Danskerne mobilsnakker videre i bilen

Næsten 6000 har fået en bøde, fordi de snakker løs i mobiltelefonen, selv om de burde koncentrere sig om at køre bil.

I årets første tre måneder er 5.850 trafikanter idømt bøde for at bruge håndholdt mobiltelefon, mens de kørte bil.

Holder statistikken, vil der være tale om en stigning i antallet af sigtelser i forhold til sidste år, hvor godt 19.000 trafikanter blev sigtet. Det fremgår af en ny statistik, som Rigspolitiet netop har offentliggjort.

Rigspolitiets statistik viser, at de 25 ? 45-årige udgør to tredjedele af de sigtede personer.

I hele 2007 blev i alt 19.059 sigtet for at overtræde færdselslovens paragraf 55a om forbud mod brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Det er ikke kun bilister, der ikke må tale i den håndholdte mobil, mens de kører. Paragraf 55a tale helt generelt om førere af køretøjer, hvilket betyder, at også førere af blandt andet motorcykler, knallerter og cykler kan idømmes en bøde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Claus Nedergaard Jacobsen

Helt enig i det forkastelige i at koncentrere sig om andet end at køre bilen, men det er ikke den hånd, du bruger til telefonen, der er problemet. Det er, hvor du har din opmærksomhed, akkurat sådan som denne artikel så præcist udtrykker det. Om du taler i telefon, lytter til P1 eller involverer dig i en dyb samtale med din medpassager kommer efter min mening ud på det samme. Hvorfor er der så stor fokus på mobiltelefonen og så lidt på det andet? Fordi det ikke lader sig udtrykke enkelt og ikke kan bevises i en retssag?

Mvh. Claus

  • 0
  • 0
#2 Esben Damgaard

Tror det handler om at når man snakker i telefon, bliver man mere nød til at leve sig ind i et andet "3d-univers". Det går meget nemmere når man snakker med andre personer i bilen, der er ikke det andet "rum". Jeg synes dog også det burde være ulovligt at spille alt for høj musik i bilen, for der kommer man også nemt til at leve sig ind i et andet rum.

  • 0
  • 0
#4 Brian Aagesen

Det der er det store problem ved mobil snak, er at uden håndfri betjening, kan førren af bilen nu sammenlignes med en person der, har mistet den ene arm, og der findes en lov om hvordan bilen skal være udstyret når man kun kan betjene billen med en arm.

Koncentrations problemet kan diskuteres, herfra og til evig heden, da vi menesker har forskellige koncentrations punkter, nogle kan bedst koncentrere sig når der ikke er noget der foregår rundt om dem når de sidder i bilen(radio og mobil slukket), andre har mere fokuseret koncentration, når musikken brager løs i bilen(hvilket er forbudt, hvis lydniveauet, er højre end at man kan høre et udryknings køretøj på 200m afstand), nogle har brug for at der foregår et eller andet om dem, for at de ikke glider ind i deres egne tanker, og derved bliver fjern fra trafikken.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere