Danskere udvikler international e-faktura

IT- og Telestyrelsen har sammen med danske Silverbullet lavet en komplet løsning til, hvordan fakturaer kan digitaliseres hen over grænserne i EU. Silverbullet ser stort marked for den opbyggede erfaring.

Faktua. Invoice. Számla Rechnung. Arve. Factura. Fattura. Factuur. Lasku.

Når europæerne ikke engang kan blive enige om ét sprog, hvordan kan det så lade sig gøre at udvikle en standard for digitale fakturaer på tværs af grænserne?

Den nød har it-konsulenthuset Silverbullet hjulpet IT- og Telestyrelsen med at knække, og nu er resultatet klar med navnet Peppol ? Pan-European procurement online.

»Det har været et administrativt helvede, når digitale fakturaer skulle krydse landegrænser. Vi har taget de danske dyder og erfaringer med digitalisering af den offentlige sektor som udgangspunkt og brugt et års tid på at udvikle løsningen,« forklarer direktør i Silverbullet Henrik L. Ibsen.

I Danmark hedder den tilsvarende løsning eDag, men i mange af øvrige EU-lande findes der endnu ikke en standardiseret, digital måde at klare ordre- og fakturaudveksling på.

»Sjovt nok er det de store lande, der halter bagefter. Men nu, når Peppol er gået online, har de jo nærmest fået løsningen forærende,« siger Henrik L. Ibsen videre.

Silverbullet har drevet den tekniske del af udviklingsprojektet for IT- og Telestyrelsen, der er udnævnt til 'director' på projektet. Ifølge Henrik L. Ibsen er det danske lederskab på opgaven absolut ingen tilfældighed, men skyldes, at Danmark er langt fremme med digitaliseringen af den offentlige sektor.

Peppols software-referencebibliotek blev offentliggjort den 27. februar, så nu er det op til de enkelte medlemslande at få deres digitale infrastruktur justeret, så grænsefladerne passer.

»Man kan sige, at vores job har været at lave byggeklodserne, så huset ikke vælter,« siger Henrik L. Ibsen og tilføjer, at han meget gerne vil ser den opbyggede erfaring omsat i nye ordrer.

»Vi håber på, at den viden kommer ud at arbejde i landene, så standardiseringen kan tage fart ? og vi kan få noget omsætning. Det er ingen hemmelighed, at vi ser det her som en mulighed for at bevæge os ud på det europæiske marked,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere