Danskere slog svenskere og fik bronze i 'Champions League' for Counter-Strike

26. januar 2015 kl. 17:35
Det danske Team Dignitas fik tredjepladsen i X Games i USA blandt verdens bedste Counter-Strike-hold, hvorefter alle spillerne lavede en 'Houdini'.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det var en helt særlig begivenhed for eSportsverdenen, da der dette år blev afholdt X Games i Aspen i USA.

For første gang nogensinde blev computerspil taget ind som en sportsgren i den alternative sportsbegivenhed, der blandt andet også tæller discipliner som snowboarding og motocross.

Det danske Counter-Strike-hold Team Dignitas gjorde sig positivt bemærket ved at 'vinde bronze' i en overbevisende kamp den 25. januar mod det svenske hold Fnatic, der ellers havde oddsene med sig. Sammen med medaljerne hørte 50.000 kr. - eller 10.000 kr. pr. spiller.

»Det er et flot resultat - vi vandt stilsikkert over svenskerne. Vi havde også en tæt semifinale mod det franske hold, hvor vi godt kunne have taget dem, men nogle gange er det meget små parametre, der afgør, om man vinder eller ej,« siger næstformand i eSport Danmark Niels Thornberg til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Det var især de to stjernespillere Peter ‘dupreeh’ Rasmussen og Nicolai ‘device’ Reedtz, der var med til at hive den danske sejr hjem ifølge eSport-kommentator og Counter-Strike-ekspert Niels ‘rizc’ Topp:

»Danskerne vandt på to individuelle præstationer fra device og dupreeh, hvor især dupreehs præstation var fuldstændig fantastisk og fra en helt anden verden,« siger han.

I Counter-Strike skifter begge hold til at spille som henholdsvis terrorister eller anti-terrorister på forskellige baner, hvor det blandt andet gælder om at plante eller afmontere en bombe. I konkurrencen gjaldt det om at være bedst ud af tre baner, og danskerne vandt overlegent første bane med over dobbelt så mange point som svenskerne. I anden bane spillede begge hold dog lige op, og det endte med at komme ud i nervepirrende overtid, hvor svenskerne havde mulighed for at vinde og dermed lade kampen gå videre til sidste bane.

Så langt kom det dog aldrig, blandt andet takket være Peter ‘dupreeh’ Rasmussen, der i sidste øjeblik traf et overraskende valg, som gav danskerne sejren.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Han købte meget uortodoks en auto-sniper, som man normalt ikke bruger, men som passede perfekt til runden og gjorde, at de vandt kampen,« siger Niels ‘rizc’ Topp og fortsætter:

»Han spillede, som han plejer, når han er allerbedst. Han er en meget all-round spiller - der er ikke noget, han er den bedste i verden til, men til gengæld er han supergod til alt. Det gør ham til en joker i alle situationer.«

Umiddelbart efter den flotte sejr kom alle de fem spillere fra Team Dignitas dog med en overraskende udmelding: De forlader holdet fra hjemlandet og slår pjalterne sammen med det amerikanske Team SoloMid.

Der fulgte ikke nogen nærmere forklaring på skiftet, men det kan der være en god grund til ifølge Niels Thornberg:

»Jeg tror, at de har fået et bedre tilbud med flere penge i lønningsposen, så de kan koncentrere sig endnu mere om at spille. Det er ofte grunden til, at man skifter: at man kan få en bedre deal,« siger han.

Hvor meget tjener man som Counter-Strike-spiller på det niveau?

»Det er svært at sige, for det er lidt lukket land. Mange spiller på fuld tid, men de holder lønningerne hemmelige ligesom med fodboldspillere,« siger Niels Thornberg.

Se hele kampen her:

[video:https://www.youtube.com/watch?v=sHhRcckzHPQ]

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger