Danske virksomheder undervurderer risici ved outsourcing af it-opgaver

22. juli 2022 kl. 09:505
Fillipinerne
Fillipinerne er den mest attraktive it-outsourcing-destination for danske virksomheder, vurderer rapport fra konsulenthuset 7N. Illustration: Vyacheslav Argenberg/Wikimedia Commons.
En rapport, der analyserer de 50 mest attraktive outsourcing-destinationer for danske virksomheder, belyser de faktorer, der skal afvejes, når virksomhederne skal vælge, hvilket land de vil sende it-opgaver til.
Artiklen er ældre end 30 dage

Danske it-virksomheder vægter chancen for lavere omkostninger for tungt i forhold til risici som politisk uro og naturkatastrofer, når det gælder outsourcing af it-opgaver.

Det skriver Finans.

Læs også: Belgiske ministerier ramt af kinesiske cyberangreb

Konsulenthuset 7N udarbejder hvert år en rapport, der analyserer de 50 mest attraktive destinationer for danske virksomheder, som ønsker at outsource it-opgaver. Destinationerne rangeres ud fra økonomiske, politiske, uddannelsesmæssige og infrastrukturelle faktorer. De tre mest attraktive destinationer er Fillipinerne, Indien og Irland.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jo længere læk væk fra Danmark outsourcing-destinationen er, jo flere andre risici kan virksomheden som regel blive nødt til at acceptere, konstaterer rapporten ifølge Finans.

Læs også: Datatilsynet udtaler alvorlig kritik af sportsvareforhandler: Havde ikke lavet sikkerhedsopdatering

»Det her er en gryde, der hele tiden koger. Nogle steder bliver mere attraktive, mens andre bliver mindre attraktive. Vi hører meget om, at Portugal er på vej op, og at Egypten og Nordafrika hat et uforløst potentiale,« siger Sixten Schultz, der er COO i 7N, til Finans.

5 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
5
26. juli 2022 kl. 23:22

Kan være det er min manglende viden eller misfortolkning af score-læsning, men pudsigt at Filippinerne får samme Operational Risk (A measure of the political, social, natural, and commercial risk) som Sydkorea.

1
22. juli 2022 kl. 15:00

Får de dårlig rådgivning, eller lytter de ikke til den?

Glemmer de måske også at indhente uvildig rådgivning - og ikke kun lobbyist-sirenesang?

2
26. juli 2022 kl. 12:46

Nu drejer det sig om private virksomheder, så det har ikke det har ikke noget med lobbyisme at gøre, men derimod markedsføring.

Og som artiklen indledes med, så tænker private virksomheder først og fremmest på omkostninger, hvilket vel er meget naturligt, eftersom de ikke skal opfylde flyvske politiske ideer !?

Artiklen er iøvrigt ren reklame for et konsulenthus, og at man flytter arbejdet hen hvor timelønnen er lavest, burde ikke komme som den store overraskelse.

3
26. juli 2022 kl. 16:49

Jamen, så lad os kalde dem sælgere i stedet :-) Nogenlunde det samme i mine øjne.

"Og som artiklen indledes med, så tænker private virksomheder først og fremmest på omkostninger, hvilket vel er meget naturligt, "

Hvis de vælger med åbne øjne at overhøre sikkerhedsricisi etc., så er det vel ikke at "undervurdere" risikoen. I det ord ligger for mig noget med fejlvurderinger, dvs. noget man nemt fortryder - og der kunne jeg godt tænke mig at få at vide, om de med åbne øjne blæser på risici, eller om de får dårlig - eller ingen - rådgivning.

"hvilket vel er meget naturligt, eftersom de ikke skal opfylde flyvske politiske ideer !?"

Men de skal vel stadig overholde lovgivning omkring datasikkerhed, og i mine ører kan det være vanskeligt i meget urolige områder.

4
26. juli 2022 kl. 18:50

Du har misforstået artiklen. Outsourcing drejes her om projektudvikling herunder programmering.

Hvor data så placeres henne er noget kunden bestemmer.

Og desuden er det ikke alt som er underlagt lovgivning. Hvis en virksomhed f.eks. producerer øl, så er det dens eget problem af holde styr på hvor meget øl den producerer.

Og endelig er der ingen nævner, at der outsources til "urolige" områder, selvom der faktisk er danske virksomheder, der har benyttet/benytter arbejdskraft i Ukraine.