Danskere var et mulehår fra at vinde 125.000 kroner i Android-dyst

De danske udviklere af Android-applikationen Gigbox blev nummer fire ud af 20 kombattanter i Lifestyle-kategorien i Googles Android-konkurrence. Dermed var der ikke langt til en tredjeplads og en præmie på 25.000 dollar.

Den danskudviklede koncert-applikation til Android-telefoner, Gigbox, var kun få stemmer fra at klemme sig ind på medaljeskamlen i Googles Android Developer Challenge 2.

Gigbox var med i opløbet blandt 200 finalister, men endte som nummer fire i kategorien Lifestyle.

Konkurrencen blev afsluttet i går aftes, og det udløste pengepræmier for flere millioner danske kroner til de heldige udviklere, der har skrevet de bedste applikationer til Googles mobile styresystem, Android.

Dermed blev det 'lige ved og næsten' for de tre danske udviklere bag Gigbox, hvad tredjepladsen og den tilhørende præmiesum på 25.000 dollar ? eller knap 125.000 kroner - angår.

»Det var selvfølgelig rart, at vi kom med blandt toppen af applikationer, men det er alligevel surt at være så tæt på, og så alligevel ikke nå med på vinderlisten,« siger Klaus Kartou.

Klaus Kartou er specialestuderende ved datalogistudiet på Københavns Universitet og har udviklet Gigbox-applikationen sammen med en anden datalogistuderende, Thomas Jørgensen, og den CBS-studerende Martin Leblanc Eigtved.

Med Gigbox kan brugeren blandt andet hente oplysninger om koncerter ned på mobilen ud fra lokalitet og band eller spillested.

De tre Gigbox-udviklere fik besked om den endelige afgørelse i Google-konkurrencen ved 23-tiden i går aftes. Klaus Kartou vurderer ikke, at fjerdepladsen i konkurrencen i sig selv giver Gigbox-applikationen noget nævneværdigt skub fremad.

»Vi optræder på listen i livsstilskategorien, men jeg tvivler på, at ret mange har set den, og at det får megen betydning for os. Men vi har fået meget opmærksomhed herhjemme, og det er i sig selv en stor ting,« siger Klaus Kartou.

Han fortæller, at trekløveret nu vil koncentrere sig om specialeskrivningen, og på lidt længere sigt om at udvide og forbedre Gigbox og fortsætte med at skrive nye applikationer til Android-platformen.

Den samlede førsteplads og præmien på 250.000 dollar gik til applikationen Sweet Dreams, der også blev nummer ét i kategorien Lifestyle.

Se den komplette liste over vindere under fanebladet eksterne links.

Skab Danmarks bedste Android-applikation og vind en eksklusiv tur med alt betalt til verdens største mobilmesse i Barcelona. Deadline er 11. januar 2010. Læs mere på http://www.version2.dk/android

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere