Danskerne bliver overvåget flere gange i minuttet

Overvågning af danskerne er eksploderet de sidste år. Nu vil både Venstre, Enhedslisten, SF og Radikale Venstre afskaffe sessionslogningen.

Den gennemsnitlige dansker får sit internetforbrug på både pc og smartphone registreret mere end én gang i minuttet. Det skriver Dagbladet Information.

Regnet om i årlige registreringer bliver det til 3,5 billioner registreringer. Det er en firedobling af overvågningen i Danmark på bare ét år, viser tal fra Teleindustrien.

Det store omfang af overvågning fører dog ikke til bedre efterforskning for hverken politiet eller PET. En rapport fra Justitsministeriet fra 2012 afslører nemlig, at overvågning af danskernes internetforbrug er stort ubrugeligt for politiet og PET.

»De regler, der er om logning af internettrafik, har medført en eksplosionsagtig vækst i antallet af registreringer, som teleselskaberne skal opbevare. Det betyder en ret indgående overvågning af vores kunder, som ikke har haft nogen værdi for politiets efterforskning. Det er mildest talt ikke proportionalt,« siger Jakob Willer, der er direktør i Teleindustrien, til Information.

Justitsministeriet har nu oplyst Dagbladet Information, at man vil fremsætte et lovforslag om revision af loven senest til næste folketingssamling.

Både SF og Radikale Venstre er nu åbne for helt at afskaffe sessionslogningen.

»At det er eksploderet så meget, det kommer bag på mig. Det er et vink med en vognstang om, at vi skal se på, om vi ikke kan begrænse det mere,« siger retsordfører Jeppe Mikkelsen (R) til avisen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Jan Juul Mortensen

Viser dette ikke sammen med loven om cookies, at lovmæssige beslutninger tages på et alt for spinkelt grundlag.

Begge dele har kostet rigtigt mange penge, og på ingen måde opnået et resultat, der retfærdiggør brugen af disse ressourcer.

Politikkerne bør virkelig tage grundlaget op til revision, samt overveje om beslutningsprocessen ikke bør ændres.

 • 14
 • 0
#4 Mikael Ibsen

skyldes utvivlsomt, at opgaven politisk og lovgivningsmæssig bliver kompliceret i forhold til vore samarbejdspartnere på det blå brillemarked.

Og hvis noget er kompliceret og besværligt at lave om på - og andre i øvrigt har fornøjelse og omkostningerne med det daglige slæb, hvorfor i alverden skulle man så ulejlige sig med et større revisionsarbejde ?

Jeg ved ikke hvorfor ordet "luddoven" hele tiden kører rundt i baghovedet på mig - det er meget distraherende og sikket helt forkert- så nu vil jeg koncentrere mig stærkt om at få det væk.

 • 3
 • 0
#6 Deleted User

Tænk hvis vi alle, begyndte at sende og modtage alt muligt ligegyldigt bras fra internettet, når maskinen går på pauseskærm. Streame DR tv på alle kanaler, seede torrents, høre netradio, afspil netflix og alt muligt andet. Så må der komme så meget logningsdata at nogle til sidst må kunne se at det er meningsløst.

 • 4
 • 0
#7 Poul Pedersen

at nogle til sidst må kunne se at det er meningsløst.

Det er allerede rigeligt meningsløst og tåbeligt, men du får ikke en politiker til at indrømme at man kvajede sig terrorens hellige navn. På trods af alle eksperters advarsler om at det ingen mening gav at logge sessiondata "engang imellem". De vil så gerne være NSA som kigger alt igennem, men har hverken råd eller evner til den slags.

 • 4
 • 0
#8 Per Hansen

Det har været vanvid lige fra starten. Hvordan kan den danske befolkning være så dumme, at de stemmer på partier, hvis politikere beslutter den slags ting? Jeg begriber det ikke.

 • 2
 • 1
#9 Kristian Christensen

Måske fordi at tit så stemmer alle partierne for et forslag og så kan det være ligemeget. Eller også er de eneste partier der stemmer imod den slags vanvittige ting samtidigt et parti der stemmer FOR en masse andre vanvittige og vigtigere ting. Det er ikke muligt at få et parti til at udtrykke de holdninger som vælgerne har. Du får bare et parti og så er det bare om du er enig i flere ting med dem end du er uenig i.

 • 1
 • 0
#10 Kristian Christensen

Måske fordi at tit så stemmer alle partierne for et forslag og så kan det være ligemeget. Eller også er de eneste partier der stemmer imod den slags vanvittige ting samtidigt et parti der stemmer FOR en masse andre vanvittige og vigtigere ting. Det er ikke muligt at få et parti til at udtrykke de holdninger som vælgerne har. Du får bare et parti og så er det bare om du er enig i flere ting med dem end du er uenig i.

 • 0
 • 0
#11 Richard Foersom

@William Rasmussen Endnu bedre hvis du fra din computer kan streame tilfældige data sporadisk iblandet nøgleord så som: NSA, CIA, Bush, PNAC, Irak, shock and awe, Guantanamo Bay, Obama, drone, trykkoger, Snowden og flere du selv kan komme i tanke om.

NSAs computere kan så bruge alle deres CPU MIPS på at forsøge at finde koden til at dekryptere dine tilfældige data og de vil bruge mest mulig harddisk-plads da tilfælde data næsten ikke kan komprimeres.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere