Folk siger at ingen har brug for 100/100 mbit fordi der ingen services er der bruger den slags båndbredde. Ligeledes siger dem der vil udbyde en sådanne service at folks forbindelser ikke er hurtige nok til en sådanne service.

Denne undersøgelse viser måske at folks behov allerede er ved at skifte, og så må vi se om nogen vil tilbyde forbindelser der kan understøtte disse behov.

 • 2
 • 0
#31 John Strand

Kære Flemming

Jeg har på intet tidspunkt sagt at du skal udskifte din fiberforbindelse med en LTE forbindelse - jeg har sagt at mange kunder nok vil se LTE som et seriøst alternativ til fiber.

Det jeg siger er at det er så dyrt at etablere fiber og priserne på bredbånd falder så hurtigt at når man sammentligner hvad det koster at bruge trådløse løsninger "the laste mile" så ser fiberøkonommien rigtig dårlig ud.

Hvis du ser hvad kunderne kan få idag med mobile løsninger, ser på den konkurrence der er fra DSL og ikke mindst kabel TV løsninger som ligger ind i de fleste danske husstande så er det tydeligt at konkurrencen bliver hårdere og hårdere og priserne falder markant.

Hvis du så ser på hvor danskerne bruger deres tid på nettet så er det primært på Facebook, Google og YouTube hvor de bruger mere tid end de 20 mest besøgte danske sider til sammen - praksis så er der rigtig mange dansker der ikke har brug for de høje båndbreder.

Ser du så på den teknologiske udvikling på de trådløse teknologier så går det meget stærkt - båndbreden eksplodere og priserne styrtdykker.Et produkt som LTE er kun i sin barndom og den teknologi udvikler sig ekstremt hurtigt.

Alt det sker i en verden hvor Hr og Fru Øllebrød fokusere meget på hvad ting koster - det er vel også årsagen til at du har valgt en 30/30 forbindelse og ikke en 40/40, 60/60 eller 90/90 forbindelse.

Jeg siger ikke at fiber fejler noget men jeg siger at konkurrencen fra de andre teknologier betyder at bredbåndspriserne bliver ved med at falde og det betyder at det bliver svære og svære at forrente de investeringer som nogle laver i fiber - det sagde jeg i 2005, der påstod de at jeg tog fejl omvendt så var det ikke mig der tog fejl.

På toppen af det har du TDC der lægger fiber tættere og tættere på kunderne og lige pludselig så kommer de rigtig tæt på kunden og så skal de ikke ud og fange nye kunder men blot migrere kunderne fra en løsning over på en anden og det med udgangspunkt i en forrening med et stort cashflov som investere mange penge hvert år.

Det der konkurrence er noget modbydeligt noget - kundernes søgen efter billigere og billigere løsninger gør det ikke sjovere og så er der hele den teknologiske udvikling der sætter turbo på tingene.

Se på fiberselskaberne, de fik færre kunder på en de forventede, omkostningerne var hæjere end de regnede med og priserne og dermed indtægterne faldt hurtigere end de frygtede - og på toppen af det så trode de at de med 15 mikro bryggerier kunne slå Carlsberg.

Det er en brutal verden - kan du ikke fortælle hvorfor du valgte en 30/30 løsning til 169 kroner og ikke en 90/90 løsning til 499 kroner.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 4
#32 Anonym

John kom igen med dine Telia LTE når det er flatrate og det rent faktisk er muligt at få et vilkårligt sted i DK (med den hastighed der bliver lovet "op til"). Når 3G som efterhånden har lang tid på bagen kan levere pænt ringe dækning ganske kort afstand fra de større byers centrum, så har jeg min tvivl til LTE produkter som lige er kommet på gaden (men det er allerede købt af flere tusinde danskere private danskere næsten flere end de 200.000 kunder Waoo har)

Du snakker om teori produkter ikke praksis produkter. Du hører overhovedet ikke hvad vi siger når vi kommer med vores "fordomme" om at der er så ufatteligt mange klumper i mobil dækningen at det ganske enkelt ikke er brugbare produkter til andet end ad hoc forbindelser.

Du ignorerer at der i en relativ ny artikel står at Waoo alene har 200.000 kunder (med et nuværende potentiale på 600.000) - et antal som du tilsyneladende ikke syntes er imponerende i en land med Danmarks antal husstande. Du har endnu ikke, trods flere opfordringer, kommet med noget data der kan bekræfte at mobildata ikke er andet end sekundære forbindelser som folk har i tillæg til deres almindelige bredbåndsprodukter (eller mere realistisk at den mobile eksplosion er drevet af mobiltelefoner og ikke USB sticks eller routere med mobiltbredbånd).

TDC fører fiber tættere og tættere på hjemmet, ja for de har også opdaget at de kan ikke med kobber alene eller mobildækning nå målet med de 100mbit landsdækkende i 2020 - du snakker ikke om den pris TDC betaler for at udbygge deres net, men har en markant holdning til at elselskaberne spilder penge (igen 200.000 Waoo kunder og en pæn stor vækstrate). TDC vil meget gerne have folk over på deres Home Trio produkter, for der er faktisk pænt mange hjem der ikke kan få Kabeltv, og som måske ikke vil have en parabol eller antenne sat op. Hvis TDC ikke fastholder kunderne med alle vælter over til Telia LTE har deres investeringer været lige så spildte som elselskabernes?

 • 3
 • 0
#33 John Strand

Kære Peter

Det kan godt være at LTE ike er godt nok til dig, men nu er det sådan at der i disse dage bliver solgt lige så mange LTE forbindelser om måneden som der bliver solgt fiberforbindelser i kvartalet. På toppen af det kan du så tage alle 3G forbindelserne som folk køber og bruger hver dag.

Når det er sagt så har Waoo ikke 200.000 kunder, spørg dem om hvor mange betalende kunder de har, hvor mange kunder de har som har fået lagt fiber ind (ofte gratis) og som efterfølgende framelder sig fiberen og spørg dem om hvilke selskaber ud over Syd Energi og Energi Midt der har en fornuftig vækst - hvis du kan få svar på de spørgsmål så spørg hvilk eselskaber der har tilbage gang i antallet af kunder - spørg ledelsen hos NRGi hvordan det går ifølge dem selv.

Efterfølgende så kan du se på hvad det har kostet at grave forbi de 600.000 husstande, hvad fiberselskabrne har tabt på deres fibver leg og spå spørg dem om hvilke forventninger de havde - de må have det som et seksårs barn der ikke har fået julegaver 6 år i træk.

Det kan godt vøære at du er imponeret af Waoos vækst menb se på deres omsæting, deres omkostninger og de beløb de skal forrente - det er en rigtig dårlig forretning som de har tabt mange milliarder på.

Når jeg så har sagt det så kan jeg fortælle dig at ITST i deres statestik skelner mellem tillægs abbonomenter til mobiltelefoner og dedikerede datalinjer som eks. dongels - det tal er ca. 5 gange højere end Waoo s fiber kunde tal.

Du har en religiøs tilgang tilk fiber og overser det der sker på DSL, Kabel TV og ikke mindst trådløse teknologier og så glmemmer du at se på hvad kunderne køber og efterspørger.

Tilbage i 2005 var der en masse fiberdirektører der sagde som du siger og jeg sagde at de tog fejl - jeg fik ret og de tabte en masse penge, såå mange at Midt Vest Bredbånd gik konkurs. Nu hvor du nævner Home Trio så er det sådan at TDC har på meget kort tid fået flere på Home Trio end fiberselskaberne har fået på fiber siden 2005 - og mange af de fiberkunder køber ikke TV af fiberselskaberne.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 3
#35 Flemming Madsen

Kære John

Du skriver en masse flotte ord, som nok er lidt over mit niveau. Lad mig prøve at forkorte det som jeg ser at du skriver.

I bund og grund skriver du at:

1) Der er hård konkurrence på markedet.

Ja tak, det er da også på tide. Konkurrence er godt for forbrugerne, da det forhåbentlig giver lavere priser og bedre produkter.

2) Forbrugerne har ikke behovet for hurtige linjer, de surfer alligevel kun på facebook og youtube.

Her er det så at jeg mener at forbrugernes vaner vil ændre sig efterhånden som der kommer applikationer der kræver større båndbredde. Du spørger mig hvorfor jeg ikke valgte en 90/90 mbit linje. Det er udelukkende fordi der ikke i dag findes de rigtige services herhjemme. Når de kommer, skal jeg nok opgradere til en større linje.

3)Udviklingen på DSL og LTE går så stærk at vi ikke behøver fiber.

Ja, jeg har godt set de artikler der viser at nu kan man køre 100mbit på DSL eller nu er LTE så hurtig... og hver gang er fiber allerede i dag så langt hurtigere at man næsten må græde. 100mbit på kobber? Wow, fiber kører uden problemer 10gbit. Det er ifølge min hovedregning 100 gange hurtigere end DSL.

Jeg har det godt med at vide at jeg ikke behøver skifte teknologi i mange år for at kunne følge med i udviklingen.

Igen, jeg mener helt sikkert at LTE har en berettigelse i vores samfund da mange bruger data mobilt. Men jeg mener samtidigt at en ordentlig infrastruktur til vores hjem er nødvendig, og her er der altså ikke en teknologi der slår fiber.

 • 3
 • 0
#36 Anonym

Gør dig selv en tjeneste at læse telestatestikken - du skriver en masse som bevisligt er noget sluder.

Jamen så bak det op med tal - vis os tallene. Vis os at det er løgn når vi siger at vi ikke kan få mere end 5 mbit på matriklen eller at 3G nettet er så hullet som det er hvad angår dækning og stabilitet. Vis os Telia's salgstal for LTE som tilsyneladende vælter alt af brættet.

Jeg er ligeglad med hvad centralen jeg er koblet på i teorien kan levere til mig - jeg er interesseret i hvad der rent faktisk kommer ud af stikket eller gennem donglen, og der er det pt kun fiber der kan levere det for mig.

Jeg ignorerer ikke hvad der sker på DSL eller Kabeltv. Jeg konstaterer bare at DSL markedet kun flytter sig nu hvor TDC begynder at se begrænsningerne i Kobber fra central til hjem. Jeg syntes det er fint at de laver fremskudte centraler, og på sigt gør det muligt at tilbyde fiber i hjemmet som produkt landsdækkende. Jeg er selv gået fra internet via dls (TDC kan maks levere 4-5 mbit i mit område), til Yousee (som leverede præcis den hastighed der blev lovet) over til Fiber.

Jeg valgte fiber da jeg ikke er i tvivl om at det er den platform der kan sikre mig de bedste bredbåndsprodukter/oplevelser nu og i fremtiden, og hvor jeg får det jeg bliver lovet.

Du siger at jeg ignorerer hvad kunderne køber og efterspørgere. Nej det gør jeg ikke - kunderne køber de bedste produkter der er tilgængelig for dem til den bedste pris. Det er der såmænd ikke noget underligt i. Kunne jeg ikke få fiber, så havde jeg stadig Yousee bredbånd. Kunne jeg kun få adsl eller 3G/LTE, så ville jeg vælge det der matchede mit behov. Og da husstanden genererer mere end 30GB pr md så ville det i det tilfælde være ADSL.

I de tilfælde køber jeg ikke det jeg efterspørger, men det bedste jeg kan få af det udvalg der er muligt.

Denne artikel vi kommenterer i handler om at folk efterspørger noget de ikke kan få - du byder ind med LTE som er fint nok hvis bare man er klar over at det ikke er et produkt der har dækning alle steder (endnu), og der er relativt lave forbrugsgrænser, som folk generelt ikke er vilde med. Folk efterspørger ikke produkter med "op til" hastigheder - de efterspørger produkter der holder hvad de lover, hvilket TDC også er ved at gøre noget ved i form af fremskudte centraler.

 • 3
 • 0
#37 John Strand

Kære Peter

Du er sikkert en sød mand og jeg er sikker på at du er glad for din fiber men du skulle bruge lidt tid og lidt af din download kapasitet til at se på de tal som ITST offentliggøre.

Hvis du gjorde det så vil du se at en masse af dine antagelser stammer fra de gamle dage - du vil se at din påstand om at Telia primært har EDGE stammer fra de gamle dage.

Du vil også se at ITST igennem de sidste to til tre år har skelnet mellem bredbåndsforbindelser på mobilnettene og de mobile bredbåndsforbindelser der findes på mobiltelefoner.

Med hensyn til Telia så er de en del af et børsnoteret selskab og det betyder at du ikke kan få de officelle tal før deres regnskab kommer i januar - men mellem os tå så vil jeg gætte på at de har fået over 10.000 LTE kunder i Q4 - og det tal kan du så sætte i relation til 15 fiberselskaber der vist er vokset med 15.000 kunder på tre kvartaler og så kan du læge de LTE kunder som TDC har fået på toppen af dem Telia har fået.

Jeg er sikker på at du er glad for din fiberforbindelse men det ændre ikke ved det faktum at det at rulle fiber ud er en rigtig dårlig forretning fordi få kunder køber det, de betaller mindre end det burde koste og så er det ret dyrt at få i jorden.

På dansk så kan du sige at fiberudbyderne har den samme succes med at sælge deres vare som ejendomsmæglerne har det med at sælge deres vare i disse måneder.

Når ovenstpende er sagt så er jeg glad for at Flemming skriver at når tjenesterne er der å vil han opgradere sin forbindelse til en 90/90 - det er så fantastisk i denne verden at de båndbreder som teleselskaberne udbyder vokser hurtigere end dem kunderne efterspørger og når tjenesterne kommer så skal båndbreden nok være der.

Hvis fiber var så fantastisk som i påstår så burde kunderne stå i kø for at købe det og prisen burde ikke være et problem - nu er det bare sådan at kunderne ikke står i kø og de vil ikke betale kassen ogdet er Flemming et godt eksempel på.

Der er en årsag til at fiberudbyderne har tabt milliarder af kroner på noget de betragtede som en sikker investering.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 3
#38 Flemming Madsen

Jeg har lige snakket med en kammerat der arbejder for Telia. Han mener at de har fået ca. 15.000 til 20.000 LTE kunder allerede. Det er flotte tal og viser at folk gerne vil have en god mobil løsning. Men man kan ikke dermed konkludere at fiber ingen fremtid har. For mig at se dækker de 2 løsninger helt forskellige behov, og jeg ser dem nærmere som supplement til hinanden og ikke konkurrenter.

John, jeg synes du konkluderer lige lovligt hurtigt baseret på min situation. Fiber er så fantastisk som jeg påstår.. at andre forbrugere ikke har set lyset endnu, er fordi de enten ikke har fået behovet endnu eller fordi de bor et sted hvor fiber ikke er udbredt endnu.

Når nu den helt nye uundværlige tjeneste kommer, lad os kalde den Youtube2, som kræver god download OG upload hastighed, så skal forbrugerne nok skifte til fiber.

Fiber er god investering.. på lang sigt. Jeg vil give dig ret i at man ikke kan se udbyttet umiddelbart, men heldigvis er der nogen energi selskaber der er vant til at tænkte i investeringer på 30 år og ikke 3 år.

Jeg kan selvfølgelig kun snakke for mig selv, men jeg skifter aldrig fra fiber. Hvis jeg bliver nødt til at flytte, så vil jeg vælge hus/lejlighed efter om man kan få fiber.

 • 0
 • 0
#39 Anonym

Med hensyn til Telia så er de en del af et børsnoteret selskab og det betyder at du ikke kan få de officelle tal før deres regnskab kommer i januar - men mellem os tå så vil jeg gætte på at de har fået over 10.000 LTE kunder i Q4 - og det tal kan du så sætte i relation til 15 fiberselskaber der vist er vokset med 15.000 kunder på tre kvartaler og så kan du læge de LTE kunder som TDC har fået på toppen af dem Telia har fået.

Ok så du gætter - tak for info - det var så det gran salt der skulle til.

Du skriver at Waoo fik 15.000 på tre kvartaler - nej det var 15.000 kunder i 3. kvartal ( http://www.danskenergi.dk/Aktuelt/Arkiv/2011/Oktober/11_10_28B.aspx ). Godt nok kun 5.000 flere kunder end du gætter på at Telia fik. Men så er der også lidt af gi' af til TDCs LTE tal

Du har stadig heller ikke nogle tal på hvor mange der bruger deres 3G/LTE dongle som deres primære forbindelse - jeg vælger så at gætte på at langt de fleste af de dongles der er blevet solgt det meste af tiden ligger ubrugte hen i computertasker..

Telias dækningskort ser rigtig flot ud med 3G faktisk lige så flot som alle de andres selskaber, hvor vi jo så er flere bare her på V2 der oplever at der står Edge ret så ofte under forbindelsen. Deres LTE er kun omkring byerne, men det er også fair nok da det ikke har været på banen så længe (det kunne også være spændende at få nogle tal på hvor mange af LTE kunderne der er konverteringskunder fra 3G til LTE).

 • 1
 • 0
#40 Anonym
 • 2
 • 0
#41 John Strand

Kære Peter

Nu har jeg tidliger i denne debat fortalyt at Dansk Energi ikke er den mest troværdige kilde når det kommer til tal.

Jeg syntes at du skal læse denne artikel med Dansk Energi som kilde: http://www.computerworld.dk/art/116210 der står at fiberselskaberne havde 171.000 kunder ved udgangen af 2010.

Der står også at de får ca. 5.000 nye kunder ind om måneden og det betuder at de i perioden fra 1. januar og til 30 september burde have fået 45.000 nye kunder.

Når jeg så læser den pressemeddelse som du linker til så står der at de har nu 185.000 kunder ved udgangen af 30.september: http://www.danskenergi.dk/Aktuelt/Arkiv/2011/Oktober/11_10_28B.aspx

I praksis så er de ifølge deres egne tal vokset fra 171.000 kunder til 185.000 kunder på 9 måneder og de siger selv at de vokser med 5.000 kunder om måneden.

Måske skulle du bruge lidt tid på at sætte dig ind i fakta i stedet for at lade dig vildlede af Dansk Energis tal der gang på gang er designet med det ene formål at vildlede offentligheden.

Fakta er i i den periode hvor Waoo påstår at de skulle vokse med 45.000 kunder baseret på deres månedelige tal der er de vokset med 14.000 kunder.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 1
#43 John Strand

Kære Peter

Hvis man skal stole på Dansk Enrgis tal og få dem til at passe sammen så betyder det at der ikke voksede men en eneste kunde i perioden 1 januar til den 30 september - derefter voksede de lige pludselig med 15.000 kunder på tre måneder.

Du må selv bedømme om Dansk Energi er utroværig, jeg kan blot konstatere at jeg gang på gang tager dem i at komme med tal der viser sig ikke at holde.

På den anden side så må man tage hatten af for dem for der er stadig journalister der skriver deres historier og der er også folk som dig der bruger deres tal til at overbevise sig selv om at de har et retvisende billed af televerden.

Det eneste jeg gør er at stille spørgsmål og så at gøre verden transparent. Kan du ikke fortælle mig hvad årsagen til at Dansk Energis medlemmer salg pludeslig faldt så meget at det stod stille i 6 måneder hvorefter det eksploderende og de så kom op på de 5.000 kunder om måneden som de talte om må et tidligere tidspunkt.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 1
#44 John Strand

Kære Peter

Måske skulle du læse mine indlæg igen - ALLE de tal jeg henviiser til er baseret på Dansk Energis tal.

I praksis så sammentligner jeg de tal de kommer med på forskellige tidspunkter - ALLE de tal jeg kommer med er fra Dansk Energi selv - det rer ikke mine tal og når du spørger om mine gæt er troværdige så kan jeg fortællle dig at det ikke er gæt der er lutter af citater fra Dansk Energi jeg bruger.

Mener du at Dansk Energi er troværdige og kan du få de tal som de kommer med i diverse artikler til at passe sammen.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 2
#45 Bjarke Kringelhede

Du har jo ikke læst dine kilder korrekt John.. Der står i linket til cw:

*Hovedparten af fibernet-kunderne er at finde hos elselskabernes fælles udbyder af fibernet, Waoo, som energiselskaberne etablerede sidste år. *

Det betyder altså at det ikke er alle de 171.000 der kommer fra waoo. Det er måske kun 140.000 kunder fra waoo, hvilket giver en stigning på 45.000 kunder og det passer jo meget godt, ikke? Ellers så giv mig et tal for antallet af kunder waoo havde ved udgangen af 2010.

 • 2
 • 0
#46 John Strand

Kære Bjarke

Ta for din kommentar - selvfølgelig har jeg læst den del og jeg er meget glad for at du hiver den frem.

Hvis du ser på Syd Energi så siger de at de voksede med 10.000 kunder de første 6 måneder af 2011. Hvis du tilsvarende ser på Energi Midt så rapportere de også en pæn vækst.

Mit spørgsmål er hvordan går det så de 13 andre fiberselskaber - er det sådan at de vokser eller står de bum stille.

Hvis du går lidt længere tilbage i tiden så vil du se at i telestatestikken der kom i 2009 http://www.itst.dk/statistik/Telestatistik/halvarsstatistik/2009/telesta... på side 50 - der kan jeg se at der ved udgangen af 2008 var 87.000 fiberkunder i Danmark og at dette tal ved udgangen af juli 2009 var voksede med 16.000 kunder til 103.000 aktive fiber kunder i Danmark.

Hvis du så sammenholder de tal med det som Dansk Energi havde på dere hjemmeside:

http://www.danskenergi.dk/Vi_Mener/Fibernet/Fibernet_Danmark.aspx

så vil du se at de påstod at der i januar 2009 var 102.000 fiberkunder og at der i august 2009 havde gravet forbi 640.000 husstande samt at der var 150.100 fiberkunder i Danmark.

I praksis så betyder det at hvis man ser på Dansk Energis tal så er antallet af fiberkunder i Danmark på deres medlemmers net vokset fra 150.100 kunder til 185.000 kunder fra første august 2009 til 30. september 2011.

Et er sikkert og det er at der ikke er en sammenhæng mellem de tal som Dansk Energi løbende kommer med.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 2
#47 Bjarke Kringelhede

Hvorfor forholder du dig ikke til de samme tal som du selv har bragt på bane i stedet for at bringe helt nye tal ind i diskutionen. Vi må da tage en ting ad gangen, ellers bliver vi aldrig færdige.

Så jeg gentager lige mig selv:

Fra cw. artikel: Hovedparten af fibernet-kunderne er at finde hos elselskabernes fælles udbyder af fibernet, Waoo, som energiselskaberne etablerede sidste år.

Det betyder altså at det ikke er alle de 171.000 der kommer fra waoo. Det er met giåske kun 140.000 kunder fra waoo, hvilkver en stigning på 45.000 kunder og det passer jo meget godt, ikke?

p.s. det sidste link du har lavet virker ikke..

 • 2
 • 0
#48 John Strand

Kære Bjarke

Jeg forholder mig til de tal som Dansk Energi hen over en periode på mange år har rapporteret. Tilsvarende så forholder jeg mig til de tal som Syd Energi og Energi Midt rapportere og så foholder jeg mig til de tal som Waoo rapportere.

Når jeg ser på de tal så fortæller Dansk Energi om en imponerende vækst gang på gang men når man ser på deres tal så vokser de ikke så meget i stykantal.

I praksis så fortalte fiberselslaberne der er under Dansk Energi og det er identisk med Wao at de havde 150.100 kunder den 1. august 2009 og den 1 oktober 2011 har de ifølge dem selv 171.000 kunder - det betyder at de på 26 måneder er vokset med 21.000 kunder og da de rapportere de 171.000 kunder siger de at de er vokset 15.000 kunder i løbet af tre måneder altså i perioden juli til og med september 2011.

Hvis deres tal stemmer og det de har rapporteret løbende passer så betyder det at de er vokset med 6.000 kunder fra 1 august 2009 til 30 juni 2011 altså på en periode på 23 måneder.

Kan du ikke sørge for at fortælle mig hvordan de mange tal fra Dansk Energi passer sammen - der er to muligheder enten svinger deres salg meget alternativt så holder de tal de rapporter til medierne ikke.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 3
#49 John Strand

Kære Bjarke

Jeg glemte at svare dig på et par ting - I stedet for at forholde mig til de få tal du ser på så har jeg valgt at se på de tal som Dansk Energi har rapporteret over npgle år - det er en god måde at vurdere deres troværdighed på.

Den link jeg gav dig virker ikke - der er mange ting der er forsvundet fra Dansk Energis hjemmeside - bla den pressemeddelelse de sendte ud hvor de skrev at jeg så spøgelser da jeg sagde at fiberinvesteringerne ville udvikle sig til et økonomisk marridt.

Nu vil jeg ikke gætte på hvorfor at der forsvinder ting fra Dansk Energis hjemmeside - skal vi ikke sige at de nok har fået ny webside g så er der visse ting man har undladt at læggge på nettet.

Fakta er at Dansk Energi som er en seriøs interesse organitation på energiområdet er meget useriøse npr det kommer til teleområdet - der har de det med at dreje tingen og opfinde påstande der ikke er belæg for.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 4
#50 Flemming Madsen

Jeg synes at denne diskussion er kommet til at handle meget om tal.

For mig er hovedpoints i denne diskussion:

Der foreligger en undersøgelse der viser at x-antal % er utilfredse med deres upload hastighed og det forhindrer dem i at bruge forskellige cloud services.

Så kan man vælge to veje. A)Man kan vælge at tro på undersøgelsen og så diskutere hvordan man kan komme frem til en infrastruktur der understøtter disse behov bedst.

B)Eller man kan vælge at sige at undersøgelsen er falsk fordi den er sponsoret af en spiller på markedet. I så fald må man fremvise andre kilder der viser at danskerne er ligeglade med upload.

Det der med at diskutere om et selskab har fået flere eller færre kunder er lidt uvæsentligt i denne sammenhæng.

Desværre har jeg ikke kunne finde selve undersøgelsen for at se hvordan der er spurgt osv. Version2 har åbenbart Børsen som kilde og jeg har ikke abonnement på Børsen.

 • 1
 • 0
#51 John Strand

Kære Flemming

Jeg vil give dig ret i at der er mange tal - de tal som der er brugt i undersøgelsen er bestilt af en kilde er historisk set har meget svært ved det der med tal - i praksis så har de et meget afslappet forhold til tal.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 2
#52 Flemming Madsen

Kære John

Ok, så du vælger altså vej B, du tror ikke på undersøgelsen.

Har du så ikke nogle andre kilder hvor de har spurgt danskerne om hvad de forventer af internet linje med hensyn til hastighed (download og upload), svartider og kvalitet?

For det er jo meget let at skyde på budbringeren istedet for at diskutere budskabet, nemlig om manglende upload hastighed på asynkrone linjer kan være en hindring for visse tjenester? Og hvorvidt danskerne bruger/vil komme til at bruge disse tjenester?

 • 3
 • 0
#53 John Strand

Kære Flemming

Der er visse typer af undersøgelser jeg tager emd et gran salt. Dem der kommer fra Dansk Energi har det med at fortælle det som Dansk Energi gerne vil sige og så har de generelt et meget afslappet forhold til sandheden.

Når det er sagt så viser undersøgelser der er lavet på den måde som den omtalte undersøgelse er lavet på at 35% af danskerne mener at de har en smartphone - tallene fra operatøørerne viser at 25% af de telefoner der er i deres netværk er smartphones.

Er spørgsmålet om folk vil have mere af en ting ikke lidt retorisk, er det ikke sådan at sådan et spørgsmål kan man ikke sige andet end JA til specielt hvis man ser på hvor mange der bruger internettet og så lægger dem der ikke bruger nettet oven i de 62%.

I praksis så viser undersøgelsen at næsten 100% af de dansker der bruger nettet regelmæssigt gerne vil have højere upload.

Mellem os to så er Dansk Energi i mine øjne dybt useriøse på teleområdet - de manipulere gladeligt med tal og de tal de kommer med over tid hænger ikke sammen.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 3
#54 Christian Nobel

John Strand fører sig frem skiftevis på forskellige medier, men er åbenbart bannet (igen) for tiden på CW, hvorfor han mener han skal hijacke en debat her.

JS er TDCs skødehund, og har åbenbart til rolle at stå som "uvildig" og kaste grus i maskineriet, bla. ved at sende partsindlæg til de telepolitiske ordførere på Christiansborg.

Herudover har manden et firma det de sidste 2 år har haft et underskud på ca. 3 kvart million hvert år, så hvis 5% af hans omsætning kommer fra Danmark, så kan man jo selv regne den samlede ulykke ud.

Endvidere vil JS aldrig fortælle åbent om hvem "vi" er - han har ingen medarbejdere, han svarer konsekvent aldrig på et direkte spørgsmål, han har ingen teknisk baggrund eller viden, der er ingen kontaktpersoner i firmaet, der er ingen reference til hvem der arbejder for ham i udlandet, eller hvem hans kunder er, etc. etc.

Og når JS med stor patos begynder at tage "de gamle, børnene, og de syge" som gidsler for hans korstog mod fiberudrulningen, så bemærk venligst at manden ikke selv på nogen måde bidrager til det danske samfund, og hvis han virkelig har så travlt på den internationale scene som han selv hævder, så burde der være et udestående Skat bør interessere sig for.

Så kære meddebbatører, han spilder jeres tid.

 • 9
 • 0
#55 John Strand

Kære Christian

Mangen til injurier skal man lede længe efter. Alene din måde at formulere dig på siger vel at om hvad der foregår i dit hoved når du blader dig i debatten.

I stedet for at komme med seriøse argumenter og dokumentation så vælger du at udstille hvordan dine følelser styre dig og det du mener.

Personligt syntes jeg at dit debatindlæg siger lidt om dit faglige niveau - på den anden side så er der vel også en årsag til at det politiske system og pressen lytter til mig og ikke til dig.

Du er det man kalder godt gammeldags indebrændt.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 6
#57 John Strand

Kære Bjarke

Ja der er nogle der har det svært med de tal jeg smider på bordet. Jeg ved godt at det gør ondt når jeg fortæller sandheden om den fibergud i tilbeder men det ændre ikek ved fakta.

Jeg syntes at du glemte at komentere på de tal som Dansk Energi har algt frem igennem årene. Det er tyydeligt for en hver at de ikke hænger sammen - det kan du da ikke være uenig i.

Beklager at jeg gør verden transparent omvendt så er det nødvendigt hvis vi skal have en seriøs debat der tager udgangspunkt i fakta og ikke i det som interesseorganitationer forsøger at bilde folk ind.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 4
#58 Bjarke Kringelhede

Så længe du ikke har kommenteret på dine egne tal som du så fint manipulerede med i din kommentar fra 21. dec. 2011 - 21.43 så kommentere jeg heller ikke dine nye tal. Som sagt synes jeg ikke vi skal diskutere nye tal før vi er færdige med diskussionen om dine første manipulerede tal.

 • 6
 • 0
#59 John Strand

Kære Bjarke

Jeg har ikke manipuleret med nogle som helst tal - jeg har lavet link til en række artikler gennem en periode på flere år hvor Dansk Energi fortæller om antallet af kunder.

De mange artikler har det til fælles at de fortæller om rekord mange nye kunder, en ekstrem vækst og at det hele går fantastisk. Problemetr er bare at hvis man ser på hvad de sagde i 2009 og frem til her i udgangen af 2011 så passer tallene slet ikke.

Tilsvarende har jeg redegjhort for at Dansk Energi på et tidspunkt sendte en pressemeddelse ud hvor der stod at de havde lavet nogle beregninger sammen med Dansk Metal - de har ikke lavet tal sammen med Dansk Metal og det var ikke beregninger de brugte men en model som ifølge Danmarks Statestik ikke kan brugesn til det som Dansk Energi brugte den til.

Denne artikel er baseret på et retorisk spørgsmål og jeg mener at dansk energi har taget et spørgsmål ud af en stor sammenhæng md det formål at argumentere for deres holdninger - det er sjovt at man ikke kan se hele undersøgelse.

Fakta er at der er gravet meget fiber ned og danskerne bliver tilbudt høje båndbreder men de gider sku ikke købe disse produkter og dem der invistere i fiber har tabt kassen på det.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 5
#60 Bjarke Kringelhede

Jo du har manipuleret med tal. Du har sammenlignet et tal for det samlede antal fiberkunder med et tal for waoo's fiberkunder og påstået at waoo's stigning i kundeantal kun er 14.000 på et år, hvilket jo er forkert. Hvis du kan finde et tal for hvor mange fiber kunder waoo havde ved udgangen af 2010 som understøtter stigningen på 14.000 kunder kan vi tale videre.

 • 4
 • 0
#61 Anonym

Jo du har manipuleret med tal. Du har sammenlignet et tal for det samlede antal fiberkunder med et tal for waoo's fiberkunder og påstået at waoo's stigning i kundeantal kun er 14.000 på et år, hvilket jo er forkert. Hvis du kan finde et tal for hvor mange fiber kunder waoo havde ved udgangen af 2010 som understøtter stigningen på 14.000 kunder kan vi tale videre.

Og mens han er ved at finde tal, kunne han også lige oplyse hvor mange af Telia's tusindvis LTE kunder, der er gamle Telia 3G kunder der har opgraderet deres forbindelse, og hvor mange der reelt er helt nye Telia mobilbredbånd kunder. Mit gæt er at Telia ikke har fået ret mange helt nye kunder.

 • 4
 • 0
#62 John Strand

Kære Bjarke

Hvis du ser på alle de tal som Dansk Energi og Waoo er kommet med gennem de sidste mange år så er der noget der ikek hænger sammen - det er tydeligt for enhver.

Jeg siger at det der kommer fra de kanter er fyldt med fejl og man kan ikke stole på Dansk Energis oplysninger på teleområdet - lad os se på deres oplysninger i perioden 2009 til 2011.

I praksis så fortalte fiberselslaberne der er under Dansk Energi og det er identisk med Wao at de havde 150.100 kunder den 1. august 2009 og den 1 oktober 2011 har de ifølge dem selv 171.000 kunder - det betyder at de på 26 måneder er vokset med 21.000 kunder og da de rapportere de 171.000 kunder siger de at de er vokset 15.000 kunder i løbet af tre måneder altså i perioden juli til og med september 2011.

Hvis deres tal stemmer og det de har rapporteret løbende passer så betyder det at de er vokset med 6.000 kunder fra 1 august 2009 til 30 juni 2011 altså på en periode på 23 måneder.

Der er kun en måde at man kan få de tal til at passe sammen og det er hvis fiberkunderne løber lige så hurtigt ud af døren som de kommer ind - lad være med at forholde dig til en pressemeddelse men se på de tal de har rapporteret over tid.

Det ligner plat og svindel af den værste skuffe.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 3
#63 Bjarke Kringelhede

Men du svarer jo stadig ikke på hvorfor du har manipuleret med de tal du startede med at komme med.. Jeg gider slet ikke læse dine indlæg så længe du ikke gør det. Hvor meget andet manipulere du så ikke med? Kan man overhovedet stole på det du kommer med?

 • 3
 • 0
#64 John Strand

Kære Bjarke

Jeg vil meget gerne svare dig - hvis det er rigtigt hvad der står i den pressemeddelse hvor der står at de har fået 15.000 kunder på en hvartal så betyder det at de foregående 8 kvartaler har de fået 750 kunder i kvarttalet og det i en periode hvor de selv siger at de får 5.000 kunder om måneden.

På dansk så har Waoo udført et mirakkel - salget har været fladt igennem 2 år og ligepludselig fra den ene dag til den anden så vokser salget fra 750 kunde rom måneden til 5.0000 kunde rog det uden at man har ændret strategi eller øget markedsføringen.

Jeg er sku imponeret over de resultater - det er ALDRIg set før i telehistorien. Kunne man forestille sig at de pressemedelser der kommer fra de kanter ikke altid er så troværdige - det har jeg trods alt dokumenteret med de 45.000 arbejdspladser som Dansk Energi påstod at de havde regent sig frem til.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 3
#65 Bjarke Kringelhede

ok, så du indrømmer at du manipulerede med talene fordi du mente andet ikke kunne passe. Fint nok.

Så lad os tage din anden påstand at folk skifter deres faste forbindelse ud med en mobil forbindelse.

Fra 2010 til 2011 er antallet af faste forbindelser faldet med 7000 mens antallet af dedikerede mobile forbindelser er steget med 55.000. Det betyder i praksis at 48.000 af de nye mobile forbindelser har den som sekundær forbindelse og ikke primær. Kan du give mig ret i det? Tallene er fra itst telestatistik for 1. halvår 2011.

 • 5
 • 0
#66 Michael Lykke

Mangen til injurier skal man lede længe efter. Alene din måde at formulere dig på siger vel at om hvad der foregår i dit hoved når du blader dig i debatten.

Men han har jo fuldstændig ret i det han siger! Jeg har gået dig på klingen med flere af de samem ting før hvor du også førte dig frem med at din virksomhed havde et af verdens største og førrende "research centre" - Det er sku flot i en lille enkeltmandsbiks bestående af en person der aldrig har formået at forholde sig objektivt til noget. Manden der blev kendt pga. hans vedholdene fadæse om hans had til Apple og deres iPhone og som efterfølgende bare graver det ene hul efter det andet.

Du har bare ikke fattet at du er en kæmpe joke - Ikke bare på Version2, men på stort set samtlige IT medier og fora.

Og inden du forsøger at kritisere andre for deres måde at formulere sig på så skulle du måske tage at kigge på dine egne "Hr og fru øllebrød", "LOL" osv.

 • 7
 • 0
#68 Michael Lykke

Hvis vi skal prøve og få diskutionen tilbage til noget der er mere relevant end hvilket selskab der er bedst til at sælge deres produkter, så lad os prøve og kigge på produkterne og det som reelt er problemet i ovenstående artikel.

62% af danskerne mener at upload hastigheden er for lav - Det er udgangspunktet.

Af produkter har vi typisk ADSL, kabelnet, fiber, 3G bredbånd og LTE bredbånd at vælge imellem.

Kigger vi på ADSL produktet så er der stort set ikke en eneste af de store leverandører der kan klarer mere end 2Mbit i upload. TDC giver i begrænsede områder mulighed for 5Mbit for en ret voldsom pris. 5Mbit er stadigvæk en utrolig ringe upload hastighed.

Så kan vi kigge på kabelnet - Her er problemerne stort set de samme. Yousee tilbyder max 5MBit upload, men Stofanet kan dog tilbyde hele 11Mbit. Dog med det forbehold at kapaciteten er delt med andre på nettet - Folk der før har prøvet at være kunde hos Stofanet ved hvilke problemer det kan give.

Så heller ikke her var løsningen.

Så har vi fiber hvor det er muligt at tilbyde hastigheder på op til 10GBit, omend lige pt. er det højeste vi kan få ca. 90/90 MBit - Men pludselig har vi mulighed for at få et produkt som giver en GOD upload hastighed.

Så er der 3G bredbånd - Det behøver vi ikke engang diskutere. Det er håbløst bagud på alle leder og kanter.

Så er der LTE, som du forsøger at reklamere for, her siger Telia selv at det kan svinge fra 1 til 40Mbit - Dvs. ikke et produkt man kan forvente en stabil hastighed med - Ligeledes siger praktisk erfaring fra trådløse produkter at de stort set aldrig kommer i nærheden af deres teoretiske hastighed, hvilket i bedste fald betyder 10-15Mbit i upload. Det er ikke en særlig imponerende hastighed omend den er bedre end ADSL, men LANGT fra hvad fiber kan tilbyde og langt fra hvad der allerede bliver tilbudt på fiber. Så kommer der det faktum at det er baseret på mobilnettet og det altid betyder lave forbrugsgrænser - Hos Telia er den grænse på 30 GB. Telia nævner selv at det det svare til 5 HD film.... 5 HD film?! I et samfund hvor vi konstant er online - Hvor vi spiller online, kommunikere, surfer, shopper, ser TV, downloader musik og film, videochatter osv. så er den grænse fuldstændig urealistisk til almindeligt brug. Det har intet at gøre med at man distribuere piratfilm som du så gerne vil påstå. Alene et par timer på Youtube kan skabe et forbrug på et par GB og hvis du så samtidigt benytter dig af services som TV2 Sputnik, Viasat Play m.fl. som jeg fx gør så vil du hurtigt komme op på langt mere. Hvis du så samtidigt også køber/lejer film i iTunes og lign. så snakker vi typsik 1+ GB pr. film. Og så har vi slet ikke taget hul på alle de andre ting som folk benytter som Dropbox, Evernote, upload af videoer til Youtube osv. Oven i det kommer så de mange mennesker der arbejder hjemmefra - Enten fuldtid eller bare engang imellem - På en god dag kan jeg have brug for at sende op mod 1 GB data afsted.

En forbrugsgrænse på 30 GB er urealistisk for et produkt hvis det skal fungere som familiens hovedforbindelse - Og hastigheden er heller ikke imponerende.

Så nej, LTE er IKKE svaret på nogen af de problemer der bliver bragt på banen og det er IKKE et produkt som private mennesker køber i hobetal. Der er ingen tvivl om at der bliver solgt nogle af dem men det er formentligt ikke helt forkert at påstå at over halvdelen sker til erhvervskunder eller folk der skal benytte det som en del af deres arbejde.

 • 4
 • 0
#69 John Strand

Kære Michael

Kom forbi Pilestræde og hils på mine folk, kom en tur til Spanien og hils på dem der sidder der etc. etc.

Hvis der kun var en mand i virksomheden hvordan kunne vi så publicere så meget som vi gør og hvordan skulle jeg så have tid til at rejse jorden rundt som jeg gør hvert år.

Med hensyn til min påstand om plat og svindel så er det ikke en injurie - jeg har dokumenteret at det der stod i deres pressemeddelse om arbejdspladser var en løgn.

Jeg har også her i debattet refereret til en masse tal som de er kommet med og ser man på dem så hænger tingene ikke sammen.

Er det ikke tankevækkende at de er de samme fire fem fiber / Apple fanatikere der stiller sig op hver gang jeg siger min mening og det er det samme de siger hver gang.

Kan I ikke fortælle mig hvorfor det eneste sted i kommer til orde er i debatter, hvorfor er der ingen medier der lytter til jer - skyldes det jeres evner eller bare at i bliver betragtet som nogle indebrændte herre med en religiøs tilgang til tingene.

Jeg fastholder at det der kommer fra Dansk Energi´s telefolk er manipuleret fakta kryderet med en masse usandheder - og det vil jeg til en hver tid stå på mål for.

Jeg stiller gerne op til et dobbelt interiew med Dansk Energi hvor de kan forsvare sig mod mine angreb - meget gerne.

Hilsen

John Strand

PS:

 • 0
 • 3
#71 Michael Lykke

Hvis vi så ser på fx Sverige så vil man hurtigt opdage at her er fiberforbindelser meget udbredte og tilbyder hastigheder som langt overgår det vi ser i Danmark. HVis man tager et kig på fx Bredbandsbolaget så vil man se at man kan få 150-250 Mbit fiber til 249 kr i måneden - Dvs. en hastighed der er voldsomt hurtigere end noget på det danske markede til en meget lav pris. Du kan oven i købet få helt op til 1 GBit for kun 900 kr i måneden!

Inden du fremkommer med dårlige undskyldninger om at Sverige har bedre muligheder for at udrulle fiber pga. størrelse, antal indbyggere eller andet, så lad mig lige understrege at det er faktuelt forkert.

I Danmark er vi ca. 6 millioner mennesker og i sverige er man ca. 9.5 millioner - Dvs. Sverige er lidt størrer men ikke i et omfang der kan forklare hvorfor der er bedre muligheder for fiber. Kigger vi så på befolknings-tætheden så kan man se at Danmark har en befolksningstæthed der er 5 gange størrer end Sverige. Dvs. vi kan ramme 5 gange så mange mennesker pr kilometer fiber i forhold til Sverige. Det burde alt andet lige betyde at vi havde de samme produkter til en ENDNU billigere pris, men det har vi ikke - Ganske enkelt fordi visse teleselskaber hostTDChost gør alt for at forhindre den udvikling da der er langt flere penge i et tilbyde forældede produkter på det forældede kobbernet.

Problemet med dette er at Danmark bevæger sig hastigt bagud af udviklingen og vi snart bliver efterladt som B holdet og ikke som "verdens førende IT nation" som politikerne så ofte påstår!

 • 5
 • 0
#72 Bjarke Kringelhede

Du har fuldstændig ret, og det du siger er jo meget i tråd med de 4 krav jeg stillede op for en primær forbindelse et godt stykke oppe i debatten.

 • Høj hastighed begge veje
 • Stabil forbindelse med konstant hastighed
 • Lav svartid
 • Kan let deles ud på mange enheder (TV, harddiskoptager, flere computere, spilkonsoller osv.)

Det er i praksis kun fiber der kan leve op til dette.

En ting mere vil jeg lige tilføje efter at have læst dit indlæg og det er: - ingen forbrugsgrænse

 • 4
 • 0
#73 John Strand

Kære Michael Lykke

Er det dig der hedder Michael Lykke Larsen som sidder i repræsentantskabet for http://www.nyfors.dk/Om_Nyfors-6043.aspx

Hvis det er dig kan du så fortælle mig om der er folk i hjeres repræsentantskab som er i mod jeres fibersatsning og er det sådan at du er træt af at høre om det jeg siger på jeres repræsentantskabs møder.

Hvis det ikke er dig så må du undskylde denne kommentar og hvis det er dig så er det fint at du forsvare Waoo som I selv er en del af.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 3
#74 Michael Lykke

Er det ikke tankevækkende at de er de samme fire fem fiber / Apple fanatikere der stiller sig op hver gang jeg siger min mening og det er det samme de siger hver gang.

Kan I ikke fortælle mig hvorfor det eneste sted i kommer til orde er i debatter, hvorfor er der ingen medier der lytter til jer - skyldes det jeres evner eller bare at i bliver betragtet som nogle indebrændte herre med en religiøs tilgang til tingene.

Wow, er det virkelig dit bedste argument? En omgang sludder og et desperat forsøg på at trykke på et par knapper. Du fastholder da godt nok din status som IT/tele branchens største joke. Er det omfanget af din objektivitet? Er det hvad dine "kunder" køber?

Du har intet bevist andet end at du selektivt forholder dig til de tal du får stoppet i hånden af din egen kunde som du render og reklamere for. Men du kan jo prøve at forholde dig til problematikken omkring dårlige forbindelser i DK - Selvom det formentligt udfordre din mentale kapacitet til det yderste.

 • 4
 • 0
#77 John Strand

Kære Michael

Nu er det ikke i det selskab mine folk sidder i. Men når det er sagt synytes du ikek at vi skulle forholde os til Dansk Energis troværdighed og de mange tal og påstande som de smider omkring sig med.

Det er sku ikke min skyld at fiber er for de fleste er lige så atraktiv som klassens grimme pige - på trods at fiberselskaberne har brugt milliarder af kroner så har de meget svært ved at tiltrække kunder der goder betale for deres ydelser - specielt de høje båndbreder.

Kom bare med jeres personangreb, det er jeg vant til det ændre ikke ved Dansk Energis troværsighed, elselskabernes evner til at tiltrække kunder og de gigantiske underskud som de laver år efter år.

I dit tilfælde kan man sige at kærliughed gør blind.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 5
#78 Michael Lykke

Kom bare med jeres personangreb, det er jeg vant til

Ja, det er jo den stil du plejer at ligge for dagen - Det beviser din søgning på mit navn jo fint.

Men når det er sagt synytes du ikek at vi skulle forholde os til Dansk Energis troværdighed

Nej, fordi diskutionen handler ikke om Dansk Energi, Telia eller andres salgstal. Det handler om at vi i Danmark bliver tilbudt nogle urimeligt ringe internetforbindelser og at det eneste produkt på markedet som har en reel mulighed for at give de muligheder der skal til, er fiber - I hvertfald som tingene er pt.

Så lad os forholde os til det artiklen handler om - "62 procent af danskerne mener, at det tager for lang tid at uploade deres data til skyen, og det er en barriere for anvendelsen."

 • 3
 • 0
#79 Anonym

For dem der orker, læs den tilhørende debat:

http://www.dr.dk/P4/Bornholm/Nyheder/2011/12/12/12095559.htm

Jeg kan rigtig godt li' kommentar nr. 6.

Hvad er det egenligt John Strand vil opnå og ikke mindst for hvem vil han opnå det? Og når flere at de "uvildige" kommentarer mest af alt minder om reklamer for Telia (i dette tilfælde) eller de andre telefanter, så mener jeg at det er helt relevante spørgsmål. (edit: og hvorfor føler John sig nødsaget til at kontakte politikerne? Det virker absolut ikke objektivt eller troværdigt om at man ikke er telefanternes stik i rend dreng).

Det er som om investeringer i infrastruktur er noget der skal have et instant payoff, og sker det ikke er det en failure. Ville elselskaberne gerne have at der var flere kunder? Ja det er jeg også sikker på at Telia vil for deres forretning (jeg mener faktisk at Waoo og Telia samarbejder om deres waoomobil hvis ikke jeg tager fejl).

Har elselskaberne haft en sløv opstart? Ja, men i takt med at dækningen bliver bedre og bedre så vil naturligvis også komme flere og flere kunder. Og når tendensen peger i retningen af flere og flere cloud services så vil der være et behov for hurtige og stabile forbindelser hvor man ikke skal sidde og holde øje med en tæller som man skulle i gamle dage med 28.8 modemer.

Vil LTE blive dræbt af fiber? Nej. det vil være et rigtig godt supplement til det - Telia kunne endda sammen med Waoo sælge det som: "Tag dit Waoo fiber med på farten" - Win Win for både Telia og Waoo. Så kan klassens grimme pige godt lege sammen med den dumme blondine.

 • 2
 • 0
#80 Michael N. Jensen

Jeg er selv fornyligt flyttet til område med waoo fiber (60/60), før det var det 111/11 ved stofa, og før det en alm. 20/1 adsl fra TDC.

Jeg uploader en del til youtube, og har backup ligende ved Amazone S3, så jeg ville aldrig hvis det er muligt gå tilbage til DSL, igen med mindre upload var 10MBit/s eller højere.

Jeg har spotify kørende næsten 24/7, jeg streamer dagligt flere timers video på youtube i 720/1080 (thegeekgroup/physicsduck channel :)), og køber jævnligt spil på steam, mit forbrug er i snit på de 150-200GB pr. md. det ville jeg aldrig drømme om via en 3/4G forbindelse.

Via arbejdet har jeg en 4G dongle fra Telia, det kører som sådan fint nok alle de steder jeg har testet (Ballerup/Horsens/Vejle/Århus) selv i yderkants områderne, latency er på niveau med en god DSL, men langt fra de ~5ms jeg har til mine servere i DK, og de 15ms til mine servere der er hosted i EU, på min fiber forbindelse.

Men problemet er jo at der ikke er ret mange brugere på 4G nettet, så det vil sikkert ændre sig når der kommer flere private på.

Så alt i alt, til mit forbrug ville jeg aldrig vælge andet end fiber, hvis jeg havde frit valg på alle hylder.

Iøvrigt kører min 60/60 fiber, væsentligt hurtigere i almindelig brug til surf / stream ovs. end min tidligere 111/11 forbindelse fra stofa, som igen havde større perioder med nedsat hastighed pga. det er et delt medie.

 • 2
 • 0
#81 John Strand

Kære Michael

Undersøgelser fra ITST viser at 745% af danskerne har adgang til 50 M/bts og det er under 5% der køber disse ydelser.

Det er sku ikke min fejl at I er en lille folk der har forelsket jer i klassens grimme pige.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 5
#82 Michael Lykke

Æhh... og hvordan kommer du frem til 745%? Det giver jo ingen mening.

Og hold nu op med alt dit barnlige ævl om klassens grimme pige og forhold dig til de argumenter der bliver fremsat. Ellers fastholder du dig jo bare i rollen som teleselskabernes lakaj.

 • 3
 • 0
#85 Michael Lykke

@Bjarke - Sjovt med en lille poll, men problemet er ikke så meget download som det er upload hastigheden. Alle steder kan vi som regel få 20-40 gange så meget download hastighed som upload og det er et af de vitale problemer. At det så samtidigt er en fiasko at vi DK dårligt kan levere 100 mbit nogen steder mens man i nabolandene kan levere 10 gange så meget er bare yderligere et problem.

 • 1
 • 0
#86 Bjarke Kringelhede

Hej Michael,

Det er jeg udemærket klar over.. Grunden til at jeg lavede afstemningen på download hastighed var for at komme john strands 75% af danskerne har adgang til 50 M/bts postulat til livs. Jeg tror simpelthen ikke på den påstand, heller ikke når den kommer fra itst's rapport.

Desværre er der ikke så mange der har stemt endnu.

 • 0
 • 0
#87 Michael Lykke

Jeg er helt enig i at 75% på ingen måder er realistisk uanset hvad en undersøgelse måtte sige. Det er forholdsvis nemt at undersøge dette selv. For det første tilbyder langt størstedelen af de danske udbydere slet ikke hastigheder over 20 Mbit og de få der gør er ofte bundet op på et delt kabelnet som fx Stofa eller er afhængig af en vurdering fra TDC hvor de på udvalgte adresse kan klare 50 Mbit. Men hvis spørgsmålet i sådan en undersøgelse har lydt på "Kan i levere 50 Mbit i Århus?" og TDC så siger ja fordi de til NOGLE adresser kan så skævvrider det hele grundlaget for undersøgelsen.

Men det er typisk for John - Han vil hellere hive lidt salgstal og andet gas på banen istedet for at forholde sig til den reelle problematik - Hvorfor har vi ikke adgang til højhastigheds-internet i hele landet? Det er da en skandale at jeg kan bo i centrum af Århus og ikke engang få installeret fiber eller andet som kan give mig en 50/50 eller 100/100 forbindelse.

Men hvis jeg gider flytte til den anden side af sundet så kan jeg få smidt 250 Mbit fiber i nakken for 249 kr. Jeg kan oven i købet få det inklusiv telefoni og TV til samme pris de første 12 måneder.

 • 1
 • 0
#89 Michael Lykke

Nøj, det er godt at se du virkelig kan holde niveauet højt og objektivt. Er det den form for "ekspert" du er?

Endnu engang fremkommer du med en direkte infantil kommentar uden at forholde dig til et eneste argument. Det er svært når modstanderne ikke bare lader dig sidde og fedte rundt i dine egne tal men hellere vil forholde sig til problemet.

"Ham den tykke i netundertrøjen" - Det lyder meget passende på dine dumsmarte kommentarer.

Hvornår kommer du ind i kampen og forholder dig til artiklens pointe og til de argumenter der bliver fremført?

 • 2
 • 0
#91 Flemming Jacobsen

@John Strand

Mit valg af den 30/30 kontra 90/90 er rent økonomisk. Jeg ville til en hver tid hellere have en 90/90 end en 30/30. Men når at der er ikke er økonomi til en 90/90 så må jeg jo nøjes indtil videre.

Personligt kan jeg ikke bruge en 100/10 til en daddel, og vil personligt altid foretrække en synkron forbindelse med samme upload og download hastighed.

 • 2
 • 0
#92 John Strand

Kære Flemming

Jeg ved ikke om du er bekendt med at temmelig mange danske husstande har kabel TV - mener at det er over 1,6 millioner af landets husstande.

Kunne man forestille sig at der fandtes teknologi der gjorde at disse netværk inden for en overskulig tid kunne opgraderes til synkrone netværk med hastigheder der modsvare 90/90.

Hvis man kunne det hvordan tror du så det vil påvirke markedet og konkurrencen. Tror du at dem der har kabel TV netværk kunne producere en 90/90 forbindelse markant billigere end dem der gør det ved hjælp af fiber.

På toppen af det så skal du nok regne med at de mobilebredbåndsforbindelser tager en pæn del af bredbåndsmarkedet og at de samtidig presser priserne markant.

Konkurrencen på dette marked er brutal og den bliver værre i fremtiden - lavere priser, højere båndbrede og mere troløse kunder.

Jeg fordusagde i 2005 hvad der ville ske, de fleste var uenige med mig men tallene taler deres eget sprog fiberforetningen har udviklet sig til en rigtig dårlig forretning.

Rent faktisk så er du et gost eksempel - for dig er pris en vigtig faktor og årsagen til at du har købt en 30/30 forbindelse.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 1
#93 Michael Lykke

Kunne man forestille sig at der fandtes teknologi der gjorde at disse netværk inden for en overskulig tid kunne opgraderes til synkrone netværk med hastigheder der modsvare 90/90.

Der findes mange teknologier som kan presse væsentligt mere hastighed ud af kablerne, men det hjælper ikke noget når udbyderne ikke tilbyder de produkter! ADSL er jo snart en gammel teknologi og der er flere, og bedre, alternativer til brug på kobernettet - HDSL, SHDSL, VDSL m.fl. Men det er jo et produkt der stort set ikke er til at opdrive i DK længere.

Dertil kommer problematikken omkring kabelnettet. Kabelnettet er splittet idag og er som regel område bestemt. Dvs. der er ikke fri konkurrence på det markede. Fx er det meste af Århus centrum og omegn kontrolleret af Stofanet som pt. tilbyder 111/10 som deres hurtigste forbindelse. Der er bare lige et stort MEN i den forbindelse, nemlig at båndbredden deles på tværs af mange kunder og derfor kan man ofte opleve elendige hastigheder - Dvs. det er et ubrugeligt produkt at basere den fremtidige infrastruktur på.

Og hvorfor er det vi skal acceptere et loft på 90/90? Der findes en teknologi, fiber, som kan tilbyde 10 GBit forbindelser - Hvorfor så ikke benytte os af den, istedet for den ene lappeløsning efter den anden som pt.?

Problemet med de trådløse forbindelser, udover alle de problemer der allerede er nævnt som du ignorere, er også at masterne har en meget begrænset kapacitet - En kapacitet soim på ingen måde er i nærheden af at kunne dække det behov vi har allerede nu og selvom der er teknologier der kan udvidde denne kapacitet så snakker vi stadigvæk om en kapacitet der er MANGE MANGE gange mindre end hvad et fibernet kan tilbyde. Derfor er trådsløst bredbånd kun et supplement og ikke en hurtig stabil teknologi vi kan satse på som fremtidens infrastruktur.

Vi snakker om at skal have fornyet vores infrastruktur som vi kan bruge de næste 50+ år og her er fiber det eneste produkt der overhovedet ser, bare en smule, interessant ud.

 • 2
 • 0
#94 John Strand

Kære Michael

Der var også en gang hvor der var folk der påstod at mobiltelefoner blot var et dyrt suplement til fasnet telefonen som få ville bruge i fremtiden.

Dut, dut, dut, dut...

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 4
#95 Michael Lykke

Det har du helt ret i, men faktum er jo fortsat at de trådløse muligheder pt. ikke er i nærheden af at være klar til at være den primære infrastruktur. Begrænset båndbredde, meget begrænset kapacitet og begrænset udbredelse.

Så kunne du prøve at forholde dig til det jeg skriver - Så svært er det ikke.

I øvrigt koster mobiltelefoni stadigvæk mere end fastnet telefoni - Mange af os vælger nok bare mobilen pga. fleksibiliteten. Jeg vil også gerne have fleksibiliteten i en trådløs forbindelse, men ikke når hastigheden og vilkårerne aktivt forhindre mig i at have et normalt forbrug.

 • 1
 • 0
#97 John Strand

Kære Michael

Når nu disney sender sit berømte juleshow og Pinocchio kommer frem på skærmen så lad være med at tænke på fiber - lad være med att tænke på den hastighed som klassike tråede teknologir og trådløse teknologier udvikler sig.

Du må ikke tænke på hvorfor teknologileverandørerne investere milliarder af euro i at udvikle den teknologi de sælger til operatører rundt om i verden til operatører der bruger omkring 10% af deres omsætning alene på investering i ny infrastruktur.

Lad være med at tænke på hvad konkurrencen gør ved prisene og lad være med at tænke på hvad kunderne gør når de vælger leverandør. Du skal slet ikke tænke på hvad jeg sagde om den teknologiske udvikling og hvordan fibermarkedet ville udvikle sig tilbage i 2005 og du skal slet ikke tænke på hvad der er sket efterfølgende.

Der er en årsag til at det er så svært at sælge fiber - i sidste ende er de kunderne der bestemmer om I får ret eller jeg får ret. Frem til nu kan jeg se at tingene har udviklet som jeg sagde og stik imod det som en række fiberaktører sagde tilbage i 2005.

Det du skal tænke på er hvordan har Pinocchio det med at være bundet op. Har han en seksuel lyst der gør at han nyder de tråde der er festet til hans krop eller vil han hellere leve i en verden uden tråde - jeg tror at de fleste af os kender svaret.

Hilsen

John Strand

PS: Der var en gang en mand der sagde til mig at man ikke ville kunne køre mere end 9.600 baud på kobber

 • 0
 • 2
#98 Anonym

er jeg nået til den konklusion at han er en professionel betalt troll (men ok det vidste jeg nok allerede fra starten af), der er betalt for at køre debatten på vildspor.

 1. Han blander sig i debatten på Bornholm, ved at forsøge at påvirke politikerne. Hvor han undlader at svare på to spørgsmål. Hvad er det præcist han vil opnå og hvem det er han ønsker at opnå det for? Han skriver til byrådsmedlemmerne hvori han fremhæver specielt Telia's LTE produkter (der har vi måske svaret på hvem).

 2. Hver gang folk der ikke deler Johns holdninger kommer med modargumenter bliver man mødt af kommentarer som klassens grimme pige, eller at der ligger svindel og manipulation bag de tal der refereres til. Hvorimod hans egne gæt og referencer er fakta.

 3. I debatten om Bornholm der hænges byrådet og elselskaberne ud som værende korrupte, og hvis vi ikke havde Bornholm så ville vi ikke længere nr 2 på listen over de mindst korrupte lande, men nr 1.

 4. flere gange bliver han bedt direkte om at svare på konkrete spørgsmål - sjældent bliver der svaret, men ofte bliver der stillet en masse modspørgsmål (hvilket til Johns held ofte ender i at debatten føres på hans præmisser).

 5. flere af teleselskabernes produkter bliver ofte fremhævet som argumenter for at der ikke behøver at opstå nye selskaber i konkurrence til disse - herunder TV delen af Waoo pakken. Argumentet er at når nu Yousee har kabeltv i område så er det jo dumt at skabe et nyt net, for man kan jo bare alle sammen dele en LTE mast, eller vælge et at de andre produkter som ADSL, internet via kabeltv (hvor vi alle jo kan få mindst 50 mbit - igen er der aldrig svaret om det er centralen der leverer det eller om det er det resultat der kommer ud gennem de nogle gange 100 år gamle kobberkabler - vores kobber kabler er ca 17 år gamle og kan maks klare 4-5 mbit)

John har haft success denne uge til at udstille sig selv, som værende absolut ikke objektiv (ved gentagende gange at fremhæve et helt specifikt firma og dets produkter - både i debatten, men også overfor beslutningstagerne), have fakta baseret på gæt, værende nedladende over for folks argumenter og holdninger (klassens grimme pige). Han har beskyldt virksomhedsledere og lokalpolitikere for at være korrupte og manipulerende.

Ovenstående er helt fine holdninger at have for en lægmand, men for en person der gerne vil fremstå som en professionel, objektiv teleanalytiker der vil jeg mene at det er ensbetydende med en meget lille troværdighed.

Jeg ved godt at jeg selv er begejstret for vores fibernet, og at jeg måske ser igennem fingre med nogle af de økonomiske tal, men jeg er ikke i tvivl om at fiber nok skal blive den mest udbredte kablede internetforbindelse i Danmark indenfor en kort årrække (specielt når TDC begynder at rulle ud landsdækkende). Det er ok at jeg måske ikke er objektiv og farvet af en teknologibegejstring, men jeg påstår heller ikke at jeg er en verdens anerkendt uafhængig tele analytiker.

 • 4
 • 0
#99 Michael Lykke

Kon nu John, det kan du gøre bedre. Jeg ved godt du ikke er vant til at få modstand fra nogen der rent faktisk har en ret fornuftig forståelse for området, men når du nu er sådan en "ekspert" som du påstår, så burde det være en smal sag at forholde sig til mine argumenter og modbevise dem eller fremkomme med et konkret bud på en løsning.

Det eneste du har gjort er at forsøge at pushe Telia's LTE forbindelser på samme måde som du forsøgte at gøre det til en lang række andre personer fra Borgerlisten.

Faktum er at du er direkte i lommen på ét eller flere teleselskaber og derfor har du så travlt med at pushe deres produkter. Nøjagtig som du har haft travlt med at pushe andre produkter tidligere.

Skal jeg virkelig skære det ud i pap for dig, før du kan forholde dig til kritikken eller er faktum bare at du ikke er nogen ekspert og din reelle viden kan ligge på et meget lille sted. Et så lille sted at du ikke har nogen relle argumenter eller bud på en løsning andet end "vent og se tiden an".

Men du skal da have chancen for at svare, istedet for at opføre dig som en pauseklovn.

 1. Trådløse forbindelser er idag forbundet med forbrugsgrænser der ligger langt under hvad selv en normal hustand vil bruge af data hvis de benytter bare nogle få services som Sputnik, Viasat Play, Youtube, TDC Play, Spotify og lign. Hvordan kan du så påstå at LTE er løsningen på problemerne vi har idag?

 2. LTE har en ringe udbredelse og deler en meget begrænset kapacitet - Hvordan skal det setup kunne understøtte LTE som en løsning til hele landet?

 3. Hvorfor er LTE en bedre løsning end fiber hvis vi ser begge løsninger som en langtids-investering i en solid infrastruktur og ikke bare en investering der skal tjenes hjem i løbet af et år eller to?

Lad os starte med de spørgsmål, ellers er jeg ikke sikker på du magter opgaven.

 • 4
 • 0
#100 John Strand

Det er imponerende så mange ting jeg skal beskyldes for af folk der er sure over at man stiller spårgsmålstegn ved økonomien i et fibernet.

Der er også imponerende som I kan forsvare en interesse organitation der konstant vildleder offentligheden gennem den kommunikation de forsøger t plante i pressen.

Det er også imponerende at I kan blive sure ovr at man stiller spørgsmålstegn ved lovligheden af det der sker på Bornholm og at I bliver sure over t jeg beder Energistyrelsen se på det der er sket.

Jeg er bare en mand med indsigt, adgang til en del viden som delateger aktivt i samfundsdebatten og gør opmærksom på at der er nogle der ser stort på loven ude i en række af landets kommuner.

Der er intet der forhindre jer I at deltage i den samme debat omvendt at I vil forsvare at man på Bornholm ser stort på lovgivningen er da festligt.

Lad nu juristerne i Energistyrelsen se på den sag på Bornholm og så må de afgøre om reglerne er overtrådt - jeg ved at man har nægtet mig aktindsigt og at det som aktørerne har sagt i pressen er fyld med en række løgne.

Når ovenstående er sagt så er det ikke min skyld at der er så få danskere der gider at købe og betale for fiber - det er ikke min skyld at fibermakredet har udviklet sig som jeg sagde tilbage i 2005.

Jeg kan love jer en ting og det er at den tur Bornholm har fået er intet i forhold til det i vil se de kommende måneder - det er og bliver min målsætning at afsløre hvordan en lang række af landets store kommuner bevidst overtræder lovgivningen til skade for vort samfund.

Nyd Pinocchio og lad være med at tænke på hvordan livet er uden tråde og hvordan trådløse teknologier også fremover vil smadre bredbåndsmarkedet....

 • 0
 • 2
#101 Michael Lykke

Det eneste der er imponerende er hvor barnlig en voksen mand som dig kan opføre sig i en debat og hvor lidt indsigt du i virkeligheden har.

Det eneste vi kan fastslå er at du er i lommen på Telia i den her måned og nu skal pushe deres LTE produkt som en erstatning for noget det ikke kan erstatte.

Det er dig der er teleselskaberne Pinochio.

Det her handler ikke om bornholm, salgstal eller andet. Det handler konkret om at de nuværende forbindelser er af en meget ringe hastighed, især på upload siden og det er et problem for os som samfund og det stiller nogle helt konkrete begræsninger i hverdagen. Det er et problem som andre lande har formået at løse, bl.a. igennem fiber - Kan du så ikke forklare hvorfor det er vi ikke kan løse de problemer i DK?

 • 2
 • 0
#102 Michael Lykke

Jeg kan love jer en ting og det er at den tur Bornholm har fået er intet i forhold til det i vil se de kommende måneder - det er og bliver min målsætning at afsløre hvordan en lang række af landets store kommuner bevidst overtræder lovgivningen til skade for vort samfund.

Ja, det er flot - Du er den store helt... Rent faktisk er det DIG der er til skade for samfundet hvis du har held med at overbevise beslutningstagere om at trådløst produkt med meget lille kapacitet, lille udbredelse og et lavt forbrugsloft skal være svaret på Danmarks infrastruktur i de næste 50 år!

 • 1
 • 0
#103 John Strand

Kære Peter

Jeg kan se at du forsvare det jeg nok vil kalde det korrupte Bornholm - mellem os to så er jeg ikke korrupt, har aldrig været det og bliver det aldrig.

Du er ikke den første der ikke kan lide at jeg siger min mening og smider fakta på bordet og du er heller ikke den første der kalder mig korrupt og betalt.

Når det er sagt så har alle dem der har kaldt mig det en ting til fælles - de har ikke den samme indsigt som jeg har, de er løbet tør for argumenter og de er sure over det jeg siger og skriver.

Når den slags mennekser løber tør for arguementer så bruger de dit argument om at jeg er købt og betalt. I mine øjne så siger det meget om den slags folk - det er små mennesker med meget lav bpndbrede.

Nu er det sådan at topcheferne i de forskellige teleselslaber cykler rundt mellem selskaberne og hvis det var sådan at jeg var købt og betalt af et teleselskab så ville det nok rygtes hurtigt i industrien - tror du ikke at der ville være en dirketør eller to der havde stillet sig op og råbt.

Kan vi ikke blive enige om at jeg har sagt min mening om Waoo og Dansk Energi - Se på direktionen og bestyrelsen i Waoo og fortæl mig hvor mange gamle TDC direktører der er der.

Når du har skaffet det svar så fortæl mig hvem der står for Waoos kommunikation og hvad han lavede i gamle dage - han var kommunikationsdirektør i TDC.

Dine påstande om at jeg er købt og betalt er uforskammede og de siger nok mere om dig end om mig.

Få dig et liv, gå ud og stem dørklokker og spørg folk hvorfor de ikke gider købe de høje båndbreder - din indsigt er meget begrænset og dine påstande om mig viser hvor lille en mand du er.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 4
#104 Michael Lykke

Når det er sagt så har alle dem der har kaldt mig det en ting til fælles - de har ikke den samme indsigt som jeg har, de er løbet tør for argumenter og de er sure over det jeg siger og skriver.

Du har jo endnu ikke formået at komme med et eneste reelt modargument på en eneste af de ting der bliver skrevet. Din forståelse af fakta begrænser sig til at ensidigt påstå at Telia's LTE produkt er en erstatning for fiber forbindelser - Kan du forklare hvor henne fakta foreligger i den påstand?!

 • 3
 • 0
#105 Anonym

Jeg kan love jer en ting og det er at den tur Bornholm har fået er intet i forhold til det i vil se de kommende måneder - det er og bliver min målsætning at afsløre hvordan en lang række af landets store kommuner bevidst overtræder lovgivningen til skade for vort samfund.

Er det som privat person du vil køre dit korstog? Eller er det som international tele analytiker?

Kan du ikke se at du mister (mere) troværdighed som analytiker, når du sender "reklamemails" til lokalpolitikere for Telia eller når du anklager politikere og virksomhedsledere for korruption, manipulation og svindel.

Hvis jeg var Telia ville jeg være flov over at blive kædet sammen med det korstog du har sat dig for.

 • 3
 • 0
#106 John Strand

Kære Michael

Nu er det ikke mig der bestemmer hvilken teleinfrastuktur danskerne køber og bruger - det gør kunderne.

At du vil give mig skylden for at fiber ikke sælger så godt er da fint men der tillæger du mig nok en rolle jeg ikke har og næppe vil få.

Kan kun smile af dine påstande - du har en religiøs tilgang til tingene og du kan ikke forstå at kunderne ikke vil det samme som dig.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 5
#108 John Strand

Kære Peter,

Det er vist ikke gået oop for dig at jeg på Bornholm har oplyst politikeren om hvad man kan kæbe der over idag - det har de ike sat sig ind i og det viser deres pressemeddelse om fibersatsningen med altydelighed.

Måske skulle du bruge lidt tid på at sættte dig ind i tingene - læse det jeg har skrevet det er tilgængeligt på postlisterne på Bornholm Kommunes hjemmeside.

I modsætning til politikerene på Bornholm så haar jeg intet imod transparens men jeg har meget imod små korumperede kommuner som jeg gerne går efter.

Med hensyn til min seriæsitet - så er jeg meget seriøs det er derfor folk lytter til mig og det er derfor jeg arbejder over hele verden.

Stop dine anklager om korruption - dem er der ikke belæg for omvendt så siger det vel lidt om hvilken båndbrede du gøre på.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 4
#109 Flemming Madsen

Nå, jeg må melde mig ud af denne diskussion, jeg føler ikke den fører nogen steder.

Tak til alle der har prøvet at bringe noget konstruktivt ind i diskussion.

@John, jeg håber vi kan mødes en gang så vi kan få en diskussion hvor vi ikke taler forbi hinanden og hvor tal måske ikke fylder så meget.

 • 2
 • 0
#113 Jens Lund

"Kære Peter Du er ikke måløs - du er småt begavet. Hilsen John Strand"

Kære John Strand

Da du åbenbart ikke har nogle kære omkring dig lige nu vil jeg minde dig om, at det er nu du skal tage din medicin.

De ENESTE undskyldninger for din kommentar er at enten er din konto blevet hacket, eller du har glemt medicinen.

Version2, er det ikke på tide John Strand får en timeout på dette forum, som han tidligere har fået på cw, når han ikke kan styre sig?

 • 5
 • 0
#115 Michael Lykke

At du vil give mig skylden for at fiber ikke sælger så godt er da fint men der tillæger du mig nok en rolle jeg ikke har og næppe vil få.

Du har tilsyneladende kraftige problemer med at læse, så tillad mig at hjælpe dig.

Jeg beskylder hverken dig eller andre for problemer med salget - Jeg diskutere slet ikke salget. Jeg diskutere det faktum at upload hastighederne på eksisterende produkter er for ringe. Du påstår at LTE er løsningen hvilket er blevet modargumenteret på alle leder og kanter. Kan du forstå det nu, eller skal du have mere hjælp?

 • 4
 • 0
#116 Michael Lykke

og det viser deres pressemeddelse om fibersatsningen med altydelighed.

Nej, den satsning viser at fiber er det eneste relle produkt på markedet der kan opfylde de behov vi har i DK, både idag og i de kommende år. Du reklamere for ét produkt som ikke kan tilbyde en tilstrækkelig hastighed eller kapacitet og som er behæftet med en lav forbrugsgrænse der gør det umuligt at bruge for de fleste i privat øjemed.

Hvis dit formål var at informere så havde du ikke udelukkende fokuseret på Telia(Som i denne tråd), så ville du have gjort det klart at der findes mere end bare ét produkt fra én leverandør. Og derfor virker det oplagt at du er købt og betalt af Telia til at pushe deres produkter - Det eneste fornærmende ved det, er at du tror folk er dumme nok til at købe den. Politikerne på Bornholm købte den ikke og folk i debatten både her og andre steder køber den heller ikke.

 • 4
 • 0
#117 Michael Lykke

Med hensyn til min seriæsitet - så er jeg meget seriøs det er derfor folk lytter til mig og det er derfor jeg arbejder over hele verden.

Du er ikke måløs - du er småt begavet.

Er det din forståelse af seriøsitet? Intet under at du ikke formår at argumentere. Og hvad angår din seriøsitet og dit arbejde i hele verden - Det behøver du ikke bekymre dig. Det skal den her og andre debatter nok få sat en stopper for ;)

 • 5
 • 0
#118 John Strand

Jeg kan formulere det meget enkelt - der er ikke nok folk der er villig til at betale det som det koster at forrente det som et fibernet koster at bygge og drive....

Konkurrencen fra alternativ infrastruktur herunder kabel TV net, LTE etc. betyder at priserne falder yderligere og det vil lægge et yderligere økonomisk pres på dem der forsøger at lave FTH....

Der er en årsag til at FTH udbyderne har tabt kassen, kombinere man folk der kommer fra et monopolmarked som er vant til at sælge en vare der ikke falder i pris og som ikke oplever at kunderne shppper rundt og så sætter dem til at bygge og drive teleselskaber så kan det kun gå galt - det svaretil at udnævne et tømmer til hjernekirug på Rigshospitalet og det kan kun gå galt og det har det gjort...

Hvis udviklingen på elområdet havde fulgt den vi ser på teleområdet så kunne vi oplyse og opvarme vore hjem med et 9 volt batteri ...

Talene i statestikken underbygger mine påstande - omkring en million danskere har en dedikeret mobilnbredbåndsforbindelse (ikke en af dem der bliver solgt som tillægs abbonoment til en smartphone) og hver gang der er en dansker der har købt en fiber forbindelse så er der fem danskere der har købt en mobilbredbåndsforbindelse...

Salget af LTE går så stærkt lige nu at i starten af 2013 vil der nok være flere danskere der har en LTE forbindelse end en fiberforbindelser og en pæn del af dem vil have den som deres dediskerede bredbåndsforbindelse...

Der er nogle der har brug for mere men en pæn del af dem vil nok få det via de kabel TV løsninger som ca. 1,6 millioner husstande har, en del via DSL løsninger og så får fiberudbyderne selvfølgelig også nogle kunder men ikke nok til at genere et cash flow til at forrente deres investeringer....

Darvin vil nok sige at telemarkedet viser hvordan evulotionen fungere - eneste forskel er at det går hurtigere og de svage dør hurtigere end de gjorde i gamle dage - I norge er der idag en fiberudbyder der er blevet solgt med et gigantisk tab til følge for dem der drev den butik...

Det er ikke så komploceret, udviklingen startede da man liberalkiserede markedet og i 2005 var der en del overkapitaliserede elsellskaber med store drømme der ikke var enig med de kloge om hvordan fremtiden så ud - Midt Vest Brebånd gik konkurs, Dong tabte en milliard kroner og de øvrige spillere har tabt kassen...

Idag er der 15 spillere i Waoo - om to år er det tal nok reduceret til 4 eller 5 og om 5 år er der næppe nogle elselskaber der driver tele som de gør det idag....

Døden skal have en årsag, nogle lever farligt og den måde som Waoo er stuktureret hvor man har 15 mikrobryggerier der tror at de kan konkurrere med Carlsberg kan kun gå galt - hvorfor har man 15 billingsystemer, 15 kundecentre, 15 teledirektører etc. etc.... det gør det bare 15 gange så dyrt at drive forretningen men de har de elsirektører ikke fundet ud af endnu .... de har bare betalt den store regning år efter år .... og flere regninger er på vej til dem...

 • 0
 • 2
#119 Michael Lykke

Konkurrencen fra alternativ infrastruktur herunder kabel TV net, LTE etc. betyder at priserne falder yderligere og det vil lægge et yderligere økonomisk pres på dem der forsøger at lave FTH....

Delvist - Men hvis du kigger på priserne på ADSL forbindelser og kabelforbindelser, så har de ikke rykket sig det store i årevis. Jeg betaler fortsat det samme for min 20/2 forbindelse som jeg gjorde for 4 år siden. Pirsudviklingen er gået i stå på de kablede forbindelser og det samme er den teknologiske udvikling - Eller i hvertfald viljen til at benytte sig af den.

På det trådløse forbindelser sker der stadigvæk ting på priserne, men det skyldes i høj grad at produktet har været voldsomt dyrt og meget begrænset - Det er det stadigvæk langt hen af vejen med forbrugsgrænser på 20-30 GB afhængig af leverandør. Netop fordi vi har snakket om denne grænse så har jeg haft en måler kørende siden jeg kom hjem idag - Dvs. ca. siden kl. 18 og til nu har jeg allerede brugt 1.9 GB data og det er uden at have downloadet nogle film, streamet musik eller lign. Det er udelukkende ud fra download af tre podcasts, en 5-10 youtube videoer, mails og surfen rundt samt en enkelt lille software opdatering. Og det er vel og mærke kun min egen computer, det gælder ikke resten af hustanden eller hvad der er brugt på mobile enheder. Dvs. allerede med det moderate brug i så få timer så ligger det LANGT over hvad LTE begrænsningerne giver mulighed for og så er produktet uinteressant.

Ligeledes ignorere du stadigvæk det faktum at LTE har en begrænset båndbredde og masterne har en meget begrænset kapacitet hvis det skal begynde at blive hvermands-eje.

Du bliver ved med at dreje debatten over salgstal og andet gejl istedet for at forholde dig til argumenterne for at LTE ikke er løsningen - Ikke som teknologien ser ud pt. Prøv at forhold dig til argumenterne og hvad en evt. løsning kan være.

Der er så mange årsager til at salgstallene måske ikke er som man gerne vil have dem til - Fx. 5000 kr i graveomkostniger for installation, at man fortsat ikke kan købe fiber i MEGET store dele af landet inklusiv i landets anden største by hvilket jo naturligt betyder at fiberselskaberne går glip af et kæmpe kundepotentiale. Dertil kommer at du konsekvent regner med at man skal tjene investeringen ind på et par år - Det er urealistisk og det har også taget MANGE år at tjene kobernettet hjem... Man må forvente det samme med fiber og derfor skal det ses som en langtids-investering.

Hvis kunderne frit kan vælge mellem en ADSL 20/2, en 100/100 fiber eller en 2-40 Mbit LTE med lavt trafikloft og priserne er de samme så er der næppe nogen tvivl om at stort set samtlige ville vælge fiber. Men det kræver jo for pokker at man rent faktisk får mulighed for at købe det og at man ikke præsentere kunderne med en regning på mange tusinde kroner for at få et kable smidt 2 meter hen til hytten.

Det hjælper ikke at man kun tilbyder fiber i små kommuner rundt omkring - Man bliver nød til med det samme at fokusere på at kan levere til de store byer som derved vil hjælpe betragteligt med at finansiere en del af omkostningerne fra starten. Hvad den helt præcise årsag så er til at man ikek kan/vil tilbyde det i fx Århus men man fint kan gøre det i en lille flække 100 km herfra, det skal jeg ikke kunne sige - Måske du ved det?

 • 1
 • 0
#120 Michael Lykke

Et citat fra Waoo's hjemmeside: " installation af fibernetværk til din bolig: Fra 995,- til 19.995,-".

Hvor mange kunder tror du der er interesseret i at betale op mod 20.000 kr installation af et kabel? Det er formentligt svaret på hvorfor mange simpelthen ikke vil købe produktet. Ikke at produktet har mangler eller at det ikke det folk vil - Men uanset hvordan man vender og drejer det så er selv 5.000 kr for meget for de fleste private for en forbindelse.

 • 1
 • 0
#121 John Strand

Kære Michael

Nu vrøvler du igen - Hvis du betaler det samme for din bredbåndsforbiindelse idag som du gjorde fire år tilbage så er du nok en af de eneste i Danmark - måske skulle du se på ITST tal omkring brebåndsudviklingen i Danmark de tal publicere de hvert år og de viser voldsomme prisfald. Du kan se her og så se på side 23 og frem: http://www.itst.dk/statistik/publikationer/halvarsstatistik/2011/telesta...

For det første tror jeg ikke at man kunne få 20/2 for fire år siden og når det er sagt så kan jeg se i ITST tal at prisen på en 20/2 linje er faldet fra 348 kroner til 249 kroner fra 2009 til 2011.

Hvis du går fire år tilabe og ser på prisen for en 2/512 forbindelse så er den de sidste fire år faldet fra 328 kroner til 99 kroner.

Mellem os to så er din påstand om at din 20/2 ADSL forbindelse koster det samme idag som for fire år siden nok en påstand som der ikke er dokumentation for.

Fordi du har et stort data forbrug så er det ikke de samme som alle danskere har, det er nok de færreste der downloader to film om dagen og gør det du gør. Kunne man forestille sig at din beskrivelse af dit dataforbrug var målet med den samme målestok som du bruger til at måle prisen på din 20/2 ADSl forbindelse.

Du kan mene hvad du vil om LTE - fakta er at det sælger som iskager på en varm sommer dag og mobilbredbånd sælger fem gange hurtigere end fiber. På toppen af det så er det markant billigere at producere bredbånd trådløst end det er via et fibernet - det viser alle tal.

Du er velkommen til at vælge fiber omvendt så kan jeg se på antallet af hustande fiberselskaberne har gravet forbi at de fleste af dem de tilbyder fiber siger nej tak.

Du er velkommen til at mene at LTE ikke er en konkurrent til fiber, den holdning ved jeg at de fleste fiberdirektører ikke deler med dig - men de er vel også nogle fjolser siden de ikke er enige med dig men er meget enige med mig.

Held og lykke med dine to film - formoder at du skal se dem i nat således at du kan downloade to nye i morgen - håber at du betaler for dem.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 2
#123 Michael Lykke

Nu vrøvler du igen - Hvis du betaler det samme for din bredbåndsforbiindelse idag som du gjorde fire år tilbage så er du nok en af de eneste i Danmark

Nej det gør jeg ikke - Jeg har tjekket den seneste regning jeg har modtaget med en regning for 4 år siden og prisen er den samme - Og i øvrigt den samme pris som min udbyder fortsat reklamere med på deres hjemmeside. Så endnu engang er det dig der vrøvler - Jeg forholder mig til bevisbar fakta i form af en konkret faktura og ikke en eller anden undersøgelse der forsøger at drage en konklusion på tværs af et nationalt markede bestående af mange forsk. produkter.

Fordi du har et stort data forbrug så er det ikke de samme som alle danskere har, det er nok de færreste der downloader to film om dagen og gør det du gør. Kunne man forestille sig at din beskrivelse af dit dataforbrug var målet med den samme målestok som du bruger til at måle prisen på din 20/2 ADSl forbindelse.

Igen fremkommer du med dit sædvanlige personfnidder - Er du helt ude af stand til at forholde dig til bolden? Konkrete betalte regninger er nok langt bedre dokumentation end dine svævende påstande om det modsatte og så er den vidst ikke længere.

HVis du nu læste hvad jeg skrev så fremgår det tydeligt at jeg IKKE har downloadet film(Igen fremkommer du med falske påstande), jeg har IKKE streamet musik. Jeg har hentet et par enkelt podcasts, en softwareopdatering m.m. som jeg beskrev. Det er næppe noget der overhovedet kommer i nærheden af at kunne kaldes et voldsomt forbrug eller usædvanligt. Fakta er bare at du totalt undervurdere den datamængde en gennemsnits hustand benytter id et daglige. Men hvis man nu undersøger det bare en smule så er det jo ikke mærkeligt at forbruget hurtigt stiger når fx forsiden på TV2 kan trække 910 KB, vel og mærke uden flash elementer, eller forsiden på dr.dk der kan trække næsten 700 kb uden flash.

Jeg vil vove den påstand at i en almindelig familie så vil en typisk dag bestå af x antal computere og enheder der dagligt bruges i ret mange timer til mail, facebook og andet surf. Kombineret med en del aktivitet på sider som Youtube m.fl Dertil kommer brug af streaming services som er MEGET populære og udbredte idag. Ydermere kommer der så alle de andre ting som podcasts, brug af Sputnik, leje af film, køb af musik i iTunes og lign. Og så har vi ikke engang berørt de ufatteligt mange børn og unge som idag uploader videoer til Youtube, deler billeder, videochatter eller forældrene der kobler sig på VPN/citrix på arbejde osv.

Og når én computer med et så begrænset aktivitet i få timer kan trække næsten 2 GB hvad kan en hel hustand så ikke trække på en hel dag!

Så forklar mig venligst hvordan en forbindelse der kun tillader et MEGET begrænset forbrug kan komme i nærheden af at være en konkurrent til fiber?

Forklar mig ligeledes hvordan en forbindelse der på en god dag giver dig 30-40 Mbit download og 5-12 Mbit upload er i nærheden af at konkurrere med en fiber der kan præstere op til 10 gbit?

 • 1
 • 0
#124 John Strand

Kære Thomas

Jeg kan fortælle dig at det mobilebredbåndsmarked primært er drevet af private forbrugere og det gælder i langt de fleste lande. Hvis du ser på tallene så er det tydeligt at det er private kunder og ikke erhvervskunder - for som ITST skriver på side 5:

Antallet af dedikerede dataabonnementer til mobilt bredbånd fortsætter med at vokse og steg med 14 pct. fra første halvår 2010 til første halvår 2011. I løbet af første halvår 2011 steg antallet af dedikerede dataabonnementer med 7 pct. fra 791.000 til 846.000. Mobilabonnementer med tale er imidlertid ikke vokset i samme grad, og det betyder, at stigningen i antallet af dedikerede dataabonnementer nu udgør to tredjedele af den samlede vækst i antallet af mobilabonnementer i løbet af første halvår 2011 mod 38 pct. i halvåret før.

Hvis du ser på hvordan ITST definere et dedikeret dataabonnement så skriver de følgende:

Dedikerede dataabonnementer består af mobile bredbåndsabonnementer, der kun giver adgang til datatrafik. De dedikerede dataabonnementer leveres ofte sammen med en USB-dongle, som brugeren kan anvende til at etablere den mobile bredbåndsadgang.

Jeg beklager men det er privatmarkedet der driver det mobile bredbåndsmarked og de 846.000 danskere der har et sådan abbonomment har ikke fået det af deres arbejdsgiver.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 3
#125 John Strand

Kære Michael

Kan du ikke fortælle mig hvem der leverede dig din ADSL 20/2 for fire år siden og til hvilken pris - det må være nemt at linke til deres hjemmeside - enten har de været meget billige for fire år siden da de ikke har haft behov for at reducere priserne i fire år.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 2
#126 Michael Lykke

Kan du ikek forholde dig til de spørgsmål der bliver stillet og kan du ikke forholde dig til den enorme mængde argumenter jeg og andre har fremsat?

Når du engang begynder på det så skal jeg med glæde smide lidt dokumentation i nakken af dig. Men ikke et sekund før du begynder at forholde til problematikken istedet for at sno dig uden om som en orm!

 • 1
 • 0
#127 John Strand

Kære Michael

Hvis du har ret så burde folk stå i kø for at købe fiber - det burde være den nemmeste vare at sælge.

Men det er det sku ikke og den pris man kan få for ydelsen falder hver dag og det går stærkt...

Jeg kan kun forholde mig til det danskerne køber og betaler for. Dine argumenter omkring behov etc. er sku svære at se i statestikkerne - det er bare meget nemmere at sælge mobiltbredbånd og det er markant biligere at producere.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 2
#128 Bjarke Kringelhede

Kære john,

Dedikeret != primær forbindelse.

LTE/3G er ikke en konkurrent til fiber eller andre trådede forbindelser. Private og virksomheder køber dedikerede trådløse forbindelser som et sublemment til deres primære trådede forbindelse. Hvis du mener noget andet må du NU komme med noget dokumentation. Vi er ALLE meget trætte af dine uendelige postulater.

 • 3
 • 0
#129 Michael Lykke

Skal vi prøve igen - Gå tilbage og læs indlægget og forhold dig så til mine spørgsmål til hvordan du mener at LTE er en erstatning. Forhold dig til hvordan man skal kunne bruge LTE når man selv på få timer med et meget roligt forbrug ligger over de grænser det tilbyder. Forhold dig til at én af de mulige årsager til manglende salg af fiber skyldes omkostninger på op mod 20K for installation og at man ikke engang kan købe produktet i fx landets anden største by - Den by i danmark som har den højeste befolkningstæthed.

Du forsøger konsekvent at undgå alle disse ting og det skyldes vel at du ikke har et eneste holdbart modargument og derfor ævler du lidt i øst og vest om salgstal, statistikker og andet udenomssnak.

 • 1
 • 0
#130 John Strand

Kære Michael

Jeg kender godt årsagen til at folk ikke køber fiber - det er det jeg har skrevet hele tiden - kunderne vil ikke betale nok til at man kan forrente de investeringer som en fiberudbyder skal lave.

Hvis du læser mine indlæg så vil du se at konkurrenncen fra andre teknologier herunder kabeltv og LTE vil smadre bredbåndsmarkedet - den båndbrede kunderne bilver tilbudt vokser hurtigere end den de køber.

Med hensyn til dine databegrænsinger på LTE - hvad siger du til hvis de forsvandt som duk fra solen - vupti, vil LTE så være en seriøs konkurrent til fiber.

Dit problem er at du ikke forstår dette marked, du sidder der bag din skærm og gætter og du har ikke forstået den teknologiske udvikling som går meget hurtigt.

Tro mig LTE kommer til at vende op og ned på bredbåndsmarkedet og det går hurtigt - du skulle prøve det se denne: http://www.mobilsiden.dk/mobiltest/4g-testen-hvem-er-bedst-tdc-vs-telia,... og denne: http://www.mobilsiden.dk/nyheder/telia-mangler-4g-lte-modems,lid.18247/

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 2
#131 Michael Lykke

Jeg kender godt årsagen til at folk ikke køber fiber - det er det jeg har skrevet hele tiden - kunderne vil ikke betale nok til at man kan forrente de investeringer som en fiberudbyder skal lave.

Det skyldes måske at du forventer at investeringen er indtjent efter få år og ikke som en langtids-investering som er realistisk ved alle store udrulninger af ny infrastruktur.

Hvis du læser mine indlæg så vil du se at konkurrenncen fra andre teknologier herunder kabeltv og LTE vil smadre bredbåndsmarkedet - den båndbrede kunderne bilver tilbudt vokser hurtigere end den de køber.

Det er ukorrekt. Faktum er at ADSL produktet kun har set meget begrænset udvikling i de sidste par år. Dertil kommer at de færreste udbydere overhovedet tilbyder mere end 20/2 mbit og det umuliggøre naturligvis køb af hurtigere forbindelser. Dertil kommer at de i forvejen er prissat alt for højt når man ser på hvad forbindelser kan købes til i andre lande. Her i centrum af Århus hvor jeg bor er der to muligheder - enten 20/2 eller en 111/10 fra Stofa som så er på et delt net med andre hvilket ofte vil give dårlige hastigheder. Og igen er det en forbindelse med en meget lille upload i forhold til download - Altså ikke noget alternativ og ikke noget der "smadre" markedet.

Med hensyn til dine databegrænsinger på LTE - hvad siger du til hvis de forsvandt som duk fra solen - vupti, vil LTE så være en seriøs konkurrent til fiber.

Ja og nej - Det vil være et bedre alternativ end ADSL og uden et forbrugsloft så vil det være realistisk at tage i brug hvis man opholder sig i et af de forholdsvis få områder der dækkes. Men en forbindelse hvor hastigheden svinger utrolig meget og man sjældent vil se mere end 30-40 mbit i download of sjældent mere end 1 mbit i upload så er vi stadigvæk LANGT fra hvad selv den mindste 30/30 fiber kan præstere. Dertil kommer de problemer der hurtigt vil opstå hvis bare en mindre mængde mennesker begynder at benytte LTE indenfor den samme mast, så løber du hurtigt ind i et kapacitetsproblem og hastigheden vil hurtigt dale.

Men hvis trafikbegrænsningen blev fjernet og der ikke er mulighed for at købe fiber i Århus centrum så vil LTE være et produkt jeg ville overveje. Men i det sekund at fiber bliver tilgængeligt så er LTE helt uinteressant med undtagelse af de situationer hvor jeg rejser.

 • 0
 • 0
#132 Michael Lykke

Dit problem er at du ikke forstår dette marked, du sidder der bag din skærm og gætter og du har ikke forstået den teknologiske udvikling som går meget hurtigt.

Problemet er at jeg i virkeligheden fint forstår markedet men at du ikke kan argumentere for dine påstande som er fremsat fordi du har en kommerciel interesse i at reklamere for Telia.

Dit eneste "argument" er at vi bare skal vente og se og så pludselig er LTE bare det helt store. Men faktum er at jo at teknologien er ustabil, ringe udbredelsen, en max hastighed som er under en tiendedel af hvad fiber kan klare, master som ikke har kapacitet til at håndtere ret mange af den type forbindelser osv. Dertil kommer at LTE jo i virkeligheden kun er en overgangsteknologi indtil rigtig 4G forbindelser udbydes - LTE lever jo ikke på til kravene om 4G som fremsat af ITU.

Ingen tvivl om at LTE har mulighed for at blive et udemærket produkt for folk der rejser meget eller som supplement til en fast fiber forbindelse - Men som eneste adgang til nettet er det håbløst umoden i sit nuværende tilbud.

 • 0
 • 0
#133 Michael Lykke

Tro mig LTE kommer til at vende op og ned på bredbåndsmarkedet og det går hurtigt - du skulle prøve det se denne: http://www.mobilsiden.dk/mobiltest/4g-testen-hvem-er-bedst-tdc-vs-telia,... og denne: http://www.mobilsiden.dk/nyheder/telia-mangler-4g-lte-modems,lid.18247/

Den har jeg som allerede set og jeg er ikke voldsomt imponeret når jeg sammenligner med de muligheder der er idag. 30/12 mbit i Århus er ikke noget der blæser mig ned af stolen når jeg ved teknologien findes til at tilbyde langt højere hastigheder. Men hvis man udelukkende sammenligner med 3G mobilforbindelser så er det et pænt spring frem - Men nu er det de færreste som bruger en 3G forbindelse som deres hovedopkobling til nettet.

Og testen demonstrere fint hvor ustabilt LTE er - Tager man den korte tur fra ét af teststederne i Århus til et andet sted så falder hastigheden pludselig til kun 14 Mbit - Dvs. en del under en alm. 20 Mbit ADSL.

 • 0
 • 0
#134 John Strand

Kære Michael

Fiber selskaberne har investeret over 9 milliarder kroner alene forrentningen af den investering inde de betaler tilbage er en udgift på 450 millioner kroner om året.

Det er de penge der skal betales bare for at forrente investeringen med 5% - på toppen af de kan du lægge alle de omkostninger der er ved at få kunder, fastholde kunder, opgradere nettene etc. etc.

Hvis du ser på rentebyden så udgør den alene inden afskrivningerne kommer 2250 kroner på kune (ved de 200.000 kunder Waoo har idag) svarende til 187 kroner om måneden excl moms - det svare til hvad Fullrate tager for en 20/2 forbindelse,

Lægger du så alle de andre omkostninger på toppen og skal du så efterfølgende til at afdrage på den 9 milliarder kroner store gæld med tillæg af akumulerede drifttab så skal der ikke blot et mirakkel til for at du kan få den business case til at hænge sammen.

Om du så afskrev fiberen over 50 år så ville enderne ikke hænge sammen og det i en verden hvor priserne falder og konkurrencen bliver skærpet.

Problemet er at folk som dig ikke vil betale det som det koster at producere en fiberforbindelse og det er årsagen til at fiber får det meget svært.

hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#135 Michael Lykke

Problemet er at folk som dig ikke vil betale det som det koster at producere en fiberforbindelse og det er årsagen til at fiber får det meget svært.

Og endnu engang fremkommer du med påstande om andre personer uden at have basis for det - Og helt uden at forholde dig til alle argumenterne jeg fremkom med. Så lad os endnu engang prøve igen. Gå tilbage og læs indlægget og kom så tilbage når du er klar til at modargumentere om hvorfor LTE er vejen frem.

Og da du tilsyneladende ikke har kapaciteten til at overskue hele problemstillingen på én gang så lad mig hjælpe dig lidt på vej. Idéen er ikke at den nuværende kundemængde skal forrente hele investeringen - Meningen skulle gerne være at få det udbredt i hele landet så samtlige husstande kan være med til at forrente omkostningen og så ser dit regnestykke HELT anderledes ud. Men så længe man forventer en privatperson skal smide op mod 20.000 kr på bordet for at få det installeret og samtidigt ikke tilbyder produktet i kæmpe områder af landet, inklusiv vitale markeder med høj befolksningstæthed, så opnår man ikke den kundemængde der skal til. Det er ikke produktet eller forrentningen det er galt med, det er leveringen eller mangel på samme.

 • 0
 • 0
#136 John Strand

Kære Michael

LTE er i sin barndom - det er et rigtig nyt produkt. Kan du fortælle mig hvad man kunne med mobiltbredbånd for fem år siden og hvad man kan idag og hvad man kan om 10 år...

Mellem os to så kommer LTE til at sparke så meget røv - omkostningen til at rulle det ud er marginal pr. kunnde - når man laver LTE så kan mange kunder deles om at betale anlægsinvesteringen. Når man ruller fiber ud så er der kun den enkelte kunde til at betale for at forrente den enkelte fiber.

Jeg kender mange tal for netværksøonomien og tro mig fiberdrengene kan ikke producere til de priser og de kan ikke rulle det ud i et tempo som man kan med mobiltbredbånd.

Det har taget fibersellskaberne over 7 år at grave fiber forbi 600.000 hustande, lagt det ind hos 200.000 og det har kostet 9 milliarder kroner.

Hvis du ser på TDC og Telias omkostninger til at tilbyde LTE til henholdsvis 50 og 70% af danskerne så har den været marginal og omkostningerne til at opgraderes deres netværk er marginale.

Forestil dig at du er fiberselskab graver en fiber ind til en familie (omkostning ca. 20 - 45.000 kroner) så opsiger de deres forbindelse efter 6 måneder og så bliver de boende i huset i 10 år - efter 10 år kommer der en nye ejer og så kan du måske sælge adgang til den fiber du betalte for at lægge ned for 10 år siden.

Fiberselskaberne kan kun binde kunderne i 6 måneder - og de kan ikke tvinge folk til at købe fiber de kan bare håbe og vente.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 1
#137 John Strand

Kære Michael

Du har ret i at folk ikke gider betale 20.000 for at få fiber - men hvem skal så betale dem - skal fiberselskabet og hvilken garanti har de for at få deres investering hjem.

Der er en årsag til at fiberselskaberne har investeret over 9 miliarder kroner svarende til 46.000 kroner pr. kunde og der er en årsag til at de har tabt over 3 milliarder kroner.

Det er simpel økomomi - kunderne gider ikke betale det for fiber som det koster at producere - det er billigere at producere trådløse løsninger og det betyder at dem der sælger trådløse løsninger har en konkurrencefordel som de vil bruge til at få kunder.

Hvorfor tror du at Midt Vest Bredbånd gik konkurs.....

Hilsen

JOhn Strand

 • 0
 • 1
#138 John Strand

Kære Michael

Så du menner at man skal lægge fiber ind i samtlige huse og tvinge samtlige danskere til at kæbe fiber og så tvinge folk til at droppe kabelTV, DSL og mobilebredbåndsløsninger.

Undskyld er du småt begavet eller naiv - hvis det er fiber til samtlige husstande der skal til for at få økomomi i fiber hvordan skal det genemføres i praksis.

Vil du tvangslukke samtlige teleselskaber der konkurrere med det fibernet du elsker - tvinge kunderne til at bruge fiber for det er den eneste måde man kan få økomomi i den verden.

Tjuhej hvor det går - rul dig en joint og kom tilbage når du har lært lidt om telemarkedet i Danmark.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 2
#139 Michael Lykke

LTE er i sin barndom - det er et rigtig nyt produkt. Kan du fortælle mig hvad man kunne med mobiltbredbånd for fem år siden og hvad man kan idag og hvad man kan om 10 år...

Mellem os to så kommer LTE til at sparke så meget røv - omkostningen til at rulle det ud er marginal pr. kunnde - når man laver LTE så kan mange kunder deles om at betale anlægsinvesteringen. Når man ruller fiber ud så er der kun den enkelte kunde til at betale for at forrente den enkelte fiber.

Nej, jeg kan ikke spå og det kan du heller ikke så derfor må vi forholde os til fakta som tingene ser ud pt. og ikke forestillinger om eventyr der MÅSKE sker om 10 år. I øvrigt har vi ikke 10 år at vente på en hurtigere infrastruktur.

LTE kommer aldrig i nærheden af fiber hastighederne, det har alle erkendt inklusiv teleselskaberne - Det er bare ikke gået op for dig endnu. Ligeledes ved alle også at LTE er et overgangsprodukt indtil rigtige 4G forbindelser kommer. Så du bliver nok skuffet når vi om få år allerede er på vej mod en ny type net som så igen skal udrulles til en enorm investering.

Men du glemmer jo også lige det faktum at LTE også er en delt ressource og derfor kan der håndteres MEGET MEGET få kunder pr. mast før at det sænker hastigheden - Det betyder at der skal opsættes langt flere master hvis man vil undgå dette. Og dertil kommer at du fortsat ikke kan tilbyde en tiendedel af hvad fiber kan - Slaget er tabt på forhånd.

Men nu er det ikke kun energiselskaberne som har gravet fiber ned. TDC har allerede gravet fiber ned i store dele af landet, men vælger ikke at tilbyde produktet. Fx ved jeg at der er fiber i teleskabet lige nede foran mit vindue - Dvs. der skal løftes 2 fliser og trækkes et kabel på ca. 2 meter og så kunne hele opgangen have fiber... Men vi får ikke mulighed for at købe produktet, ergo får vi heller ikke mulighed for at være med til at dække omkostningerne på noget der allerede er gravet ned! Og husk på at i byerne kan et kabel til én bygning hurtigt betyde 8-10 kunder i modsætning til enkelte huse udenfor byerne. Det er vel af samme årsag at man fokuserede på de største byer i sin tid da man startede med at tilbyde ADSL - Fordi befolksningstætheden har stor betydning for hurtigt at skabe et solidt kundegrundlag med den mindste investering.

 • 0
 • 0
#140 Michael Lykke

Du har ret i at folk ikke gider betale 20.000 for at få fiber - men hvem skal så betale dem - skal fiberselskabet og hvilken garanti har de for at få deres investering hjem.

For det første så er den regning kunden modtager ikke det samme som den relle omkostning til gravearbejdet. Omkostningen til at grave 5 meter fra en boks ind til bygningen er ikke 20.000 kr - Så er der i hvertfald nogle personer der har lønninger på højde med bankdirektører. Hvis selskaberne kan se det som en langtidsinvestering så skulle det ikke være et voldsomt problem at tjene den investering ind med de priser du nævner. Dertil må man ikke glemme at den øgede kapacitet giver mulighed for at tilbyde en række nye produkter og langt flere virksomheder ville vælge at købe en fiberforbindelse fordi den pludselig ikke er forbundet med voldsomme omkostninger til installation - Omkostinger som idag kan beløbe sig på flere hundrede tusinde kroner hvis du får et tilbud som virksomhed.

Undskyld er du småt begavet eller naiv - hvis det er fiber til samtlige husstande der skal til for at få økomomi i fiber hvordan skal det genemføres i praksis.

Vil du tvangslukke samtlige teleselskaber der konkurrere med det fibernet du elsker - tvinge kunderne til at bruge fiber for det er den eneste måde man kan få økomomi i den verden.

Tjuhej hvor det går - rul dig en joint og kom tilbage når du har lært lidt om telemarkedet i Danmark.

Here we go again - Så kommer alt dit personfnidder - Du kan virkelig ikke tåle modstanden hva. Det er da lidt trist fra en såkaldt ekspert at du ikke kan modargumentere mod et eneste af de argumenter jeg kommer med. Der er godt nok ikke meget ekspert over dig og din yderst begrænsede viden :)

I øvrigt har du stadigvæk ikke forstået at jeg er ligeglad med om det hedder fiber, LTE, ADSL, VDSL eller noget helt andet - Det handler om at vi skal have en infrastruktur der kan møde de behov vi har allerede idag men også de behov vi har om ti år så vi kan følge med og lige pt. findes der ingen alternativer der overhovedet kommer tæt på fiber. Den dag hvor LTE kan tilbyde de samme hastigheder og ikke er en delt forbindelse og ligeledes er stabil og uden grænser, så skal jeg være den første til at købe produktet.

 • 0
 • 0
#142 John Strand

Kære Michael

Din indsigt i hvad det koster at lave fibernet er grotesk - på den anden side så burde du tilbyde fiberselsaberne at hjælpe dem med at rulle fibber ud for du må kunne spare dem for en masse penge.

Med hensyn til artiklen hvor Torben Rune gør sig klog på teleområdet der kan jeg blot sige at jeg IGEN ikke er enig med manden - det var ham der tilbage i 2005 sagde at elselskabernes investering i fiber var en kanon god forretning - det rejste han rundt og fortalte dem mod betaling.

Også den ganhg var jeg ikke enig med ham og det viste sig også den gang at han tog fejl og jeg fik ret. Manden er god til at fortælle virksomheder hvordan de kan spare penge på telefonregningerne men det der med teleøkomomi hhar han ikke så meget styr på.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 2
#143 Erik Trolle

Michael, du kan godt opgive for John bruger alle de sædvanlige knep og retorik for at lægge røgslør ud.

I alle hans store tal om fiber fortæller han ikke os at hovedparten af alt det fiber der bliver nedgravet er ved samgravning med elkabler. Her er lovmæssig bestem at fiber skal dække 40% af prisen. Så han regnestykker er helt forkerte hvis man taler i rigtige penge. For gravearbejdet har elselskaberne i forvejen, og deres forrentning af kabelnedgravning har de i forvejen. Det er bestemt ved lov efter stormen i 1999, at elkablerne skal nedgraves.

Prisen på fibernettet som blev solgt til TDC fra Dong havde staten aldrig tilladt, hvis det var de reelle priser. Og hvis du ser på Midt Vest Bredbånd fik elselskaberne lov til at købe netværket tilbage af boet til en meget lav pris nemlig den reelle kostpris af nettet, det var nogen der brokkede sig kort, men det uddøde hurtigt, da det gik op for dem at prisen ikke var urealistisk. Der er ingen tvivl om at MVB var et utroligt dårligt drevet selskab, af inkompetente folk, men noget af deres store tab var pustet op at nedgravning af el-kabel omkostninger.

John bruger hele tiden de store tal i sine beregninger, så man kan bare spørge ham hvilke omkostninger elselskaberne havde haft, hvis de ikke lagde fiber. Den ville være under kr. 40 pr. meter fiber. TDC og andre selskaber graver enormt meget fiber ned til mobil og erhverv, men de graver ned til fuld pris modsat elselskaberne, men deres priser hører vi aldrig om. Og TDC løsning med at grave fiber tæt ved brugeren og sætte mini DSLAM op i skabe og kobber det sidste stykke koster dem dyre end elselskabernes fiber. Men hvis de kan få en forretning ud af det så kan el branchen også.

John ved godt dette her, men vælger at tie det ihjel, når han tordner mod dem der konkurrerer hans elskede telebranche.

Det er umuligt at tale realiteter med den mand, for han har kun et formål og det er at fremme mobil telefoni og netværk. Du kan skrive nok så meget om teknik, men han svarer aldrig. Det længste han strækker til at sige er "at fiber er også en god teknologi". Du kan skrive stolper op og stolper ned om kvaliteter og mangler med teknologier, men det er ham ligegyldig. For det der gælder er at indtægterne kommer i de rigtige lommer. Hvis man nu fortæller ham at Japan og Syd Korea der har høj fiber udbredelse, der har man en GEMMENSNIT download på over 25GB om måneden og det er kraftig stigende. Det vil kvæle et LTE netværk, men du vil få en gang snik snak fra John. Når du fortæller hvad der sker Australien og New Zealand, så springer han det over, du får aldrig et svar. Måske svarer han at det aldrig bliver økonomisk rentabel. Begynder du at fortælle succes historier steder hvor man har valgt at trække fiber i USA(f.ex. Chattanooga) og flere steder her i Sverige hvor jeg bor, tier han det og svarer aldrig. Så aflede affekter overser han totalt.

http://gigaom.com/broadband/how-fiber-broadband-changes-a-city/

Jeg håber altid at jeg kan få noget fornuftig ud af ham, men har indset at det er umuligt. Du kan bare læse din argumentation, han svare aldrig på dine indlæg og undgår at gå ind i fakta, men svarer med historik og fra statistikker. Han taler aldrig fremtid - kun nutid og fortid. Du burde også stoppe, for du opnår aldrig noget, lige som jeg. Alt andet er spild af tid.

Personlig bruger jeg i mit netværk ca 70GB om måneden og det er alt mulig fra backup til streaming af video podcast og almindelig browsning. Jeg laver også noget dataopsamling, men det er jo ikke det som fylder. Så er der VOIP og internet radio.

Så LTE med de data begrænsninger ville være fuldstændig ubrugelig for mig.

Jeg ved godt jeg endnu engang prøvede at få en fornuftig kommunikation med John Strand, men han formål er at forvirre og skjule sandheden og hævde ham selv med at få meget omtale. Hvem der bruger ham til at lægge røgslør ved jeg ikke men dit bud om det er Telia er ikke usandsynlig.

Du vil se at John skriver, at jeg ikke forstår noget, og det er usandheder og gætterier. Han og kun han der kender branchen osv...osv..osv....

/Erik

 • 6
 • 0
#144 Michael Lykke

@Erik - Jeg er helt enig med dig, men det vidste jeg godt da jeg gik ind i diskutionen. Det er langt fra første gang jeg løbet cirkler omkring ham hvor han ikke kan følge med. Idéen var primært bare at modbevise hans fejlagtige reklame-påstande og at udstille hvor gennemsyret inkompetent og perfid han er.

Man må undre sig over at der er nogen, med respekt for sig selv, der gider hyre ham - Han kan jo ikke engang rådgive sig selv om han så fik et kort og et kursus til at hjælpe ham.

 • 4
 • 0
#145 John Strand

Kære Erik

Nu vrøvler du igen og kommer med en masse postulater som du har gættet dig til uden at du har sat sig ind i tingene. Lad mig korrigere nogle af dine mange fejl i dit lange indlæg:

 1. De tal jeg kommer med er baseret på fiberselskabernes egne regnskaber - de har rapporteret investeringer for over 9 milliarder kroner og tab på omkring 3 milliarder kroner - mener du at mine tal ikke holder?

 2. Dine beregninger hvad det koster er langt ude i skoven, hvis du kan skaffe selskaberne fiber i jorden til de priser så kan du blive en meget rig mand meget hurtig og jeg skal gerne skaffe dig kontakterne til kunderne

 3. Prisen TDC gav for Dongs fiber var baseret på det som TDC bød og de var den aktør der bød den højeste pris - staten kunne den gang kun have forhindret salget til TDC hvis Dongs fibernet omsatte for over 300 millioner kroner eller hvis Dongs ejere valgte ikke at sælge den forretning de tabte en milliard kroner på.

 4. Din påstand om at elselskaberne købte fiberen ud af Midt Vest bredbånds konkursbo er noget sluder - de købte det ud af MVB lidt over et år før at MVB gik konkurs.Også på dette punkt kommer du med nogle påstande som der ikke er belæg for.

5 Din påstand om at TDC har lige så svært ved at få en business ud af deres fibersatsning som fiberselskaberne er også noget sluder. Igen her har du ikke sat dig ind i tingene, de sidste graveomkosrtninger er dyre og man har ingen garanti for at den enkelte kunde er kunde i mere end 6 måneder. Desuden har TDC kunder og cashflow som kan betale for deres investeringer og det gør at de ikke har det samme problem med at få kunder som fiberselskaberne har. Meget enkelt så skal fiberselskaberne ud og kæbe nye kunder TDC skal migrere eksisterende kunder og omsætning og det gør de hver dag.

 1. Du kan ikke sammentligne Korea og Japan med Danmark - de bor i kaninbure og i meget tætbefolkede områder det gørt det billigt at lægge fiber ind til mange og så graver de ikke fiberen ned i jorden som vi gør det gør det også billigere. Formoder ikke at du har været der over ohg at du heller ikke har studeret de markeder - det har jeg og mine folk mange gange.

 2. I Australienn er der nogle der har en ambition om at lave et nationalt fibernet men de har ikke skillingerne til det og man diskutere hvormeget og hvem der skal finansiiere det -det er stadig en drøm uden økonomi.

Jeg kunne nemt fortsætte - dit faglige niveau er sku ikke så højt her til morgen og du gør dig klog på ting du ikke har sat dig ind i samtiddig med at du kommer med en masse påstande der er dokumenterbart løgn.

Kom tilbage i debatten når du ved noget om det du skriver - i næsten samtlige dine punkter er der faktuelle fejl.

Flot Erik, rigtig flot...

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 3
#147 John Strand

Kære Erik

Måske skulle du bruge lidt tid på at sæte dig ind i hvordan Midt Vest bredbånd faldt fra hinanden. Inden de gik i betalingsstandsning ca. et år før købe elselskaberne bag MVB deres respektive fibernet ud.

Med hensyn til investeringerne i fiber så kan du bnla læse om dem her: http://epn.dk/teknologi2/computer/article2632027.ece

Du fare rundt som en blind høne på en mortor vej og leder efter dokumentation der kan understøtte din religion. Problemet er at din begrænsede indsigt gør at du skriver en masse der er noget sludder.

Jeg fastholder det der står i de 7 punkter - Det er og bliver ikke min skyld at det går så dårligt i fiberbranchen det skyldes at hundretusindvis af husstande har sagt nej tak når fibermanden har banket på.

Fiberudbyderne er klassens grimme pige...

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 2
#148 Erik Trolle

Hvad sagde jeg, jeg har ikke forstået noget og er fuld af sludder.

Fakta er at jeg kender til flere fiber installationer her i Sverige på andelsbasis og de kører over 30år og der rigtig god økonomi i projekterne. Jeg har ikke nogen beskrivelse af det projekt jeg kender bedst, men jeg en beskrivelse af hvad man har gjort på Gotland:

http://www.idg.se/2.1085/1.401984/gravmaskinernas-glada-dagar-pa-gotland

Læs det og vurder hvor meget John fylder jer med sh...

Hvis man skal se på Danmark er et godt eksempel Tranum i Nord Jylland der siger hellere "Forkants Danmark end Udkants Danmark" Der var en artikel i Politiken om projektet den 11/12 2011

Prøv at sammenlign alle Johns manipulationer om det vi efter hans mening ikke forstår.

 • 4
 • 0
#149 John Strand

Kære Erik

Skal jeg forstå dit indlæg således at fiberselskaberne har succes i Danmark og at de rødetal der er i deres regnskaber er trykfejl.

Mener du at ejerne af MVB købte fiberen ud af konkursbøet eller kæbte de det ud af selskabet et år før det gik konkurs.

Mener du at der er andre en ejerne der kunne have bremset for TDC´s køb af DONG.

Jeg kunnenemt smide fire punter på som er fjel jeg har påpeget men som du ikke vil forholde dig til.

Hvis fiber var så fantasrtisk som du påstår så burde kunder stå i kø for t købe det - fakta er at langt de fleste siger "NEJ TAK" og dem der køber betaler mindre en man har budgetteret.

Fiber er klassens rgrimme pige og du er så sur over at der er så få der kan se det lys du har forelsket sig i.

Jeg manipulere ikke jeg smider bare fakta på bordet - Dong blev solgt med milliard tab, MVB gik konkurs og de øbvrige har tabt flere milliarder kroner.

Kan du stave til "FIASKO" - katastrofe, tja hvad skal jeg sige ud over at tallene taler deres eget sprog.

Med lidt humor så kan man sige at klassens grimme pige også er småt begavet - det viser den måde elsellskaberne driver fiber på med al tydelighed.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 5
#150 John Strand

Kære Erik

Kan du have engod jul - håber ikke at din julemad bliver lige så fiberrig som dine indlæg i debatten.

Mange nisse hilsner

John Strand

PS: Der sker sjove ting på Bornholm... :-)

 • 0
 • 5
#151 Erik Trolle

Kære John, Du kan blive ved med at skrive stolper op og stolper ned, men fakta er at deres regnskab er lavet over stats bestemte fordelingstal. Du får mig aldrig til at anerkende bedløb i et regnskab er reelle. Og når regne på de mange forbi gravede som reelt er nedgravet med el-kabler.

Læs gennemgang af Gotland projektet og se hvad deres gennemsnit er ved ikke samgravning så kan se hvor du og andre stikker folk blår i øjnene.

Hilsen

Erik

 • 4
 • 0
#152 Michael Lykke

Du fare rundt som en blind høne på en mortor vej og leder efter dokumentation der kan understøtte din religion.

Den beskrivelse passer jo meget godt på dit forsøg på at pushe Telia's meget begrænsede LTE produkt. Hvor meget er det Telia betaler dig i den her måned for at være deres lakaj?

Du har endnu ikke dokumenteret eller modargumenteret for én eneste påstand i den her tråd - Til gengæld vil du gerne manipulere med tal, snakke uden om og direkte sidde og svine folk til som en 8 årig.

John, faktum er jo at du har en IQ på 3 og der skal 7 til for ikke at skide på gulvet. Du er branchens joke og ingen af de ting du siger bliver bakket op af fakta. Telebranchen selv erkender at LTE på ingen måde er løsningen på problemet.

 • 3
 • 0
#153 Jens Lund

Jfr. Christian Nobel tidligere i denne debat: "Herudover har manden (John Strand) et firma det de sidste 2 år har haft et underskud på ca. 3 kvart million hvert år"

Altså masser af røde tal i John Strands firma. Og så kan man jo gøre brug af John Strands egne ord om røde tal: "Kan du stave til "FIASKO" - katastrofe, tja hvad skal jeg sige ud over at tallene taler deres eget sprog"

 • 3
 • 0
#154 Michael Lykke

Hvis fiber var så fantasrtisk som du påstår så burde kunder stå i kø for t købe det - fakta er at langt de fleste siger "NEJ TAK" og dem der køber betaler mindre en man har budgetteret.

Fakta er at produktet ikke tilbydes i størstedelen af landet og fakta er at produktet er behæftet med en voldsom installation afgift som gør at folk siger nej. Måske du skulle tage og kigge på ÅRSAGEN men det er formentligt udover din mentale kapacitet.

 • 2
 • 0
#155 Flemming Riis

men selvom man bor på en vej i nordsjælland hvor der ifgl deres database er gravet fiber ned , vil tdc ikke levere hometrio fiber , sikker fordi der er x meter for langt ned af en indkørsel eller at man har yousee i forvejen.

Men mht upload så er det meste alligevel muligt at lave i baggrunden så om det tager 10 eller 1 sekund at uploade et billede er i mit tilfælde ligegyldigt

 • 1
 • 0
#156 Michael Lykke

@Flemming - Du belyser jo fint problematikken. Selv om fiberen findes lige uden for døren så kan man fortsat ikke få produktet og det er jo DERFOR at der ikke er de kunder der burde være.

Hvad angår upload så har det nok ikke den store betydning hvis man sender en enkelt billede pr. mail, men nu er der mange andre situationer hvor det har betydning og upload rent faktisk betyder en hel del. Ikke mindst i brugen af de mange cloud services der findes idag - Fx. online backup m.m. Men også i relation til arbejde har det stor betydning om man skal bruge en time på at uploade en størrer fil til en server eller det kunne gøres på 2-5 minutter.

 • 0
 • 0
#158 John Strand

Kære Erik, Michael og Jens

Meget kan man sige om klassens grimme pige men at I alle kømper om hendes gunst må da være en god nyhed for hende som over 400.000 har sagt nej til.

Til Jens, du er sikker en sød man men du tager så meget fejl for du var vist heller ikke indblik, oversigt og fprståelse for min butikker - på den anden side din indsigt i televerden viser vel hvilken forretningsmæssig forståelse du har.

Kan i ikke have en rigtig dejlig jul, om få dage slutter året og endu en gang vil de fiberselskaber som har investeret 9,3 milliarder kroner komme ud med massive tab. Det er sku tankevækkende at de har gravet forbi over 600.000 husstande og 2/3 siger "Fiber - Nej Tak"

Til Michael - Ja du har ret i at fiber er dyrt men hvis kunderne ikke skal betale hvad det koster hvem skal så betale - det koster kassen at grave fiber ned, der er få der vil købe det og den pris man kan få kan ikke forrente de investeringer der bliver lavet.

Til Erik - er det ikke dejligt at gå på juleferie og så vide at informationen om hvad der sker på Bornholm tilfalder mig i store mængder. Idag har jeg fundet ud af Bornholms kommunes og Østkrafts påstand om at de har været i dialog med TDC omkring fiber er en løgn - De har ikke været istand til at dokumentere at der har været en dialog over for Energistyrelsen. Du er velkommen til at forsvare dem på Bornholm der laver lukkede net med vennerne uden at lave et udbud og som gør det for skatteydernes penge.

Jeg vil holde jul, så vil jeg glæde mig til det nye år som nok starter med at jeg afsløre en masse svindel der har med tele at gøre, svindel som nok vil ryde nogle forsider og skabe en del politisk debat.

Måske skulle i tre fyre finde en måde at dele klassens grimme pige på - kan se at der er temmelig mange der har sagt nej tak til hende.

God jul

John Strand

 • 0
 • 4
#159 Karsten Bolding

Det er måske på tide at os der er så heldige at vi faktisk har fiber kommer på banen. Jeg har haft det i 6-7 år da Baaring på vst Fyn blev valgt som testområde af EnergiFyn. Den største fordel ved fiber er at man ikke bemærker at man har det - man oplever ingen begrænsninger. Mht. til oppetid er den uovertruffen - min router er stået af engang ellers har der været 100% oppetid siden dag 1. På indholdssiden har alt ikke været lige rosentrødt og Dansk Bredbånd fylder ikke meget i min aftenbøn. Waoo har stadig en konstruktion som jeg ikke forstår - hvor skal man bo i DK for at få TV3+ hos dem?

Men summa-summarum - hardwaren viker upåklageligt - og ligeså internettet.

Hvorvidt EnergiFyn - og de andre selskaber - kan få en forretning ud af det ved jeg ikke - men jeg håber. På indholdssiden havde de de forkerte legekammerater i begyndelsen men det er de vidst på vej til at ændre.

Karsten

 • 4
 • 0
#162 Michael Lykke

Interessant artikel og flot gået af Stockhom at nå sit mål 8 år før tiden. Hvis vi nogensinde får sat de samme mål i Danmark så plejer dte jo at betyde vi når målet 8 år EFTER deadline.

Men stockholm har jo bevist at det sagtens kan lade sig gøre - Måske skulle man bare overveje at flytte :)

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere