Dansker nummer én million har aktiveret NemID

Den nye fælles login-løsning og afløser for Digital Signatur NemID har nu rundet én million aktive brugere. Målet er fortsat at få tre millioner brugere inden nytår.

Den nye digitale signatur og fælles login-løsning NemID har nu rundet én million aktive brugere. Det oplyser NemID på webstedet Nemid.nu.

Bruger nummer én million tog ifølge firmaet, som administrerer NemID, DanID, sit nye NemID i brug tirsdag eftermiddag.

NemID blev lanceret den 1. juli i år og skal primært sikres udbredelse ved, at bankerne flytter deres netbankkunder over på NemID. Målet er fortsat at nå op på tre millioner brugere til årsskiftet.

**LÆS OGSÅ **NemID lagde hele CPR-registret ned

Til sammenligning havde den tidligere digitale signatur i alt 1,5 millioner brugere.

NemID er beregnet til at fungere som en fælles login-løsning, som skal kunne bruges både til at tilgå offentlige tjenester og til private tjenester som eksempelvis netbankerne.

Mens NemID nu har én million aktiverede brugere, så har NemID været brugt i alt 17 millioner gange siden lanceringen, oplyser DanID.

I august var der oprettet 700.000 NemID-brugere, men det var på det tidspunkt blot hver tredje, som var aktiveret.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (12)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Jens Schumacher

Hvor mange af den 1 mio har oces delen aktiveret? Hvor mange af dem der har sagt ja til oces delen har logget ind på andet end deres netbank?

Jeg har nemID... Det er man jo tvunget til hvis man vil på netbank. Men netbank løsningen alene er jo ikke en konkurent til den digitale signatur.

 • 0
 • 0
#4 Jon Linde

"Dansker nummer én million har nu haft pistolen for panden og er blevet tvunget til at aktivere NemID".

Der skal ske voldsomme forbedringer af sikkerhed, service, funktionalitet og ikke mindst - tillid, før at NemID bliver noget som jeg frivilligt vil overveje.

Indtil da vil jeg kun bruge det mindst muligt og under protest.

Og nej - jeg er ikke nervøs over "papkortløsningen". Jeg har i mange år benyttet Jyske Bank's tilsvarende løsning. Jeg stoler derimod ikke en meter på sikkerheden ved implementeringen af løsningen og de tilhørende sikkerhedsprocedurer.

 • 0
 • 0
#9 Axel Hammerschmidt

Hvis man har netbank i Danske Bank behøver man kun nøgle kortet for at konvertere til NemID. Jeg er sikker på at det også er sådan i de andre banker.

Jeg har netbank i Danske Bank og Jyske Bank. Nu har jeg modtaget Nemid fra Jyske Bank med nøglekort. Jeg forventede faktisk at modtage endnu et brev med adgangskode. Nu kan jeg se, at der står:

Du skal oprette din adgangskode til Nemid i din netbank. Følg vejledningen, når du logger på din netbank næste gang.

Så hva' pokker er det for en adgangskode der udsendes?

PS. Jeg ønsker at beholde mit nuværende OCES certifikat indtil det udløber til april næste år. Der er noget med at man skal være forsigtig med det, man vælger under oprettelsen?

 • 0
 • 0
#10 Ken Poulsen

På 110dage har de fået 1mio brugere. Og på 70dage vil de have 2mio mere??? I de 110dage der er gået har de jo haft en del nedbrud p.g.a overbelastning, og nu vil de så køre 2x så mange igennem på kortere tid... Mon det vil gå godt? :)

 • 0
 • 0
#12 Lars Bjerregaard

Jeg kom til at sende denne mail til nemid support: "Hallo, Er I der??, Det undrer mig virkelig at I ikke skriver noget om hvorfor systemet ikke respondere, jeg har forsøgt fra forskellige netværk og maskiner og operativsystemer siden kl. 16 i eftermiddag uden held med at anvende nemid. SURT, skriv på jeres forside I ikke er oppe og fortæl hvornår vi kan forvente næste status 2 timer 4 timer 24 timer el. hvad der nu er passende til de problemer I har. Såfremt I ønsker yderligere support så kontakt mig for kvalificering af jeres respons til brugerne."

Jeg vender tilbage når der kommer et svar!

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere