Dansker tester iPad 3G: Fungerer fint med hjemmeklippet SIM-kort

6. maj 2010 kl. 12:197
Der er ingen problemer i at bruge et normalt dansk SIM-kort, klippet ned til mindre størrelse, i Apples iPad 3G. Det viser de første danske erfaringer.
Artiklen er ældre end 30 dage

For få dage siden lancerede Apple 3G-udgaven af den meget omtalte iPad, og det har sat gang i hobby-knivene rundt omkring.

Tavle-computeren bruger nemlig lidt usædvanligt et micro-SIM-kort, i stedet for det normale mini-SIM-kort, og teknologivalget fik i marts teleanalytiker John Strand til at beskylde Apple for at vælge et andet format uden anden begrundelse end at binde kunderne stærkere til et bestemt teleselskab.

Forskellen på micro- og mini-SIM-kort er dog kun lidt ekstra plastic rundt om chippen, så da indehaveren af bloggen iPadnyt.dk fik fingrene i den nye 3G-model, skyndte han sig at prøve med et normalt SIM-kort, skåret lidt til.

Konklusionen var, at det fungerede fint med TDC-abonnementet og det hjemmeklippede SIM-kort, så alle spekulationer om særlige Apple-indstillinger og bindinger blev gjort til skamme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

En række teleselskaber har også annonceret, at micro-SIM-kort er på vej til hylderne. Ifølge iPad-bloggen er Telenor således klar med det lille format fra i morgen fredag.

Apple er på mange områder kendt for at låse kunderne fast, så firmaet kan kontrollere så meget som muligt af teknologistakken og værdikæden. Om valget af det lille og sjældent brugte SIM-kort-format skyldes den samme tankegang, eller blot er et naturligt skift til nyere teknologi, har siden været diskuteret heftigt på blandt andet Version2.dk.

De få kubikmillimeter, man sparer ved at bruge et lidt mindre SIM-kort, har næppe den store betydning i en dims af iPads størrelse, men giver mere mening i mindre enheder som den kommende version af iPhone.

7 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. maj 2010 kl. 12:51

Det er jo fint nok, med det hjemmefiksede sim kort. Nu mangler vi bare en iPad...

Fransk lanceringstidspunkt skulle blive publiceret 10 maj. Priserne er jo allerede lækket.

VH Nicholas

3
6. maj 2010 kl. 13:29

Fint nok - bortset fra at du med denne vejledning er nødt til at have et micro-sim kort som skabelon når du skal se hvor du skal klippe.

...og hvis du har et micro-sim kort er problemet vel ligesom løst?

5
7. maj 2010 kl. 15:10

@Lars Røgen:

Når man modtager sin iPad er den allerede forsynet med et micro-SIM-kort til AT&T, som man kan bruge eller lade være [det er dog i USA kun AT&Ts netværk der kan bruges; i Europa er det alle netværk der er brugbare].

Så formen har man allerede når man har sin iPad fra USA ...

6
9. maj 2010 kl. 09:10

Inderholder en amerikansk iPad ikke nogle frekvenser, der ikke må anvendes her i EU/DK.

Den blev vist forbudt i Israel. Jeg kan også huske at for 5 år siden var netkort fra DK ikke tilladt i Italien da de italienske frekvenser lå forskudt.

Benny