Danske Unity siger nej til opkøb på 4,3 milliarder kroner

Illustration:
De begyndte som spiludviklere på IT-Universitetet. Nu har de - ifølge solide rygter i branchen - sagt nej til et tilbud om opkøb af deres spilmotorfirma Unity på 4,3 milliarder kroner.

Den danske spilmotor Unity er en succes. Faktisk så stor en succes, at et ukendt firma kom med et tilbud om opkøb for svimlende 4,3 milliarder kroner - 750 millioner dollars. Og Unity-folkene sagde nej tak.

Det skriver Pocketgamer.biz, som ligesom andre computerspil-medier har opsnappet historien om opkøbsforsøget. Unitys officielle kommentar er, at man ikke kan kommentere på historien, men at man - hvis man nu tilfældigvis fik sådan et tilbud - ville sige nej.

Unity står bag et spiludviklingsmiljø og en spilmotor, som gør det nemt at skabe spil, der derefter kan køre på langt de fleste platforme. Firmaet blev skabt af tre spiludviklere fra IT-Universitetet i en kælder, med en Mac-version og et plugin til at køre spil i browseren, men har siden udvidet voldsomt og fik for eksempel stor succes med softwaren til at udvikle iPhone-spil.

Læs også: Sådan sugede dansk spilfirma saften ud af iPhone

I dag bruger to millioner udviklere værktøjerne fra Unity, som udover at være nemme at komme i gang med også altid har været prissat lavt. For mindre firmaer og privatpersoner er det således gratis at bruge Unitys software.

Med så mange faste brugere er Unity ikke bare det største spiludviklingsmiljø, der findes i dag, men også blandt de største platforme til softwareudvikling i det hele taget, på niveau med C++, Python og Ruby-on-Rails, skriver firmaets direktør David Helgason i et blogindlæg, ifølge Develop-online.net.

Forklaringen på, at Unity sagde nej tak til de 4,3 milliarder kroner kan være, at stifterne af firmaet hellere vil gå på børsen og dermed bevare mere af kontrollen over deres firma, spekulerer Pocketgamer.biz.

Læs om Unitys fødsel og udvikling: To års kælder-nørderi blev kæmpe dansk iPhone-succes

Unity beskæftiger lige nu 229 medarbejdere i 27 lande.

Version2 forsøger at indhente en kommentar fra Unity.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Philip Thonbo

Hvis man har fulgt Unity gennemtiden så ved man også at deres success er mere værd - med den hastighed de har vokset er det klart David har sagt nej ... og de har et kæmpe success potentiale foran sig stadig...

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere