Danskere får EA-certifikat som de første i Europa

Danske Sirius IT bliver de første i Europa, der kan prale med at have konsulenter med certifikat som Enterprise Arkitekter (EA) fra Carnegie Mellon-universitetet i Pittsburgh, USA.

Forretning og it skal hænge endnu bedre sammen, hvis virksomhederne skal høste gevinsterne ved indførelse af avancerede forretningssystemer. Derfor bliver flere og flere it-ansatte certificeret som it-arkitekter.

I denne uge er de første fem kandidater fra Europa blevet certificerede enterprise arkitekter (EA) fra Carnegie Mellon-universitetet i Pittsburgh, USA. De er alle fem ansat i danske Sirius IT, der har hovedsæde i Hellerup nord for København.

»Vi vil gerne vise både medarbejdere og kunder, at vi arbejder seriøst og professionelt med EA. Det er uhyre vigtigt for os at vise vores kunder, som primært er i det offentlige segment, at vi har de rigtige kompetencer på området. Og forløbet har allerede været så succesfuldt, at vi planlægger at sende vores norske og svenske selskaber gennem samme program,« siger teknologidirektør i Sirius IT Per Madsen.

Ud af boksen it-arkitektur

Selskabet er netop gennem en større launch, hvor undervisere fra Carnegie Mellon giver en række medarbejdere i Sirius IT et skud EA.

»Vores konsulenter skal kunne tænke ud af boksen, og det vil vi gerne forberede dem bedst muligt på, så de kan tilbyde vores kunder de mest gennemtænkte løsninger. Det er ingen udfordring at lave verdens bedste it-arkitektur på papiret, udfordringen opstår først, når løsningen skal søsættes i praksis. Og her mener vi, at kompetencerne omkring EA er med til at forbedre vores it-arkitekter og dygtiggøre dem til at samtænke it-arkitektur med forretningsstruktur,« siger Per Madsen, Sirius IT.

Håndtere skiftende kravspecifikationer

Certificeringsprogrammet til Sirius er tilrettelagt af John Gøtze, der er ansvarlig for det europæiske program. Han en fortid som chefkonsulent i Videnskabsministeriet, underviser på IT-Universitetet og er formand for Association of Enterprise Architects. Han forventer stor efterspørgsel blandt virksomhederne på certificerede it-arkitekter.

»Forretning og it hænger i dag uløseligt sammen. Det er et faktum. Og det er afgørende for virksomheder i dag at arbejde med nøglepersoner, der forstår den komplekse sammenhæng og kan se løsningerne. Konsulenter må i samarbejdet med det offentlige tage stilling til svingende kravspecifikationer, der kan være med til at påvirke det endelige tilbud. Jo mere indsigt konsulenterne har i EA, jo større er sandsynligheden også for, at tilbuddene bliver sat bedre sammen til kundens fordel,« siger PhD og underviser John Gøtze, Carnegie Mellon.

Ifølge John Gøtze har Carnegie Mellon den eneste anerkendte EA-certificering i Europa. Uddannelsen består af tre moduler, som kan gennemføres på tre måneder. Undervisningsforløbet kommer fra Nordamerika, der er førende inden for EA, men er dog i Europa tilpasset de europæiske standarder.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 13:45

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017