Danskere bag Commodore 64-app rykker til Kina

Det danske mobil-softwarehus Kiloo vil etablere en udviklingsafdeling i Kina inden sommerferien til at stå for rutineopgaver.

Det århusianske softwarehus Kiloo arbejder på at etablere en udviklingsafdeling i én af de tre kinesiske storbyer Beijing, Shanghai eller Shenzhen.

Kiloo, der blandt andet står bag mobilspillene Commodore 64 iPhone, Whac-a-mole og Zoonies, har siden årskiftet ansat seks nye medarbejdere, så man nu er oppe på 26 ansatte i alt.

Læs også: Dansk firma genskaber Commodore 64 på iPhone - smidt ud af Apple

Den kinesiske satsning skal hjælpe Kiloo med at hurtigere og lettere at få adgang til nye udviklere.

»Selvfølgelig er der også omkostningstanker inde over, men det er ikke det vigtigste. Den primære grund er, at vi kan skalere hurtigere derude,« siger administrerende direktør i Kiloo, Jacob Møller, til Version2.

Mobilbranchen præges af stadig flere forskellige producenter, telefoner og mobilplatforme.

Hvor det tidligere var Java, der dominerede mobilerne på software-fronten, har de senere år budt på nye ansigter i form af Apples iOS til iPhone, Googles Android, ligesom Nokia nu også tilbyder platformen Symbian^3 og er på vej med Meego.

Læs også: Bandlyst dansk Commodore 64-applikation er tilbage i iPhone-butikken

Ifølge Jacob Møller er der større chance for at finde de rette folk til opgaven i Kinas millionbyer end i Aarhus og omegn.

»Det er nemmere at finde folk derude. Derudover er der nogle opgaver rent udviklingsmæssigt, som er mere trivielle, og som vi gerne vil have væk fra Danmark. Det gælder for eksempel portering af spil og applikationer fra én mobilplatform til en anden,« siger direktøren.

Dermed er det tanken, at Kiloo i Danmark fremover primært koncentrerer sig om den kreative og skabende del af spiludviklingen, mens rutineopgaverne sendes til Kina.

Hvad forventer du, at satsningen kommer til at betyde for jer?

»Det betyder, at vi bliver mere klar til at levere applikationer til vores kunder på tværs af mange mobilplatforme og producenter uden at gå på kompromis med kvaliteten af produktet,« siger Jacob Møller.

Hvorfor ikke etablere sig i for eksempel Ukraine eller Indien? Hvorfor lige Kina?

»Jeg har været i Kina flere gange og kan godt lide kulturen og mentaliteten. Jeg synes, at kineserne har en arbejdsomhed over sig, mens det virker mere ustruktureret i Indien. Vi har tidligere haft god erfaring med at arbejde med kinesiske virksomheder, men dårlig erfaring med indiske. Det kan være et tilfælde, men det er det, jeg baserer det på. Og så synes jeg ikke, at Ukraine er billig nok, når det endelig skal være,« siger Jacob Møller.

Så det økonomiske aspekt spiller også ind?

»Ja, det gør det selvfølgelig. Men den kinesiske satsning må under ingen omstændigheder gå ud over kvaliteten af de produkter, vi leverer. Og bare det fordi er billigere, behøver det ikke betyde, at det er dårligere,« siger Kiloo-direktøren.

Jacob Møller rejser til Kina i februar for at undersøge muligheden for at etablere udviklingsafdelingen i enten Beijing, Shanghai eller Shenzhen. Han forventer, at det sker inden sommerferien.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (4)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Per Sikker Hansen

Normalt plejer overskrifterne kun at være misvisende, og den sande historie kommer frem i selve artiklen.

Her er vi ude i at overskriften er lodret forkert -- og at manchetten selv påviser det med det samme.

Titlen siger at Kiloo flytter til Kina, hvor virkeligheden og manchetten siger at Kiloo udvider med en afdeling i Kina.

Nu skal Version2 virkelig tage sin kurs op til revision, det er lodret flabet at lave den slags overskrifter.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere