Danske virksomheder vælger Microsoft BI - SAP taber markedsandele

Antallet af danske Business Intelligence-projekter baseret på Microsoft-teknologi vokser støt. Antallet af nye SAP-projekter er halveret fra 2010 til 2011.

De danske Business Intelligence-konsulenthuse har travlt. Fra 2010 til 2011 voksede antallet af påbegyndte BI-projekter i offentlige og private virksomheder med 38 procent fra 170 til 235.

Men det er langt fra alle BI-leverandører, der har fat i den lange ende. For mens Microsofts BI-produkter dækker over en væsentlig del af stigningen, taber SAP store markedsandele på Business Objects-delen. Til gengæld holder SAP skansen på SAP Business Warehouse, hvor de konkurrerer skarpt med Teradata, IBM, Oracle og MS SQL. Teradata er førende på Data Warehouse hos de allerstørste virksomheder i Enterprise-segmentet.

Det viser en endnu ikke offentliggjort rapport fra konsulenthuset Consulting League, der har indsamlet og bearbejdet data fra 48 danske BI-konsulenthuse.

Læs også: Så meget tjener de 1.066 danske BI-konsulenter

»Vi kan se, at der er rigtig mange konsulenthuse, som satser på Microsoft Business Intelligence. 28 af de 48 konsulenthuse beskæftiger sig med Microsoft BI,« siger administrerende direktør i Consulting League, Christian Harbo, til Version2.

Kigger man på udviklingen siden 2006, er Microsoft ifølge analysen vokset fra en næsten ikke-eksisterende position i markedet til at være motoren bag 36 procent af alle nystartede Business Intelligence-projekter i Danmark i 2011. Særligt fra 2010 til 2011 er Microsoft spurtet fra konkurrenterne ved at gå fra 48 til 86 nystartede BI-projekter.

Ifølge Christian Harbo satser flere BI-konsulenthuse fremadrettet på Microsoft BI Front-end værktøjer som PowerPivot og det nye PowerView, der sammen med den nye MS SQL 2012 udfordrer frontend-løsninger som QlikView, Targit og SAP Business Object yderligere. QlikView og Targit har også øget deres markedsandel de senere år, men ikke i samme grad som Microsoft BI.

»Det er interessant at bemærke, at selv de store traditionelle SAP-huse som for eksempel 4CMC og Affecto nu også satser på Microsoft BI. En medvirkende årsag er uden tvivl, at Microsoft nu har lanceret deres SQL Server 2012, som sammen med Sharepoint 2010 er de to grundstene i Microsofts Business Intelligence. Flere konsulenthuse forventer, at MS SQL 2012 bedre kan konkurrere med SAP og Oracle på Back-end,« siger Christian Harbo til Version2.

Consulting Leagues optælling af nystartede danske Business Intelligence-projekter.

Microsofts himmelflugt falder sammen med et tilsvarende fald i SAP's andele af det samlede danske BI-marked. 2010- og 2011-tallene i Consulting Leagues rapport viser, at antallet af nystartede SAP-projekter blev mere end halveret fra 43 til 19. Målt på antallet af nye projekter gør det Microsoft mere end fire gange større end SAP på det danske BI-marked.

»Af alle BI-alternativer er SAP langt det dyreste af at implementere. Vi kan se i tallene, at SAP-husene har en langt højere omsætning pr. konsulent,« siger Christian Harbo, der dog ikke nødvendigvis ser en årsagssammenhæng mellem pris og tab af markedsandele.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 10:29

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017