Danskeres personoplysninger sælges på nettet for 98 kroner

Den illegale web-børs AlphaBay sælger pakker med personoplysninger for under 100 kroner. Det enorme udbud har presset prisen i bund.

Den illegale markedsplads AlphaBay sælger tusindvis af personoplysninger. Flere sælgere reklamerer specifikt med danske identiteter.

Det skriver Politiken.

Læs også: Forsker-framework har crawlet darknet i 2 år: fandt crowdfunding til mord på prominente

AlphaBay ligger i den såkaldte darknet, og kan ifølge avisen kun tilgås gennem Tor-browseren. Her lykkedes det Politiken at indkøbe to danskeres personoplysninger for 98 kroner stykket. Købet inkluderer informationer som navn, adresse, telefonnummer, kodeord til en række hjemmesider, dankortoplysninger og IP-adresse.

Læs også: To regeringsagenter anholdt for BitCoin-bedrageri i Silk Road-sag

Ingen af de berørte personer ved, hvordan deres oplysninger er havnet til salg på netbørsen. Men det er typisk ikke borgerens skyld, at personoplysninger havner på de virtuelle tilbudshylder, understreger eksperter. De fleste oplysninger er stjålet fra diverse netbutikker af hackere.

I 2014 alene vurderedes 34.000 at være udsat for misbrug med personoplysninger, mens omkring 75.000 har fået misbrugt betalingsoplysninger. Det er dog uvidst, hvor meget der handles gennem online markedspladser som AlphaBay.

Læs også: Frankrig overvejer at forbyde TOR og gratis WiFi

Hos Europol anerkender man, at forbryderne har et forspring.

»Den kriminelle kan operere på det mørke internet på måder, som gør det ekstremt svært, og i nogle tilfælde umuligt, for politiet at finde ud af, hvem han eller hun er. Det er enormt udfordrende, og vores succesrate er ikke høj. Vi har nogle værktøjer og arbejdsteknikker, men det er stadig ekstremt svært,« siger Europols direktør, Robert Wainwright, til Politiken.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Michael Jensen

Hvornår er det personoplysninger? Navn og adresse? - Det står gratis på krak.dk.

Her er det også kreditkortoplysninger. De er sikkert lidt penge værd.
Og IP-adresse? Hvad i alverden skal man med den? Er den nu personlig?

En del forsikringsselskaber sælger forsikringer mod identitetstyveri nu. Er dette her identitetstyveri? Hjælper sådan en forsikring egentlig her? - Får man tilsendt en kuvert med en ny identitet, hvis den gamle er blevet stjålet?

Hvad koster et pas og et sygesikringsbevis på teh dark interwebs i dag? Det er vel mere brugbart end et kreditkort, i nogle kredse?

Okay, det var bare en masse spørgsmål, men hele emnet er også lidt diffust :-)

Peter Christiansen

Ved personoplysninger menes der data der kan bruges ifbdm. identitetstyveri, dvs. ssn navn adresse, utility bills etc., man kan også bestille baggrundschecks dog for det meste kun i USA.

Du kan få et dansk pas for $3000,
IP Adresse kan bruges hvis man skal bestille et DDoS angreb mod personen.
Der er pt. ingen danske sygesikringsbeviser til salg. Men f.eks et fransk,italiensk,hollandsk nationalt id koster omkring $385 stykket.

Der er kørekort for forskellige lande, f.eks fra UK til $385, danmark til $215.

Kreditkort oplysninger koster omkring $8 pr styk og skulle være checket
at de virker før salg.

Om forsikring mod identitetstyveri "virker", skal jeg lade være usagt.

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017