Danskerne giver forsikring mod cyberangreb den kolde skulder

12. september 2022 kl. 09:20
Danskerne giver forsikring mod cyberangreb den kolde skulder
Illustration: Solar22, BigStock.
En ny undersøgelse viser, at bare 13 procent af danskerne har tegnet en forsikring mod cyberkriminalitet. »Man aner ikke, hvad man skal gøre, hvis man står i situationen,« siger privatdirektør i Topdanmark Carsten Elmose.
Artiklen er ældre end 30 dage

Få danskere har forsikret sig mod cyberkriminalitet, men blandt dem, der har tegnet en forsikring, ender op mod 41 procent
med at bruge den. Stort set alle har brug for det, siger privatdirektør i Topdanmark.

Det skriver ITWatch, der har fået lavet en undersøgelse af analysevirksomheden Wilke, og som bygger på 1013 besvarelser.

Læs også: Forsikringsselskaber har undervurderet cybertruslen: Ransomware får priserne til at stige

Ifølge undersøgelsen har 13 procent har tegnet en forsikring mod forskellige former for cyberkriminalitet heriblandt identitetstyveri, uønsket deling af billeder og hacking.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Carsten Elmose, der er privatdirektør i Topdanmark, vurderer at der er et stort potentiale i cyberforsikringer til private.

»Mange har brug for hjælp til at få hjælp. For man aner ikke, hvad man skal gøre, hvis man står i situationen. Vi skal selv blive bedre til at italesætte hvad produktet kan, men i og med at der er en ubehagelig vækst i cyberkriminaliteten, er der også et stigende behov for en cyberforsikring,« siger Carsten Elmose han til ITWatch.

Læs også: Ransomwareangreb rammer USA's andet største skoledistrikt

Omkring 157.000 danskere blev ofre for it-kriminalitet i 2021, fremgår det af undersøgelsen 'Udsathed for vold og andre former for kriminalitet' fra Justitsministeriet.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger